30 Mayıs 2011 Pazartesi

Pizzanızı Nasıl Alırsınız ?

Geçtiğimiz haftalarda Olivia's Pizzeria'dan davet aldığımda artık ne yapıp ne edip buna katılmam gerektiğini biliyordum. Daha önceden birkaç defa tadım etkinliğine davet edilmiş ancak programıma uymadığı için katılamamıştım. Bu defa küçük beyi de peşime katıp tadım etkinliğine gittim. Olivia's Pizzeria' nın kadim müşterilerinden biri zira kendisi. Benim evde onlarla birlikte olamadığım haftasonlarında yemek için tercih ettikleri adreslerden biri Fenerbahçe Olivia's. Haliyle yeni menüde yerini alacak yeni lezzetleri de ilk olarak onunla denemek istedim.
Köfteli Spagetti
Sebzeli Makarna; kabaklı, patlıcanlı çok lezzetli bir seçenek pizza öncesi makarna sevenler için.
Mişmiş Pizza; adı gibi lezzeti de ilginçti gerçekten. Afyon köy peyniri, kayısı ve kayısı çekirdeği içi ile alışılmışın biraz dışında bir pizza lezzeti. Pizzaya doyduktan sonra tatlı niyetine hiç fena seçenek değil.
Yeni Akdeniz Pizza; keçi peyniri, ıspanak, Mozarella peyniri, mantar, kırmızı biber. Sebzeli pizza seven biri olarak benim en beğendiklerimden biriydi bu. Bir de küçük bey tam bir ıspanak sever olduğundan onun da favorisi bu oldu.
Yine alıştığımız tatların biraz dışında bir çeşit Bergama Pizza. Ceviz, Bergama peyniri, yanları armut pekmezli ve bol susamlı.

Rossi Olivia's Spesiyel Pizza; soğan, sarımsak, kekik, kurutulmuş domates ve kırmızı biber
Meat Lovers Extra; et sevenler için oldukça iddialı lezzetli bir pizza bu. Mozaralle peyniri, geyik eti, parmesan, sili peynir, salam ve sucuk içeriyor. Biz gecenin sonuna doğru yediğimiz için açıkcası bana biraz ağır geldi ama karnınız açken hele de et seven biriyseniz eminim sizi fethedecektir lezzetiyle.


Ve gecenin son lezzeti Katenya Pizza; limon, enginar, Afyon küf peyniri, zeytin ile cidden iddialı bir pizza.

Olivia's Pizzeria'dan Turgut Bey' e bir de buradan teşekkür etmek istiyorum. Henüz menülerine girmemiş taptaze lezzetlerini ilk olarak bizlerle paylaştıkları ve fikrimize değer verip görüş aldıkları için. Biz de hepimiz içtenlikle fikrimizi paylaştık her bir yeni pizza için. Zaten klasik lezzetleri ile çok sevilen Olivia's kesinlikle çok cesurca davranmış bu lezzetleri menüye alarak.  Umarım tüm bu çeşitlerin tadanları da bol olur.

23 Mayıs 2011 Pazartesi

Kaparili ve Taze Soğanlı Tavuk Sote


Malzemeler:

1/2 kg kuşbaşı tavuk eti
3 yemek kaşığı kapari
2 yemek kaşığı sıvıyağ
5-6 dal taze soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
tuz
taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı köri

garnitür için
1 adet havuç, 6 adet mantar, 1 küçük boy patates


Yapılışı:
1. Sıvıyağı tencereye alıp üzerine sudan geçirilip süzülen kaparileri ve tavuğu ekleyin.
2. 10 dakika kadar arada karıştırarak soteleyin.
3. Taze soğanları temizleyip 1 cm olacak şekilde kıyın.
4. Biber salçasını, doğranmış taze soğanları, tuzu, karabiberi ve köriyi ekleyin.
5. Kısık ateşte arada karıştırmak suretiyle 5 dk soteleyin.
6. Diğer tarafta küp doğranmış patatesleri, dörde bölünmüş mantarları ve ince dilimlenmiş havuçları az tereyağında soteleyin.
7. Servis tabağına tavuğu ve garnitürü alıp sıcak olarak servis yapın.


