29 Nisan 2014 Salı

Vişneli ve Damla Çikolatalı Kek



Aslında hiç becerebildiğim bir şey değildir, hemen pişirip de daha tadına bakmadan tarifini paylaşmak ama bunun lezzetinden o kadar eminim ki sıcağı sıcağına yazayım istedim. Geçen gün blog komşum Sevgili Aslı benzeri bir kek fotoğrafı paylaşınca dayanamayıp o gün kara dut ile denemiştim. Tadı enfes olmuştu. Biraz önce de oğluş kek isteyince dondurucudaki vişnelerle tekrar yapayım istedim. Artık bir anlamda bağımlısı olduğumuz sosyal medyadan bir arkadaşımın da tarifini beklediğini bildiğimden daha keki kesmeden reçeteyi yazıyorum. Bence evde malzemeniz var ise hemen yapın, vişne yoksa başka meyvelerle de olur elbette. Bir de çilekle denemek istiyorum ben mesela en kısa zamanda.  Tarif benim en klasik kek tarifim, beni hiç bir zaman yanıltmayan en sevdiğim tarifim de budur. 

Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt ( yoksa süt ile de olur )
1 su bardağı sıvı yağ
kabartma tozu, vanilya
Aldığı kadar un
üzeri için vişne, damla çikolata, pudra şekeri


Yapılışı:

1. Önce oda ısısında beklemiş yumurtaları ve şekeri iyice köpürene kadar mikserle çırpın.
2. İçine sıvıyağı, yoğurdu da ekleyip birkaç dakika daha karıştırın.
3. Son olarak yavaş yavaş ununu ekleyin, kabartma tozu ve vanilyayı da katıp tahta kaşık yardımıyla çok kısa karıştırın.
4. İçine yağlı kağıt serilmiş cam fırın kabının içine kek karışımını dökün.
5. Üzerine damla çikolatayı ve vişneleri serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edip fırından çıkarın.
6. Oda ısısına gelene kadar bekleyip üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.


5 yorum:

Özge'nin Oltası dedi ki...

Benim de dolapta vişnelerim var, deneyeyim hemen. Vişneli keke bayılırım. Damla çikolatanın yerine keki kakaolu yapayım diyorum :) Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Gerçekten çok güzel olmuş, ellerinize sağlık, ben de bu tarifi yıllardır yaparım, herkes tarafından çok beğenilir, yalnız ben damla çikolatayı hamuruna karıştırıyorum üzerine serpmek yerine, üzerine yalnızca vişneleri bolca ekliyorum. paylaşım için teşekkürler, her zamanki gibi harika.
Derya
bangininmutfagi.blogspot.com

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

durutarifler dedi ki...

Nefis görünüyor gerçekten
Tam bir bomba
Ellerine sağlık
Sevgiler

Bizim Mutfak-Aysel dedi ki...

Sosyal medyada da görmüştüm, harika olmuş, haftasonu yapasım var ama aklımda o kadar çok denenecek reçete var ki sıra gelir mi bilmem. Ellerine sağlık, oğluş ağzının tadını biliyor :)