27 Şubat 2014 Perşembe

Muzlu Magnolia Puding




Dışarıda yemek yemeyi seviyorum. Özellikle de eğer fırsatım varsa yeni mekanları ve yeni lezzetleri denemeyi de. Ve daha önceden gitmediğim bir yerde mutlaka garsona ya da mekan sahibine danışırım ne yememi önerirler diye. CookShop da Ankara'ya yerleştiğimizden beri sıklıkla gittiğim mekanlardan biri. Özellikle Gordion' daki şubesi. Buraya ilk gittiğim günden beri dikkatimi çeken tek şey herkesin masasında bebek mamasına benzer bir şeyler olduğu ve buzdolabında da gayet çekici tatlıların göz doldurduğu. Tadına bakınca bunu evde yapmanın mümkün olduğunu hatta çok daha iyi bir sonuç elde edebileceğimi düşündüm. İnternette kısa bir araştırma sonucunda birkaç farklı reçeteyi sentezleyip tahminimin ötesinde bir lezzete ulaştım. yedikçe yiyesi geliyor insanın, içinde krema olması da lezzeti katlıyor. 

Tatlının kökeni New York' taki  ' Magnolia Bakery' denen bir cafeye kadar uzanıyor. İnternette orjinal tarif olduğunu iddia eden bir sürü farklı reçete var. Henüz Magnolia Bakery' de yeme fırsatım olmadı ama ben de iddia ediyorum ki benim yaptığım CookShop' takinden çok daha güzel. Benden söylemesi, inanmayan hemen yapsın.




1/2 lt süt
125 gr toz şeker
2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
3 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya aroması ya da 1 paket vanilin
1 kutu krema ( 200 gr )
1 paket Ülker muzlu bebe bisküvisi
3 adet muz

1. Puding için sütün içine şekeri, yumurta sarılarını, nişastayı alıp topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırarak pişirin.
2. Ocağın altını kapatıp içine vanilya aromasını ve tereyağını ekleyip mikserle karıştırın. Oda ısısına gelince içine kremayı da katıp
mikserle karıştırın. 
3. Bebe bisküvilerini rondodan geçirin. Muzları ince ince dilimleyin.
4. Kaselerin altına önce bisküviden biraz serpiştirin. Pudingden bir miktar döküp üzerine tekrar bisküvi ve muz dilimleri yerleştirin.
5. Son olarak yine puding döküp en üstünü de yine bisküvi ve muz dilimleri ile süsleyin. Soğuk olarak servis edin. 

Afiyet olsun

4 yorum:

sibelyalcincom dedi ki...

Ne kadar da lezzetli görünüyor ellerinize sağlık sevgiler:)

Aycan dedi ki...

2 gün önce bende yaptım harika birşey. fakat bloğumda yayınlayamadım hala :(

Ellerinize sağlık.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Evet eski günlerdeki gibi blog yazmaya başladığım yıllarda en çok senden yorum alırdım en keyiflede senin tariflerini okurdum. Hatta videonude kızımla birlikte seyretmiştik. Ve ben eski mimlerde en sevdiğim arkadaşlarımdan biri olarak mimlemiştim seni. Maalesef face sayfaları çıkınca yorum yerine beğenme daha kolay oluyor. Ama ben zamanım elverdiğinde yorum yazmaya çalıştım. Çünkü tarifleri okuyup beğendiklerimi not etmeyi seviyorum görüntüsü ile birlikte tarifte benim için önemli. Bu tarifinide daha önce okumuştum ancak Google + kullanıcısı olmadığım için problem yaşamıştım nedense şimdi sayfana ulaşabildim ve yorum bırakabiliyorum yine eski günlerde olduğu gibi ellerine sağlık bu tarifi bir kaç blogta görmüştüm adının nereden geldiğini merak etmiştim böylece öğrenmiş oldum . sevgiler kucak dolusu İzmirden...

nursevincelezzetler-yemek tarifleri dedi ki...

ellerinize sağlık.. Bu lezzeti bende denemek istiyorum. Sizin tarifinize. Teşekkürler.