Afiyet olsun

18 Mayıs 2011 Çarşamba

5. Blog Yazarları Buluşmasının Ardından


Geçtiğimiz Pazar sabahı ( 15 Mayıs 2011 ) 5. Blog Yazarları Buluşmasını Fenerbahçe Özsüt Atölye' de gerçekleştirdik. Yaklaşık 2 ay süren hazırlık sürecinden sonra her anlamda katılan tüm blogger arkadaşlarımızı memnun eden bir buluşma yaşadık. Organizasyonu Sevil, Zeynep ve ben üstlenmiştik bu defa. Hazırlanma süreci boyunca birbirimizle olan yakınlığımızdan da olsa gerek her türlü ayrıntıyı defalarca düşündük, tartıştık. Pazar günü ortaya çıkan sonuç da  bizi ve katılan herkesi  mutlu etmeye yetti.


Gelen her blogger arkadaşımız için özel yaka kartları hazırlandı. Sevgili Bengü' nün ellerine sağlık.


Buluşma mekanı olarak Fenerbahçe Özsüt Atölye bizi inanılmaz güzel ağırladı. Böyle kalabalık gruplara alışık olduklarından bizim bol hareketli, koşturmacalı halimize rağmen güleryüzlerini ve misafirperverliklerini hiç esirgemediler. Özellikle Hasan Bey, Taşkın Bey, Ahmet Bey ve tüm servis yapan arkadaşlara çok teşekkür ederiz. Çok zengin bir Ege kahvaltısı eşliğinde blog yazarı arkadaşlarımızın da yanlarında getirdikleri lezzetleri ikram edebilme şansımız oldu. Her ne kadar biz ayakta olup pek tadına varamasak da misafirlerimiz çok memnunlardı bu bol çeşitlilikten. Tüm ikram getiren misafirlerimize de buradan teşekkür ediyorum.

Daha mekana adım atar atmaz hediyelerle karşıladık arkadaşlarımızı. Her gelen  blog yazarı misafirimize Vaseline hediye sepetleri ve Elidor'dan hediye poşeti verdik. Ayrıca diğer hediyelerimiz için de çekiliş yaptık. Neler yoktu ki?



Maggi çok zengin ürün çeşitleriyle dolu harika sepetler hediye etti tam 30 katılımcımıza.


 Henkel'den çeşitli temizlik ürünlerinden oluşan poşetler verdik.


Benetton firması tam 5 blogger arkadaşımıza çanta hediye etti.


Muratbey Peynirlerinden  enfes peynir çeşitlerinden oluşan sepetler hediye edildi.
Elit Çikolata da misafirlerimize enfes çikolata çeşitleriyle dolu hediye poşetleri hediye etti.

Pırlanta firması Roberto Bene 5 misafirimize pırlanta kolye armağan etti.


Sofra Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Sevgili Esra Düzdağ da derginin fotoğrafçısı Erkin Bey ile kahvaltıda bize eşlik ettiler. Sofra Dergisi 3 kişiye 6 aylık dergi aboneliği ve 3 kişiye de Özel Kitaplarından hediye etti. Dergiden abonelik kazananlardan biri de benim bu arada.


Becel firmasından 20 kişiye hediye sepeti verildi. Allahım ben şu anda yazarken bile yoruldum, düşünün artık siz gerisini :)


Akdeniz Bijuteri de birbirinden zevkli aksesuarlar hediye etti misafirlerimize.

 


Altıparmak Bal firması 3 katılımcıya ahşap kutular içinde yöresel ballardan oluşan hediye kutuları verdi. Ayrıca misafirlerimiz kahvaltılarını da masalara dağıtılan  Altıparmak ballar ile tatlandırdılar.


Yonca Gıda tam 5 misafrimize çeşitli ürünlerinden oluşan hediye kolileri verdi.


 Sevgili Gülhan Kara Chef's Istanbul' dan tam 5 kişiye Macaron kursu hediye ettik.



Günün sonunda Özsüt' ün bize hediye olarak hazırladığı bu harika pastayı kestik Sevil ve Zeynep ile. Yüzümüzdeki gülücükler tüm koşturmacamızın sonunda herkes için keyifli bir Pazar sabahı yaşatmış olmaktan dolayı idi. Bizimle beraber olmak için şehir dışından gelen birçok da misafirimiz vardı. Tüm katılımcılara tek tek teşekkür ediyoruz. Ve cömert hediyeleriyle güne renk kattıkları için tüm sponsor firmalara ayrı ayrı teşekkürler ederiz.


