22 Ekim 2014 Çarşamba

Fırınlanmış Kırmızı Soğan




Şimdi palamutun en bol olduğu zaman. Bizim evde de balık her mevsim başımızın tacı ama özellikle yılın bu zamanı ayrı bir güzel. Palamut vakti, bol bol kızartmasını yapıp midemizi şenlendiriyoruz. Palamut ve hamsi dışında balığın hiç kızartması yapılmaz bizim evde. Fakat palamutu nar gibi kızartmazsam içimde kalıyor. Yanında da mutlaka bir baş kırmızı soğanımız oluyor, kimse kusura bakmasın ama soğan sağlıktır. Kokar diye kendimi bu mucizeden uzak tutacak değilim. Soğan ve sarımsağın kullanılmadığı, sevilmediği bir mutfak eksiktir, bu kadar net. 

Yine bir palamut sofrası öncesi Sevgili İnci' nin Instagramdaki kırmızı soğan paylaşımı geldi aklıma. Hemen denemek istedim. Belki sevilmez diye de sadece tek bir kırmızı soğanla yaptım. O akşam balık soframızın tanrı misafirleri de bol olunca tabiri caizse tabakları yaladık yuttuk. Öylesine lezzetli ve inanılmaz bir tat olmuştu ki bu akşamki balık soframızın en baş konuğu bu kırmızı soğanlar olacak. Yapımı çok basit ama blogda da bulunsun istedim. Her ne kadar işin kolayına kaçıp artık her şeyi instagramdan falan paylaşır olsak da ben mutlaka blogda da kayıt altında olsun istiyorum. 

Malzemeler:
Kırmızı soğan
dağ kekiği
nar ekşisi
tuz
zeytinyağı


Yapılışı:
1. Kırmızı soğanları dörde bölüp aralarına dağ kekiği ve tuz serpiştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirin.
2. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
3. Fırından alınca her bir dilimin üzerine nar ekşisi gezdirin.
4. Sıcak sıcak balığın yanında servis edin.

Afiyet olsun…

3 kİşİ fİkrİnİ söylemİş:

SMİLENA dedi ki...

Yasemin bu harika bir tarif hafta sonu yapıcam kesinlikle,eline sağlık

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

Bu benim de aklımda :) Yapayım ben de.Eline sağlık bu arada Yasemincim

Nilay Durukan dedi ki...

Yaptım bloğada ekledim Yasemincim. Ellerine sağlık arkadaşım..
http://durutarifler.blogspot.com.tr/2016/11/frnlanms-kuru-sogan.html

Ordan Burdan Hayattan Bizim Usul Makarna' da