17 Haziran 2014 Salı

Karamelize Soğanlı Kremalı Enginar


Hayatın çok güzel renkleri var. Benim için mutfağın renkleri daima muazzam ama bazen öylesine büyülüyor ki beni şükretmemek mümkün değil. Enginar mevsimi ayrı bir mutluluk sebebi mi sizin için de ? Benim için üzerinde oynayabileceğimi bildiğim harika bir tuval gibi enginar. Her yıl farklı bir güzelliğine şahit oluyorum. Kimi zaman salatasıyla mutlu olurken kimi zaman bambaşka renklerle süslüyorum tabağımı.  Bu defa biraz krema  biraz karamelize soğan eşlik etti ona. Geçtiğimiz aylarda Yemek Zevki Dergisindeki köşem için yapmıştım. Hatta bana çok büyük bir sürpriz olarak o sayının da kapağını süsledi bu güzellik.  Beni daha da mutlu etti, güzel anı olarak olarak yerini aldı. Enginarı bir de bu şekliyle pişirin bence, hem her an mutfağınızda olan malzemelerle hem de tam bir şölen masasına yaraşır bir reçete. 


Malzemeler:
4 adet enginar
2 adet kuru soğan
1 adet kapya biber
2 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
2 adet küp şeker
tuz, karabiber


Yapılışı:
1.  Enginarları limonlu suda haşlayın. 
2. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp zeytinyağında soteleyin. İçine jülyen doğradığınız kırmızı biberleri de katın.
3. Şekeri de ekleyip soğanlar karamelize olana kadar sürekli karıştırarak pişirin. 
4. Kremasını da ekleyip ocağın altını kapatınca tuzunu, karabiberini katabilirsiniz. 
5. Servis tabağına aldığınız enginarların içlerine hazırladığınız soğanlı harçtan paylaştırıp üzerlerine zeytinyağı gezdirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.



4 yorum:

Zeytinli dedi ki...

Canım takip etmek istedim ama gfc hatalı.gerçekten leziz görünüyor.
Banada beklerim www.kiriksemsiye.blogspot.com
Sevgiler

durutarifler dedi ki...

Yasemincim ben içine mantar katarak denedim. Çok nefis oldu. Yüreğine sağlık arkadaşım
Sevgiler

durutarifler dedi ki...

Linkinide verdim sana :)
http://durutarifler.blogspot.com.tr/2015/05/mantarli-kirmizi-biberli-kremali-enginar.html

Adsız dedi ki...

Merhabalar bayadır aradığım bi tarif ilk defa deneyeceğim o nedenle enginarları haşlamayı ayrıntılı açıklayabilir öisiniz? Teşekkürler 🤗