23 Nisan 2015 Perşembe

Ankamall' da 23 Nisan Etkinlikleri


Bizim küçüklüğümüzde böyle şeyler yoktu tabii. Giyinip süslenip okulumuza gider, törenimizi yapar sonra televizyon karşısına geçip tüm ülkelerden gelmiş dünya çocuklarının gösterilerini izlerdik heyecanla. Dün gece geç vakitte okulumuzdan gelen bir mesajla hava muhalefeti sebebiyle okuldaki törenimizin ertelendiğini öğrendik. Önce bir hayal kırıklığı oldu tabii, haftalardır şiir ezberlemiş benim küçük kuzum ve arkadaşları ama kar izin vermedi. Biz zaten tören sonrası Ankamall AVM ' deki çocuk etkinliklerine gidecektik, tören ertelenince biraz daha erkenden yola koyulduk. Malum tatil ve bol etkinlikli bir gün olacağından trafiği de hesaba katıp atladık metroya düştük yollara. Ümitköy' den  Ankamall' a yaklaşık 45 dakikada vardık, daha ne olsun misss :)) 

Ankamall AVM eğer yanlış bilmiyorsam Ankara' nın en büyük alışveriş merkezi ve içerisi etkinlik öncesi anne babaları ile heyecanla gelmiş miniklerle doluydu.


Geronimo Kızılderili Kampı bugün minikleri harika şekilde ağırladı. Girişte tek tek kızılderili kostümü giydiler. Kimi balık tutmaya koşturdu, kimi çamurdan diledikleri gibi şeyler yarattılar. 


Bu etkinlikler yarın 24 Nisan ' da devam edecek. Bugün haberi olmayanlar yarın mutlaka miniklerini alıp gitsinler derim. Benden söylemesi, bundan daha güzel bayram armağanı olamaz çocuklar için. Hem yaratıcı hem de eğlendirici. Seansları  
14:00 - 15:00 - 16:00 - 17:00 mutlaka size uygun bir seans bulacaksınız.  Ata binenler mi isterseniz,  kızılderili davullarını dam dam dammmm diye çalanlar mı istersiniz, kızılderili kabilesinden abileri ile fotoğraf çektirme yarışına girenler mi istersiniz hepsi vardı bugün orada. 


Benim küçük bey önce kalabalık dolayısıyla pek yanaşmaz sandım ama eğer bıraksam kabile çadırına reis bile olurdu. Bir girdi içeriden çıkmak bilmedi neredeyse :) 
 Etkinlik sonrasında çocuklara bir de katılım sertifikası veriliyor, elbette oradan çıkmaya pek gönüllü olmuyorlar ama sertifikalı kızılderili kabilesi katılımcısı oldular bile :)))


Etkinlik alanının Geronimo çadırının az ilerisinde biraz da babaların gönlünü yapacak bir başka olay vardı ki ondan da bahsetmeden edemeyeceğim. Kepçeler, kamyonlar, vinçlerle dolu bir inşaat alanı;  kumandalı arabalara meraklı beyler bence bu kısma bayılacaklar. Bu  etkinlik 3 Mayıs' a kadar devam ediyor bu arada. Çocukları sevindirmek bahanesiyle gidilecek gibi sanki biraz da :)




Bir de taaa 31 Mayıs' a kadar devam edecek Minti Monti atölyesi var ki bugün 23 Nisan özel etkinlik atölyesi vardı o alanda. Ancak etkinlik Mayıs sonuna kadar devam ediyor ve cam boyama, maske yapımı, gökyüzü atölyesi, kukla atölyesi,takı atölyesi gibi birbirinden eğlenceli etkinlikler de olacak.  Minti Monti  Etkinlik takvimi için bir önceki postuma bakabilirsiniz. 

Biz Ankamall çıkışı açlıktan ve etkinlik alanındaki kalabalıktan bitap düşmüş beylerle Kızılay' a doğru yol aldık. Ancak Mayıs ayı süresince eğer yolumuz düşerse yine Minti Monti atölyelerinden birine katılmak için oralarda olacağız. Ankaralı anneler de miniklerinin ellerinden tutup ilgilerini çeken bir atölye çalışması için şimdiden ajandalarına not alsınlar bence. 




1 yorum:

denizzeynep dedi ki...

Çok eğlenceliydi... Yine gidelim :)