15 Temmuz 2014 Salı

Paçanga Böreği


Bazı yiyeceklerin sofrada yerini alması için sanki belli zamanları var gibi. Mesela Paçanga böreği. Başka zaman kesinlikle aklıma gelmez nedense, ama Ramazanda mutlaka en az 1 defa yaparım. Bu yıl biraz daha farklı yapayım istedim. Daha önceden sadece pastırma ve kaşar peyniri ile yaptığım tarife bu sefer biraz domates ve biberle renk kattım. Kesinlikle çok daha lezzetli oldu. Ramazanda çorbadan sonra ara sıcak olarak leziz bir alternatif oldu. Fakat mümkünse kişi sayısı kadar pişirin. Yoksa masada en çok rağbet gören Paçanga oluyor ve ana yemeğe de sıra gelmiyor. Benden söylemesi :)


Malzemeler:

200 gr pastırma ( tercihen çemensiz )
1 adet iri ve sert domates
3-4 adet sivri biber
200 gr kaşar peyniri
3 adet hazır yufka

Yapılışı:
1. Pastırmaları ince şeritler halinde doğrayın.
2. Domatesi ve sivri biberleri küp küp doğrayın.
3. Kaşar peynirini rendeleyin.
4. Tüm malzemeyi bir karıştırma kabında homojen olacak şekilde karıştırın.
5. Yufkaları üst üste koyup dörde bölün. Toplamda 12 adet yufkanız olacak.
6. Sigara böreği sarar gibi yufkanın geniş tarafına pastırmalı iç harçtan koyup dikkatlice sarın.
7. Buzdolabında bekletip servisten hemen önce kızgın yağda kızartın.

Afiyet olsun.


0 kİşİ fİkrİnİ söylemİş:

Ordan Burdan Hayattan Bizim Usul Makarna' da