8 Mart 2014 Cumartesi

Limonlu Kolay Cheesecake



Cumartesi tembelliği için her türlü şart mevcut bugün. Öncelikle uzun zamandır beklediğimiz yağmur şehrimize geldi sonunda şükürler olsun ki. Soğuk ve kasvetli bir hava var bir de, tam da battaniye altına sığınıp pencere önünde elinde kahve fincanı miskinlik yapma günü gibi. Ya da ne bileyim buzdolabının önüne geçip de aklına ne eserse yiyebilirsin de zerre kilo almazmışsın gibi. Ya da şöyle üstteki fotoğraftaki gibi koca bir dilim tatlıyı hüpletmek için birçok nedenin varmış gibi.

Bugün ne yaparsanız yapın kendinizin özel biri olduğunuzu, hayatınızdaki herkesin ve herşeyin sizin etkinizle güzelleştiğini ya da çirkinleşebildiğini unutmayın. Güzel baktığınız her yönün size ışık yansıttığını ; emek verdiğiniz her canlının size sevgisiyle geri döndüğünü unutmayın. Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Evinde, işinde,  ailesinde, ülkesinde emeği olan ;  yeni nesillere en büyük katkıyı sağlayan, büyük dalganın en başındaki su damlası olan biz kadınların günü. Günümüzde hala namus, töre diye canına kastedilen; karşı cinsin yanında ikinci sınıf vatandaş gibi hor görülen, emeğinin karşılığı kendinden esirgenen, geri adımda durması için üzerinde baskı olan tüm kadınların hakkı için hep birden ses olabilme günü. Hepimizin günü kutlu olsun.

Kendinize ödül verin bugün, kimseden size birşey vermesini beklemeden siz sevin önce kendinizi. Hakkınız olanı söküp alın; kazancınızı, ekmeğinizi, özgürlüğünüzü ve hatta mutluluğunuzu. 

Limonlu Kolay Cheesecake için 



Malzemeler:

2 su bardağı süt

200 gr krema
4 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı mısır nişastası
4 yemek kaşığı tereyağ
3 adet limon kabuğu rendesi ve suyu
3 paket burçak bisküvi
bir çimdik tuz
1 paket vanilya

YAPILIŞI:

  1. Sütü, kremayı ve yumurta sarılarını çırpın. Şekeri, mısır nişastası ve tuzu da içine  ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
  2. Kaynadıktan sonra ocaktan alın. Tereyağı, limon kabuğu ve limon suyunu ekleyip mikserle iyice çırpın. Vanilyayı da ekleyip soğuyana kadar kabuk bağlamaması için arada karıştırın. 
  3. 20x20 çapındaki  bir kare kalıbın altına strecth film serin. Bisküvileri bir sıra dizin. 
  4. Muhallebinin bir kısmını büsküvilerin üzerine yayın. Bir sıra daha bisküvi dizip tekrar muhallebi dökün. Son bir defa bisküvileri dizip geri kalan muhallebinin hepsini bisküvilerin üzerine yayın. 
  5. Buzdolabında en az 4 saat bekletip servis ederken üzerini limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Tarif Sevgili arkadaşım Betül Köroğlu' na ait. Kendi blogundaki tarife bakmak isterseniz hemen burdan ulaşabilirsiniz. 

3 yorum:

Özge'nin Oltası dedi ki...

Kadınlar günümüz kutlu olsun. Limonlu tatlılara bayılırım, ellerine sağlık. Çok lezzetli görünüyor.

filizceyemekler dedi ki...

Çok ferhlatıcı bir tadı olduğu kesin...limon limon ne güzel kokuyordur... elinize sağlık...benim de en kısa zamanda yapmam gerek..:))) sevgiler...

Betül KAVAL dedi ki...

harika gözüküyor canım ellerine sağlık..