1 Eylül 2008 Pazartesi

Patatesli Kek






Öncelikle herkese hayırlı bir Ramazan diliyorum.Umarım herkes bol bereketli sofralarda,kalabalıklar eşliğinde nefis yemeklerle Ramazana yakışır şekilde geçirir bu ayı.Bu ay iftara misafirler çağırıp,kendimiz de davet edileceğiz elbette.Böylece bu sayfada bol bol iftar sofraları göreceğiz inşallah.Ben de bu ilk gün için patatesli kekimin tarifini paylaşayım istedim.Hatta sahurda bile afiyetle yenilebilir.

















Malzemeler:


3 yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
kabartma tozu,tuz,karabiber,pul biber
1 su bardağı maydanoz
3 orta boy patates (küp küp doğranmış)
2 yemek kaşığı susam



Yumurtaları 3 dakika yüksek devirde çırpıp sıvı yağ,un,yoğurt,kabartma tozu,tuz,biber,maydanoz ilave edilip çırpmaya devam ediyoruz.En son olarak patatesler ilave edilir.Yağlanmış borcama dökülüp üzerine susam serpilir.160 derecedeki fırında üzeri pembeleşene kadar 45-55 dk.kadar pişirilir.Sıcak olarak yanında da yoğurt ile servis yaparsanız tadına doyum olmaz.




3 kİşİ fİkrİnİ söylemİş:

Craft Woman dedi ki...

Hayırlı ramazanlar canım.Ayrıca patatesli börekden gınağı gelmişti keki deneyeceğim hafif ve güzel görünüyor.

SMİLENA dedi ki...

tarifiniz çok güzel görünüyor.Sahurda deneye bilirim.Hayırlı ramazanlar.güzel tariflerinizi bekliyorum.:))

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

İftara 2 buçuk saat kala ayyy,ellerine sağlık canım arkadaşım.

Ordan Burdan Hayattan Bizim Usul Makarna' da