24 Haziran 2014 Salı

Parmesan Peynirli ve Çilekli Semizotu Salatası



Sabah kahvaltısına şöyle içinizi ferahlatacak bir salata ile başlamak ister misiniz ? Her sabah klasik kahvaltı etmekten sıkılıyorsanız siz de benim gibi arada kendinize böyle renkli alternatifler hazırlayabilirsiniz. Bizim mutfak kültürümüzde henüz çok yerini almasa da meyveleri kahvaltı soframızdan eksik etmeyelim. Bilmem hiç tatil yörelerinde kahvaltı salonlarında hiç dikkatinizi çekmiş midir, bizler genelde peynirlere, zeytinlere, karbonhidrat ağırlıklı ikramlara yöneliriz. Turistlerin tabaklarına baktığımızda yoğurt, meyve ve yumurta görürüz en fazla. Sonra bu kadınlar neden bu kadar zayıf ve fit görünüyorlar diye dövünürüz elimizde poğaçayı mideye indirirken. Cevabı çok basit işte, beslenme alışkanlığımızı ne kadar doğal gıdalardan oluşturursak sağlıklı olmamız o kadar kolay. Ben de bu sabah bu fikirle kalktım kendime meyveli bir salata hazırlayayım dedim. Hafif ekşi tadı seviyorsanız bol balsamik ile tatlandırın ve kahvaltının tadını çıkarın.

Malzemeler:
1 demet semizotu
1 kase çilek
parmesan peyniri rendesi
balsamik sirke
tuz

Yapılışı:
1. Semizotunu yıkayıp kurutup yapraklarını bir salata kasesine doğrayın.
2. Çilekleri ikiye kesip üzerine ekleyin.
3. Parmesan peynirini rendeleyin ve gerekirse tuz ekleyin.
4. Son olarak balsamik sirkeyi de katıp fazla bekletmeden servis edin.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: