29 Aralık 2014 Pazartesi

Galeta Unlu Muhallebili Kek ( Kıbrıs Tatlısı )




Belki de bu yılın son postu olacak bu yazı. Yani son 3 gün içinde azmedip yeni bir tarif paylaşmaz isem öyle olacak. O sebeple biraz da tatlı bir son olsun istedim. Malum bu yıl pek de öyle kolay bir yıl olmadı. Ne ülkemiz için ne de kendi şahsım adına öyle çok da harika bir yıl yaşandı diyemeyeceğim. Çok daha güzel günlerin hayali ile ağzımızın tadının bozulmadığı, evimizde huzurlu olduğumuz bir yıl diliyorum. 

Bu tarifi de kim bilir ne zaman bir kağıda not edip tarif defterimin içine atmışım. Geçenlerde bambaşka bir reçete ararken bulup denemeye karar verdim. Bizim evde şerbetli tatlılar sevildiği için geçer not aldı.  Bu tatlıya Kıbrıs Tatlısı da deniyormuş. Şerbetli olmasına rağmen öyle çok içinizi bayan bir şeker oranı yok, keyifle yeniliyor. Yılbaşı gecesi için davet sofralarınıza da yakışır bir görüntüsü var. 




Malzemeler:

4 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı galeta unu
1 çay bardağı ceviz içi
1,5 çay bardağı hindistancevizi
1,5 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya

Şerbeti için:
2,5 çay bardağı su 
1,5 çay bardağı toz şeker

Muhallebisi için:
1 lt süt
1 çay bardağı mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya



Yapılışı:

1. Keki için öncelikle yumurtları şekerle köpürene kadar çırpın.
2. Sonra yağını ve diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın.
3. Yağlanmış tepsiye keki döküp önceden ısıtılmış 170 derecede fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
4. Pişip pişmediğini kürdanla kekin ortasına batırıp kontrol edip fırından keki alın.
5. Şerbeti için şekerle suyu kaynatıp ılık olarak soğumuş kekin üzerine dökün ve oda ısısına gelene kadar kenara alın.
6. Muhallebisi için tüm malzemeyi tencereye alıp kaynayana kadar karıştırın ve ocaktan alın. İlk sıcaklığı çıkınca kekin üzerine dökün ve soğuyunca servis edin.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Betül KAVAL dedi ki...

çok sevdiğim bir tatlıdır. fotoğraf da beni benden aldı. ellerine sağlık canım