23 Ekim 2013 Çarşamba

Haydari


Davet sofralarında benim en çok sevdiğim şey çeşit çeşit mezelerin olmasıdır. Meze hazırlamayı da ana yemeği hazırlamaktan daha keyifli bulduğum için ayrı özeniyorum. Zeytinyağlılar, salatalar, mezeler masanın olmazsa olmazı. Hem sofrayı daha renkli ve zengin gösteriyor hem de bence iştah kabartıyor mezeler. Ve yine benim fikrime göre Haydari de bu mezelerden en çok tercih edileni. Nedense bana ve eminim birçoğunuza da yılbaşını anımsatan bir lezzettir. Peynirli yapılanı da var ama ben en çok bu en sade halini severim. En basit ve yalın haliyle ; sarımsak, süzme yoğurt ve dereotu. Yapımı kolay olsa bile masada en ilgi gören meze tabağı olacağına şüpheniz olmasın. Damak tadına göre sarımsak miktarı biraz azaltılabilir ancak bol sarımsaklısı da nasıl bir lezzettir ki yesem yesem doymam. Hafif kızarmış ekmeğin üzerine bolca haydari ve yanında başka yemek olmasa da yeter. Bu kadar methiyeden sonra kalkıp biraz yapsam fena olmayacak...


Malzemeler:
 2 su bardağı süzme yoğurt
1 demet dereotu
3-4 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, pul biber

Yapılışı:
1. Sarımsakları temizleyip iyice ezin.
2. Dereotunu yıkayıp süzdürüp ince ince kıyın.
3. Süzme yoğurdu derin bir karıştırma kabına alıp çırpın. İçine sarımsakları ve dereotunu ekleyin.
4. Son olarak tuz, zeytinyağını da katıp servis tabağına alıp üzerine pul biber serpiştirin.

Afiyet olsun.

1 kİşİ fİkrİnİ söylemİş:

Emek Kafee dedi ki...

haydari çok severim,hem kolay hem de leziz takibimseniz yeni blogger olarak bana da beklerim http://emekkafee.blogspot.com/

Ordan Burdan Hayattan Bizim Usul Makarna' da