Toplu fotoğraf çekiminden sonra bir sonraki buluşma için görevi devretttik.


Sofra Dergisi Esra Hanım da gün sonunda bizleri bu harika organizasyon için tebrik edip hatıra fotoğrafı çektirdi.


Buluşma ilgili daha fazla okumak isterseniz aşağıdaki adreslere de mutlaka uğrayın.


Sofra Dergisi 5. Blog Yazarları Buluşmasına web sayfalarında çok geniş yer ayırmış. http://www.sofra.com.tr/fotohaber/haberfotohaber/5-blog-bulusmasi?totalCount=24&page=1

Buluşmaya ait tüm fotoğraflara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
















10 Mayıs 2011 Salı

Bir Varmış Bir Yokmuş


Hani derler ya '' Hayat çok kısa, kimsenin kalbini kırmaya değmez '' diye. Ne kadar da doğru bir söz. Masal gibi yaşıyoruz, bir varsak  bir yokuz. Kuş misali bir diyardan başka bir diyara geçiyoruz. Cumartesi sabahı oğlumun şeker dedesini kaybettik. Bir süredir kötü bir hastalıkla boğuşuyordu. Çok şükür ki fazla acı çekmedi, tek tesellimiz bu. Pazar günü İstanbuldaki cenazeden sonra defnetmek için memleketine götürdük şeker dedemizi. Otobüsle uzun yolculuk hiç kolay değil ama kalabalıkla sebebi ölüm bile olsa keyifli hale gelebiliyormuş. Hiç uykusuz geçen 16 saatlik yolculuktan sonra Pazartesi sabahı Ardeşen' e vardık. Çok güzel ve güneşli bir havada toprağa verildi. Kaçkar Dağlarını karşısına alıp, hırçın Karadeniz' e tepeden bakan muazzam bir yerde uyuyacak artık.

Fotoğraf geçtiğimiz Şubat ayında çekilmiş. Küçük adam ve Şeker Dedesi. Bir masal gibi bakıyor insan geçmişe. Bir varmış bir yokmuş.....

4 Mayıs 2011 Çarşamba

Ballı Tavuk Kanatları - Balkovan Bal

 Balın ne kadar mucizevi bir gıda olduğunu anlatmama gerek yok sanırım. Doğanın en büyük mucizelerinden biri, iyi gelmediği iyi etmediği hiçbir şey yok gibi. Bizim evde karın ağrısı, öksürük ve bilumum hastalık tedavisinde ilaçlardan önce bal kavanozudur ilk elimin gittiği. Büyük adamın zaten bal olmadan kahvaltı ettiği görülmemiştir. Adam Karadenizli olunca öyle her yerden de bal almaz, memleketten özel gelir balı.  Evde bal tükendiğinde de elbette en güvenilir markalara yönelirim ben markette. Malum bal olunca konu, çok fazla aldatmaca, hile olabiliyor. Bu sektörde adını kazımış firmalardan biri Balkovan.

Etiler City Cooks' taki etkinliğe davet edildiğimde çok sevindim, bal konulu bir etkinliğin ne kadar tatlı olacağından şüphem yoktu. Derya Baykal' ın da katılımıyla keyifli bir kahvaltı sonrası geçtik mutfağa.


Ballı kurabiyeler  yaptık, Ballı Karnabaharlı Havuç Çorbası yaptık. Özellikle çorba hiç de düşündüğüm gibi olmadı, çok iyiydi. Ama günün en iştah kabartıcı lezzeti benim için Ballı Tavuk Kanatları oldu. Adaşımla koca tepsiyi bir güzel yiyip bitirip komşuların tavuklarının da tadına baktık. O kadar lezzetli olmuştu ki hemen ertesi gün evdekilere de yaptım.

 Bakmayın siz yüzümüzdeki bu garip ifadeye, Zeynep' in lezzetten nutku tutulmuş, benim de ağzım yanıyor olabilir mi acaba :)) Ahh bir de o fotoğrafçılar tam dibimizde her lokmamızı ölümsüzleştirmeseler ne kolay olacaktı herşey.

