5 Haziran 2014 Perşembe

Fisherman' s Pie ( Fırında Karamelize Soğanlı Somon )


 Bizim evde balık diyince akan sular duruyor. Çoğunlukla bildiğimiz klasik şekillerde pişirilmiş olanları tercih ediliyor. Yani ya kızartma olacak ya da ızgara. Ama ben arada biraz değişiklik yapmayı seviyorum, minik minik denemeler yapıp nabız yokluyorum. Konu balık olunca çok da fazla risk almış olmuyorum sanırım, her ne şekilde hazırlanmış olursa olsun tek lokması ziyan olmadan tüketiliyor çok şükür. Daha önceden denediğim Fırında Domates Soslu Levrek sevilince artık yeni reçeteler için daha cesurum. Geçtiğimiz aylarda Yemek Zevki Dergisinde Sevgili Deniz Tuncel' in paylaştığı Geleneksel İskoç mutfağından Fisherman' s Pie görür görmez denenecek listemin en başına aldım. O günden beri çok defalar da yaptım. Birkaç sefer de misafirlerime ikram ettim, herkesten tam not alınca blogda da paylaşayım istedim. Gerçi fotoğraflar  istediğim gibi olmadı ama tam yemek vakti olunca acele ile ancak bu kadar olabildi. 

Krema, patates ve karamelize soğan balığın yanında inanılmaz bir tamamlayıcı oldular. Balık olarak somon tercih edebileceğiniz gibi herhangi bir kılçıksız balık da kullanabilirsiniz. 

Malzemeler: 
600 gr somon balığı 
1 su bardağı krema
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz, tane karabiber


Yapılışı:

1. Patatesleri haşlayın ve püre haline getirin.
2. Soğanları piyazlık olarak doğrayıp sıvıyağda karamelize olana kadar kavurun. Kremayı da ekleyip birkaç dakika daha pişirin. 
3. Fırın kabınızın içine soğanları yayın ve üzerine somonu yerleştirin.
4. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında somon hafif kızarana kadar pişirin.
5. Hazırladığınız patates püresini üzerine yayın, rendelenmiş kaşarı da en üste serpiştirin.
6. Peynirler hafif kızarıp eriyene kadar fırında tutup alın. Üzerine tane karabiber serpiştirip servis edin. 



1 kİşİ fİkrİnİ söylemİş:

Bi'tabak Mutfak Okulu dedi ki...

İşin içinde somon varsa her türlüsünü severim. Süper görünüyor. Elinize sağlık:)

www.bitabak.com

Ordan Burdan Hayattan Bizim Usul Makarna' da