5 Ocak 2013 Cumartesi

Kafes Fırın ile Tanışmayan Kalmasın


Yeni yıldan birkaç gün önce çok keyifli bir mekanda çok şeker insanlarla tanıştım. Ankaralıların  1994 yılından beri ev yapımı tatlara ulaşabildiği çok muazzam bir mekan Kafes Fırın. Ben Eskişehir Yolu üzerindeki Söğütözü şubesinin önünden defalarca geçmiş olmama rağmen içeri girmek o güne kadar kısmet olmamıştı. 
Demek ki böylesi bir zamanı beklemişim farkında olmadan. 




Etkinlikten birkaç önce Ömer Bey beni arayıp da davet edince seve seve kabul ettim. İstanbul'dan geldiğimden beri doğru dürüst bir etkinlik daveti almadığım için de haliyle çok keyiflendim. Ömer Bey' e daha önceden hiç Kafes Fırın' a adımımı atmadığımı söylediğimde bana öylesine ballandıra ballandıra firmadan ve sahibesi Rezan Hanımdan bahsetti ki açıkcası çok merak ettim. 

O Cumartesi gecesi Kafes Fırın' ın yeni açılan Filistin Caddesindeki şubesine gittiğimde daha kapıdan girer girmez farkını hissettim. Ömer Bey' in telefonda anlattıklarına daha ilk nefeste şahit oldum. Gördüğüm harikulade çeşitte lezzetler ve içten karşılamasıyla Rezan Hanım neden bugünlere gelindiğinin çok açık ispatı gibiydi.  Başta Unlu Mamuller ile yola çıkmışlar ancak zamanla Türk ve Dünya tatları da menülerine eklemişler. Daha sonraları kahve tiryakileri için de uğrak yeri olmaya başlamışlar. Amerikan, İtalyan ve Türk kahvelerinin özel çeşitlerini müşterilerine sunmuşlar.Ve son olarak da Türk mutfağının vazgeçilmezi ekmeği de ürünleri arasına katmışlar.

O akşam Rezan Hanımla bu maceraya nasıl başladığından ve daha neler neler yapmak istediğinden uzun uzun konuştuk. İnanın gözlerindeki heyecan ve ışık o kadar taze ki beni bile heyecanlandırdı anlattıkları. Öyle ki pasta atölyesindeki şeflerin ne yaptıklarından anlamak için özel olarak Pastacılık eğitimi almış bir hanımdan bahsediyorum. Gecenin bir yarısı uykusundan uyanıp da  koşa koşa mayalanan ekmeklere bakmaya giden ve bundan müthiş keyif aldığı her halinden belli olan bir mekan sahibi yani. Ve haliyle de tüm bu özverilerinin karşılığını almış gördüğüm kadarıyla.Mekanın çok sadık bir müşteri portföyü olduğundan şüphem yok benim. Çünkü ben ilk görüşte ve tadımda oradaki her şeyin lezzetine hayran kaldım diyebilirim.


Şimdilik Ankaralılara 3 şubeleri ile hizmet veriyorlar. Eskişehir Yolu üzerinde Söğütözünde, Filistin Caddesi ve Anıttepe' de. Rezan Hanım' ın yakın gelecekte planları arasında  İstanbul ile Kafes Fırın' ı tanıştırmak da var. Ben işini bu kadar gönülden ve aşkla yapan birinin başaramayacağı bir şey olacağını sanmıyorum. Sürekli yeni ne gibi tatlar ortaya çıkartabiliriz diye deney mutfağı çalışmaları da yapan bir mekanın müşterilerinin memnun olması kadar doğal bir durum olamaz. 

O gece Kafes Fırınla tanışmış olmaktan dolayı çok keyif aldım.Öyle ki oradan en son ayrılanlardan biri bendim sanırım. Tadına baktığım her bir lezzet harikaydı. Tadına henüz bakmadıklarım için sık sık misafirleri olacağımdan eminim. Ve en kısa zamanda Rezan Hanımla sözleştiğimiz gibi deney mutfağında yeni tatlar keşfetmeyi hayal ediyorum. 


2 yorum:

sihirlirloklava dedi ki...

süper..Ankara'da bir etkinlik olmuş ve kaçırmışım ne yazık:(

PaSaSofraM dedi ki...

Merhaba süt ve yumurtaya alerjisi olan cocuklar icin kücük bir etkinlik baslattim sizdende tarif istesem yardimci olumusunuz, tarifin linkini bana yollasaniz yeterli olacak,Cumartesi gününe kadar etkinlik sürmekte. saygilarimla