9 Kasım 2012 Cuma

Gaziosmanpaşa Gar Lokantası ( Büyük Ankara Balıkçısı )


 Uzun zaman olmuş bir mekan önerisi yapmayalı. Aslında Ankara' ya geldiğimizden beri oldukça fazla farklı mekan gezip deneyimledik. Ama demek ki hiçbiri bu akşamki kadar bizi memnun edememiş. Yemeği yiyip de üzerine su bile içmeden gelip evde bu yazıyı yzıyorsam bu da bir ilktir.
 Bu akşam bir işimiz dolayısıyla Ayrancı taraflarındaydık. İşimizi bitirip de nerede ne yesek diye düşünürken  Mehmet Yaşin' in  '' Ankara' da Göksu ve Gar Lokantaları muhteşem '' diye tweet attığını gördüm. Göksu' ya birkaç defa gittiğimiz için hemen Gar Lokantası nerededir diye bakınıp aslında epeyce de yakınımızda olduğunu öğrendik.
Ve kendimizi lokantada bulduk. Kesinlikle çok doğru bir karar olmuş. 

Ben balık yemek istemediğim için birkaç çeşit zeytinyağlı sebze siparişi verdim, beyler baba-oğul Lagos Izgara istediler. Zeytinyağlılar da oldukça başarılı özellikle enginar kalbi çok lezizdi ancak balığın lezzeti müthişti. Özellikle de küçük beyin hoşuna gitsin diye Şefin uzun uzun zahmet edip hazırladığı limondan balık ve fare detayları da sunumun ne kadar özenle yapıldığına çok iyi örnek. Balık yemem diye düşünüp sebzelere gömülmüş olsam da tadına elbette baktım ve lokum gibi olduğunu söylememe gerek bile yoktur herhalde. 

 Denememiz için ikram edilen Balık Pastırma da alışılmışın dışında bir lezzetti. Akya balığının çevresine bildiğimiz çemen sarılarak yapılmış değişik bir balık mezesi.
Açıkcası böylesine keyifli bir akşam yemeğine gideceğimizi bilseydim fotoğraf makinemi mutlaka yanıma alır, her ayrıntıyı fotoğraflardım. Bunlar ancak cep telefonu ile çekebildiklerim. Öyle ki o keyifli yemeğin arasında habire fotoğraf çekmek de gelmiyor insanın içinden. Bir sonraki gidişimizi beklesem de eminim çok uzayacaktı, bu keyfi hemen sıcağı sıcağına paylaşmak istedim. 

Lokantanın menüsünde sadece balık değil et de var. Aynı lokantada hem et hem balık olduğunda aslında lezzetinden biraz şüphem olur benim ama balık tarafında hiç şüpheniz olmasın, fazlasıyla başarılı bir mekan. Hem lezzeti hem de sunumdaki şık detaylara gösterdikleri özen de takdir edilecek kadar var. Ayrıca önemli bir başka nokta da tüm çalışanların oldukça nazik ve güleryüzlü hizmet veriyor oluşu. Bizim küçük beyin kendini sürekli evinde hisseden rahat tavırlarına karşılık bizi hiç kasmayan ve huzursuz etmeyen bir sıcakkanlılıkla misafir ettiler bizi. Ki bence bu benim bir dahaki sefere orayı tercih etmem için en büyük etken olacaktır. Yolu Ankara' ya düşenlere ya da zaten Ankara' da olup da henüz keşfedememiş olanlara tavsiye edilir. 

6 yorum:

Aicha Dalgic dedi ki...

Ellerinize saglik

Gerçekten çok hos gorunuyorlar

Ne kadar hamaratsiniz boyle )

Bunlari denemek lazim aslinda

Paylastiginiz için tessekurler

Devamini bekleriz ))

Benimde bloguma davet ediyorum size

Iyi aksamlar

www.fraise-framboise.blogspot.com
www.fraise-framboise.blogspot.com
www.fraise-framboise.blogspot.com

Nilufer dedi ki...

Yasemincim, bunca yıllık Ankaralı olarak duyarm Gar lokantasını ama hiç gitmemiştim. Herşey çok lezzetli görünüyor, sabahın körü olmasa canım bile çekerdi... