5 Mayıs 2014 Pazartesi

Bir Çizik Daha Hayata; Yemek Zevki Dergisi Mayıs Ayı Kapağı



Hayattaki her başarımızın, her doğru hareketimizin bir çizik olduğunu düşünüyorum. Bu yolculukta ne kadar çok çiziğimiz varsa o kadar mutlu, tatmin olmuş ve gururlu ayrılıyoruz yolculuktan. Ve herkesin de kendine göre, kendi yaşantısının ritmine göre mutlaka çizikleri vardır diye düşünüyorum. Benim en mutlu, en bana keyif veren, beni gururlandıran zamanlar blogumla ilgili olanlar oldu hayatımda. Bu kadar gönülden, adeta bir aşkla yaptığım bu işin bana verdiği keyif arada böyle harika ödüllerle yüzümü güldürüyor. Ne mutlu bana ki blogumu açmışım, dedirtiyor her defasında...


Blogumun takipçileri zaten biliyor 2 yılı aşkın bir zamandır aylık mutfak kültürü dergisi Yemek Zevki dergisinde Bloggerların Dünyası diye bir köşe yazıyorum. Ve 2 de tarif paylaşıyorum mutfağımdan tecrübelerimi de anlatırken. Tariflerin fotoğraflarını da kendim çekiyorum, zaten en zor kısmı da bu sanırım.

İlk zamanlar Sevgili Özgür Bakır'ı arayarak fikrini sorardım. Şöyle bir örtü kullan, arka fon şöyle olsun, yanında bu olsun falan filan gibi önerilerde bulunurdu sağolsun. Yaptığı işi bu kadar mükemmel ve düzgün yapıp bu kadar mütevazı kalmış çok az insan  tanıdım Özgür gibi.  Sonra sonra onu da rahatsız etmeyeyim diye elimden geldiğince birşeyler yapıp gönderdim. Açıkcası bugün, bu ay derginin kapak fotoğrafı olarak benim fotoğrafımın seçileceğini o zamanlar deselerdi gülüp geçerdim. 

Geçen hafta bir gece yarısı derginin editörü Eren Aydın' nın sosyal medyadan Mayıs  ayının kapağını paylaştığını gördüğümde neredeyse küçük dilimi yutacaktım. Kapak fotoğrafının bana ait olduğunu idrak edip, emin olmam dakikalar sürdü. O saatten beri de keyiften, mutluluktan uçuyorum desem yeridir. Blogumdan beni takip eden okuyucularımla  da paylaşayım istedim bu mutluluğumu.


Bu ay Yemek Zevki dergisi okuyucuları için Karamelize Soğanlı  Kremalı Enginar ve Taze Zahter Salatası reçetelerini paylaştım. Şimdi siz bu yazıyı okurken ben Haziran sayısı için hazırlıklarımı yapmaya başladım bile. 

Umarım hayat bana böyle keyifle anımsayacağım ve yüzümde gülümseme yaratan daha nice çizikler için şans tanır. 


7 yorum:

Bizim Mutfak-Aysel dedi ki...

Kesinlikle çok başarılı bir foto, ellerine sağlık, sevgiler...

Ağustos Böceğinin Güncesi dedi ki...

Öncelikle tebrik ederim sizi, bu dünyaya kalıcı izler bırakmak, sizin yaptıklarınızdan birilerinin faydalanması bence çok büyük bir başarı.
Ayrıca fotoğraflar da yemekler de çok şık görünüyor ... Eh yemekler önce göze hitap edecek. Ellerinize sağlık.

www dedi ki...

Tebrikler, Yasemincim! Fotoğraflar harika olmuş!

Özge'nin Oltası dedi ki...

Fotoğraf o kadar güzel ki kapak olmayı hak etmiş gerçekten. Eline sağlık. İnsan nasıl da heyecanlanıyor,mutlu oluyor di mi severek yaptığı bir işin karşılığını aldığında. Daim olsun inşallah. Sevgiler...

durutarifler dedi ki...

Tariflerde resimlerde muhteşem
Ne büyük zevk. Ne büyük başarı gurur duydum
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Tebrikler, çok mutlu oldum, o dergi mutlaka alınacak, bol çizikli, bol gülücüklü bir ömür diliyorum...
bangininmutfagi.blogspot.com
DERYA

filizceyemekler dedi ki...

Sizin iki yıldır takipçinizim, yaptığınız bu işi hakkıyla yerine getiren birisiniz. Böyle güzel çizikler hayatınızda hep olsun... Paylaştığınız güzel tariflerle de büyüyerek artsın.... Mutluluğunuz daim olsun..sevgiyle..