24 Mart 2014 Pazartesi

Avokadolu Enginar


Enginarlar tezgahlarda görünmeye başlayınca nasıl mutlu oluyorum anlatamam. Yaz geliyor sinyali benim için enginarlar. Hem çok seviyorum, bolca alıp tüketiyoruz mevsiminde. Her defasında da farklı şekillerde pişirip ev ahalisine daha çok sevdirme çabasında oluyorum. Klasik usülde pişirmekten sıkıldığım zamanlarda da böyle farklı reçeteler bulunca hiç vakit kaybetmeden deniyorum. Geçen hafta gelen misafirlerim için farklı neler hazırlayabilirim diye bakınırken Yemek Zevki Dergisinin son sayısında gördüm bu tarifi de. Açıkcası misafirlerimin bununla ilgili fikirlerini sormadım ama ben çok beğendim bir enginar delisi olarak. Avokado ile enginar iyi bir ikili oldu bana kalırsa. Yaz boyu farklı meyvelerle de uyumunu test etmek gerek demek ki. 

Malzemeler:
2 adet enginar
2 adet avokado
2 diş sarımsak
20 gr hardal
20 gr mayonez
30 gr zeytinyağı
tuz, taze çekilmiş karabiber
1 adet limon

Yapılışı:
1. Enginarları limonlu suda haşlayın ve küp şeklinde kesin.
2. Avokadoları soyup küp şeklinde soyup enginarlara ekleyin.
2. Zeytinyağı, hardal, mayonez, karabiber ve tuzu karıştırıp sosu hazırlayın.
3. Sosu enginarların üzerine dökün ve karıştırın, servis tabağına alın.
Afiyet olsun….



5 kİşİ fİkrİnİ söylemİş:

oZGe dedi ki...

Çok nefis görünüyor, ellerine sağlık. Ben de haftasonu klasik usulle yaptım enginarı. Ben enginar yemeye başlayalı 3-4 sene oldu, bunca yıl aklım nerdeymiş merak ediyorum :) Şimdi acısını çıkartmak için her hafta yapıyorum. Öperim seni.

Filiz Erkan FilizceYemekler dedi ki...

Enginar benim içinde vazgeçilmez bir yemek.
Avakadoyu pek tüketmiyorum ama geçen salatasını denedim.. Enginarla sizin yaptığınız gibi daha lezzetli olacağı kesin...deneyeceğim.. ellerinize sağlık...

Narince dedi ki...

Avokadoyu pek severim, senden bolca sağlıklı tarif gelecek bu ara anlaşılan, ellerine sağlık komşum.

Selin dedi ki...

Mumkun oldugunca avakado kullanmaya farkli tarifler denemeye calisiyorum. Enginerlada cok yakisacagindan eminim. Ben genelde krema kullanmaktansa avakado kullaniyorum makarna soslari icin ozellikle


Kremali makarna

Adsız dedi ki...

Mumkun oldugunca avakado kullanmaya farkli tarifler denemeye calisiyorum. Enginerlada cok yakisacagindan eminim. Ben genelde krema kullanmaktansa avakado kullaniyorum makarna soslari icin ozellikle


Kremali makarna

Ordan Burdan Hayattan Bizim Usul Makarna' da