17 Nisan 2015 Cuma

Karamelize Kırmızı Soğanlı Izgara Kabak


Benim mutfağımın sanırım en çok tüketilen malzemesi soğan. Kırmızı ( mor da deniyor) soğan olsun, normal sarı yemeklik soğan olsun isterse de taze soğan olsun hiç mutfağımdan eksik olmaz. Yemeklerde de çoğunluğun aksine çok ince doğranmasından yana değilim, mümkünse yemeğin içinde görünür şekilde olmasını seviyorum. Bu yüzden de soğanı hep piyazlık olarak doğrar ve kullanırım yemeklerimde. Eğer ki yemeğe misafirim varsa daha ince ve yemeklik şekilde keserim. Çünkü biliyorum ki çoğu insan yemeğin içinde soğanın görünmesinden pek hoşnut olmuyor. Aksine benim de sadece soğanla yaptığım bir dolu tarifim var. Ev ahalisi de hem çiğ hem de pişmiş olarak soğanla barışık olduğundan mutfağımın da yıldızı soğan. Bir de yedikten sonra kokusu olmasa sanırım kahvaltımızın da baştacı olurdu herhalde.  Bu tarif de tamamen kırmızı soğan aşkından çıktı. Özellikle bu mevsimde tazecik mini mini kabaklar bulursanız lezzetine inanamayacaksınız.




Malzemeler:
10 adet mini kabak
2-3 adet iri boy kırmızı soğan
2 adet küp şeker
1 yemek kaşığı sirke
deniz tuzu
zeytinyağı

Yapılışı:

1. Öncelikle kabakları boydan ikiye kesin. İçlerini çay kaşığı yardımıyla alın.
2. Fırın tepsisine dizip üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürün ve deniz tuzu  serpiştirip fırının ızgara ayarında yaklaşık 20-25 dk kabaklar yumuşayıp rengi azıcık dönene kadar pişirin.
3. Zeytinyağını tavaya alın. Piyazlık olarak doğradığınız kırmızı soğanları içine atın ve soğanlar yumuşayana kadar soteleyin.
4. İçine küp şekeri de ekleyip 10-15 dk kavurun.
5. Ocaktan almadan önce üzerine sirkeyi gezdirin ve tuzunu katın.
6. Fırında pişmiş olan kabakların içine soğanlı harçtan paylaştırın.
7. Arzu ederseniz üzerine çok az kaşar peyniri de serpiştirip biraz daha fırına verebilirsiniz.
8. Sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.


Et yemeklerinin yanına çok yakışacak ve yapımı da lezzetinin aksine çok kolay. Bu haftasonu hava da harika, bahar artık bizi kandırmıyor sanırım Ankara' da kalıcı olmaya karar verdi. Haftasonu temiz havaya çıkıp mangal keyfi yapacaklara etin, tavuğun yanına iyi gidecek bir reçete bence bu. Herkese keyifli haftasonları dilerim. İçinizdeki ışık dışınıza ve etrafınızdakilere yansısın umarım. 


2 yorum:

vişnap dedi ki...

Yasemin renkler sunum her bir şeyler beni benden aldı.Evde malzemelerim kabağım olaydı hemen yapacaktım.En kısa zamanda alıp yapacağım eline sağlık canım süper sunum harika görünüm, afiyetler olsun.<3

Özlem dedi ki...

Görüntü ve sunum harika, davet sofrası için ideal bir tarif...ellerinize sağlık