9 Haziran 2014 Pazartesi

Beze Nam-ı Diğer Mereng


Çocukluğuma ait lezzetlerden biridir beze. Küçükken teyzemin kağıt kekleri vardı hep çok sevdiğim, bir de bezeleri. Ne çok severdik hepimiz ve nasıl büyülü bir şey gibi gelirdi bana o zamanlar. Annem hiç yapmadığı için ve sadece teyzem yaptığında yediğim için de pek bir kıymetli gelirdi niyeyse. Yapımının bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum tabii o vakitler. Yıllar sonra mutfağın büyüsüne kapılıp da çocukluğum anımsatan lezzetleri bir bir denemeye başladığımda hep aklımda beze vardı. Ama bazen en kolay olana sıra bir türlü gelmez ya işte aynen öyle oldu. Sadece yumurta sarısı kullanılan bir tarifi yapacağım zamana kadar da bekledim. Geçenlerde yaptığım Muzlu Magnolia Puding için kullandığım yumurtaların akları ile ne yapayım düşünürken de aklıma beze geldi. 3 yumurta akıyla koca bir kavanoz beze çıktı ve ertesi gün okulda çocukları mutlu etmeye yetti de arttı bile.

Malzemeler:

3 adet yumurta akı
1 su bardağı toz şeker
1 çimdik tuz
isteğe bağlı olarak gıda boyası 


1. Oda ısısındaki yumurta aklarının içine toz şekeri ekleyin ( mıutlaka cam bir karıştırma kabı olmalı ve kesinlikle içi kuru olmalı )
2. Mikserle düşük ayarda en az 10 dakika çırpın. Yüksek ayarda da 5 dakika çırpıp şekerin tamamen eridiğinden emin olun. 
3. Mikseri kaldırdığınızda karışım akıp düşmüyorsa olmuş demektir. Dilediğiniz renkte gıda boyası ile renklendirip sıkma torbasına alın. 
4. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine  aralıklı olarak ceviz büyüklüğünde parçalar sıkıp önceden ısıtılmış 100 derecelik fırında en az 50 dakika pişirin.  
5. Cam bir kavanozun içinde soğuduktan sonra muhafaza edebilirsiniz.



1 yorum:

Unknown dedi ki...

Harika gorunuyor canim... Ellerine saglik...
Sevgiler...