 Bu kadar anlatıp da tarifini vermezsem olmaz tabii ki, Balkovan tariflerde kullanılmak üzere bir ölçü bardağı geliştirmiş.  Balkovan Bal alanlara sanırım yanında hediye olarak veriliyor marketlerde bir süredir. Ama yine de olmayanlar için ben tarifi kendimce göz kararı  vereceğim.

Ballı Tavuk Kanatları

Malzemeler:
1 ölçü Balkovan Özel Karışımı ( eğer ölçü bardağınız yoksa 3 yemek kaşığı kadar bal, 3 yemek kaşığı süt, 3 yemek kaşığı  zeytinyağı karışımı )
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
20 adet tavuk kanadı
1/2 soğanın suyu
3-4 diş sarımsak
üzeri için bal

Yapılışı:
1. Balkovan özel karışımı için süt, bal ve zeytinyağını karıştırın.
2. Diğer tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Özel karışımı da içine katıp iyice karıştırın.
3. Karışıma tavukları ekleyip buzdolabında üstü kapalı 8 saat kadar dinlendirin.
4. Tavukların üzerindeki fazla karışımı sıyırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
5. 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dk kadar pişirin.
6. Tavuklar piştikten sonra servis tabağına alıp üzerine bal gezdirin ve henüz soğumamış olan fırında 5 dk kadar dinlendirin.
7. Yeşillikler eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.









3 Mayıs 2011 Salı

TuzBİBER Dergisi Mayıs 2011 Sayısı Yayında




Veee yine harika bir sayıyla yayında dergimiz. Bu ay aramıza Ferah' ın minik oğlu dünya tatlısı Mert de katıldı. Anneciğine en güzel Anneler Günü hediyesi olarak geldi. Uzun, sağlıklı ömrü olsun, tuzu biberi olsun ailesinin.

Bu ay çok şeker, çok marifetli, harika bir konuğum var. Canım arkadaşım dünya şekeri insan  Ayşen Benhur. Okumadan geçmeyin, tarifleri de birbirinden güzel. Daha neler var neler ? Hadi ama hepsini anlatamam ki.... Tık Tık Tıkkk....

Sihirli Mutfak Çay Sofrası


Blog yazmanın en güzel yanı ne biliyor musunuz? Hayır bilemediniz, bu enfes lezzetlerle dolu çay masalarında bulunmak da çok keyifli ama o değil. Blog yazmanın en güzel tarafı güzel insanlar tanımak, onları gerçekten tanımak. O güzel insanların içinde en canımın içi Betülcüm var benim tanımaktan çok mutlu olduğum. Tanıdığım ilk günden beri beni hiç yanıltmadı. O kadar alışmışım ki sabah ilk çalan telefonla sesini duymaya, arayıp da '' öğlen evdeysen yemeğe sana geliyorum'' demesine; arayıp da evde bulamadığında meraklanıp telaşlanmasına bakalım onun yerine kimi koyacağım ben Ankaralarda ?



Geçtiğimiz haftalarda ilkini benim evimde gerçekleştirdiğimiz toplantılarımızın durağı Betül' ün eviydi. Gerçi o gün sayı olarak çok eksiğimiz vardı fakat neşemizin, muhabbetimizin hiç eksiği yoktu. Menüdeki lezzetler de öyle söylemiyor mu sizce ?

Zeynep' in Elmalı Keki



Betül' den Patates Salatası ; sunum ve lezzet olarak çok başarılı bir salataydı. Ben ki patates salatasını pek sevmem buna bayıldım diyebilirim. Üzerindeki sarımsaklı yoğurdun da bunda etkisi büyük elbette.



Betül' ün Közlenmiş Biber Salatası



Yine Betül' den İsotlu Kısır; bu kadar acılı bir kısırı ilk defa yedim.



Günün en çok konuşulanı Betül'ün Salamlı Rulo Krepleri oldu. Tarifi burada.


Benim hazırladığım Mantarlı ve Biberli Börekler                                    


Gülay' ın Portakallı ve Lorlu Kurabiyeleri


Neval'in Susamlı Tahinli Kurabiyeleri.


Betül'ün hazırladığı Tez Pişti Tatlısı


Tümay' ın Brownie Kurabiyeleri. İlk fırsatta denemek için sabırsızlanıyorum bu tarifi. Lokum gibi kaç tane yediğinin farkına bile varamıyor insan. Tehlikeli yani aman diyim...



Ve son olarak yine Betül' ün hazırladığı Pırasalı Kiş