24 Mart 2015 Salı

Deniz Mahsulü Salata


Havalar azıcık ısınmaya, günler de uzamaya başlayınca hemen yaz planları yapmaya başlıyor musun sizler de benim gibi? Hele bir de geçmiş yılın yaz tatilinin tadı damağınızda kaldıysa hayal kurmamak mümkün değil. Bizim Kaş' taki evimiz diyoruz artık biz Diva Kaş Otel için. Nisan itibariyle de sezonu açıyormuş, biz heves etmeyelim de ne yapalım şimdi ? Meis' e karşı sakin ve huzurlu sabah kahvaltılarını dört gözle bekliyorum. Bir de fonda Fikret Kızılok çalarken keyfine vardığım akşam yemeklerini. Geçen yıl otelin sahibesi ve işletmecisi Sevgili Hayriye Hanımla dergi için çok keyifli bir fotoğraf çekimi gerçekleştirmiştik. Az evvel fotoğraf arşivini tararken elimde hala reçetesini paylaşmadığım birkaç yemek olduğunu farkettim. Mesela bu enfes salata tam balık sofraları için rengarenk. Şimdi hele baharla beraber çoşan taptaze otlarla lezzeti de enfes olacaktır.  







Malzemeler:

1 bağ kıvırcık salata
1/ 2 demet roka
1/2 demet reyhan
1 adet havuç
kırmızı lahana
cherry domates
kalamar
karides
2-3 diş sarımsak 
üzeri için zeytinyağı, nar ekşisi, tuz
kalamar ve karidesi kızartmak için 1 yemek kaşığı tereyağı


Yapılışı:
1. Tüm yeşilikleri ayıklayıp temizleyip sirkeli su dolu bir kapta 5-6 dk bekletin. 
2. Yıkanmış yeşillikleri sebze kurutucusu ile kurutup elinizle iri parçalar halinde doğrayın
3. Havucu rendeleyin, lahanayı ince ince kesin, domatesleri ortadan ikiye bölün.
4. Tereyağını tavada eritip içine sarımsakları atın. Kalamar ve karidesleri soteleyin. 
5. Salata malzemelerini genişce bir kaseye alıp üzerine kızarmış kalamar ve karidesleri ekleyin.
6. Son olarak zeytinyağı ve nar ekşisini de döküp sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun.

1 yorum:

jenseits dedi ki...

Salata nefis görünüyor, ellerine saglik. Simdi Kas'ta olup tadina bakmak vardi.