4 Temmuz 2013 Perşembe

Kuzu Etli Enginar






Bazı yemekleri hazırlayıp pişirip sonra da karşısına geçip tablo izter gibi izlemeli. Hiç elini sürmeden tabağın öylece karşısına geçip iç geçirmeli. Kokusuyla, görüntüsüyle falan doymalı. Bu Kuzu Etli Enginar da işte biraz öyle oldu benim için. O kadar sevdim, o kadar sevdim ki hiç dokunmadan yemeden bir süre baktım. Zaten sonra elimizi sürüp de yemeye başlamamızla yemeğin bitmesi arasında çok kısa bir süre geçti. Şimdiye kadar hep zeytinyağlı pişirdiğim enginarın bizim evde etle ilk buluşması oldu. Bu sene enginarla barışan eşimin de bu haliyle daha çok hoşuna gitti. Kuzu etinin kokusunu sevmemem dışında rahatsızlık veren bir şey olmadı. Kılçıksız enginarı da bulursanız bu yemeği mutlaka denemelisiniz. Hele de önümüz Ramazan, iftara gelen misafirleriniz için düşünebilirsiniz. 

Malzemeler:
6 adet enginar
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 kg kuzu eti 
1 adet limonun suyu
tuz, karabiber
üzeri için kaşar peyniri rendesi

Yapılışı:
1. Enginarları bir tencereye alıp üzerine limon suyu ve üzerini geçecek kadar su ekleyip su kaynadıktan sonra enginarlar yumuşayana kadar yaklaşık 15 dk haşlayın. 
2. Kuru soğanı doğrayıp zeytinyağında kavurup içine kuzu etini de ekleyip et suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Eğer kuzu eti ile değil de dana eti ile yaparsanız et daha uzun sürede pişecektir. Etin pişip pişmediğini kontrol edip tuzunu karabiberini de ekleyip ocaktan alın. Etler pişmeden tuzunu eklerseniz daha geç pişer.
3. Enginarları fırın kabına alıp çanakların içine kuzu etini paylaştırın. Fırın kabına bir su bardağı kadar kaynar su ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecede fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. 
4. Enginarların üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyip peynir eriyip hafifçe kızarana kadar pişirin.
5. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.





Ve Ramazan öncesi son tarif olsun bu da. İnşallah eğer bir engel olmaz ve başarabilirsem Ramazan' da her gün blogumda bulunan tariflerden oluşturulmuş bir iftar menüsü tavsiyesinde bulunacağım. Herkese hayırlı bereketli bir Ramazan dilerim şimdiden. Kalabalık iftar sofralarında aileniz ve sevdiklerinizle bol muhabbetli, bol lezzetli bir ay geçirin inşallah. Ağzınızın tadı, huzurunuz bozulmasın. 

3 yorum:

sihirlirloklava dedi ki...

gerçekten de hem seyirlik hem de yemelik olmuş.ellerine sağlık.kuzu etine zaten dayanamam.ikisi birarada süper...

nesrin dedi ki...

Ben de cok severim, ellerinize saglik. Hayirli ramazanlar
Nesrin

durutarifler dedi ki...

10 numara 5 yıldız bir tarif :)Deneyeceğim Yasemin'cim . Ellerine sağlık