28 Kasım 2014 Cuma

Yazdan Dondurucuya Kaldırdığınız Vişnelerin Vakti Geldi. Hadi Vişneli Truff Yapmaya


Bazı tarifler var ki her yaptığımda heyecan duyuyorum ve çocuk gibi mutlu oluyorum. Hani yemesinden çok yapımını sevdiğim tarifler onlar genellikle de. Truff da onlardan biri. Çikolatayla oynamak, ortaya herkesin severek yediği bir şey çıkarmak ve görüntüsünden de mutlu olmak böyle sanırım. Daha önceleri de defalarca reçete paylaştım ama bu defa evde likör yapmak için beklettiğim vişnelerimden yapınca daha bir keyiflendim. Önceki truff tariflerimi görmek için burdan bir buyrun bakalım.  Vişnelerden nasıl likör yaptığımı merak ederseniz de burdan bakabilirsiniz. 

 Malzemeler:
1 kutu krema ( 200 ml )
160 gr bitter çikolata
7-8 dilim kek
1 su bardağı vişne 
üzeri için  hindistancevizi, kakao

Yapılışı:
1. Kremayı teflon bir tencereye alın ve kaynama noktasına gelene kadar ocakta tutun.  2. Ocağın altını kapatıp çikolataları içine kırıp karıştırarak eritin. 
3. Kekleri ufalayıp karışıma ekleyin, son olarak vişneleri de katın ve homojen bir karışım olana kadar karıştırın. 
4. Soğuması için buzdolabında en az 3-4 saat bekletin.  
5. Hindistancevizi ve kakaoyu ayrı ayrı tabaklara alın.  Tatlı kaşığı ile karışımdan alıp avucunuzun içinde yuvarlayın ve hindistancevizi ya da kakaoya bulayıp servis tabağına alın. 
6. Buzdolabında ya da serin bir yerde muhafaza edip çayın kahvenin yanında ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun…





Ben truff yaparken mutlaka evde yenmemiş ve dondurucuya kaldırdığım fazla keklerimi değerlendiriyorum. Bazen öyle günlerce tezgah bekleyen keklerin nasıl da kıymetli olduğunu görüyorsunuz trufflar kapış kapış giderken. Eğer evde kekiniz yoksa hazır bir baton keki de kullanabilirsiniz. Baton kekin 3/4 ü işinizi görecektir. İçine de vişne yerine dilediğiniz her türlü malzeme kullanabilirsiniz. Kuru meyveler, dut, kayısı, incir, üzüm harika olur. Fındık, ceviz, badem yemeyen çocuklara gizli gizli yedirmek için de truff harika bir seçenek. Malzeme çeşitliliği tamamen sizin hayal gücünüze ve damak zevkinize kalmış. Haftasonu çocuklarla birlikte de yapılabilecek keyifli bir mutfak etkinliği olabilir ayrıca. Hamur yoğurmaktan keyif alan çocuklar çikolataya bulanmaktan inanılmaz mutlu olacaklardır şüpheniz olmasın…



0 kİşİ fİkrİnİ söylemİş:

Ordan Burdan Hayattan Bizim Usul Makarna' da