31 Temmuz 2013 Çarşamba

Kuzu Etli Nohut ve Ramazan 23. Gün İftar Menü Önerisi



Aynı familyadan abisi fasulyeyi aylar yıllar boyu hiç yemesem aramam ama nohut için aynı şeyi demem mümkün değil. Çok sık da pişmez bizim evde ama piştiği zaman tencerenin içindeki son nohut tanesine kadar hakkı verilerek yenir. Hele bir de yanında şehriyeli pirinç pilavı varsa mutluluk hormonlarım tavan yapar benim. Turşu olursa yanında ne ala ama pilav olmazsa asla olmaz. 

Malzemeler:
2 su bardağı nohut
250 gr kuzu kuşbaşı
zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz, karabiber

Yapılışı:
1. Nohutu mümkünse bir gece önceden suda bekletin. Eğer yapmadıysanız aynı gün düdüklü tencerede 5 dakika kadar haşlayın. Yemekle beraber tekrar pişeceği için iyice yumuşamasına gerek yok.
2. Zeytinyağını tencereye alıp soğanı yemeklik doğrayıp  kavurun. Kuzu etlerini de ekleyip kısık ateşte  kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. 
3. Etler yumuşamaya başlayınca domatesi rendeleyip salçasını da katın. Tuzunu da ekleyin.
4. Son olarak haşlanmış nohutları da ekleyip üzerini geçecek kadar kaynar su dökün.
5. Yaklaşık 1/2 saat arada nohutların yumuşaklığını kontrol ederek pişirin. 
6. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra sıcak olarak servis edin. 
Afiyet olsun...


Etli Nohutunuz pişti ise yanına ne eklesem diye düşünüyorsanız işte bu akşam için iftar menü önerim 

Körili Pirinç Pilavı

Yanına bir de turşu olsun, bol köpüklü bir de ayran tamamdır.
Yemekten sonra şiddetli tatlı istekleri için de bol çikolatalı bir kek olsun çayınızın yanında.

Çikolata Soslu Kakaolu Ağlayan Kek






0 kİşİ fİkrİnİ söylemİş:

Ordan Burdan Hayattan Bizim Usul Makarna' da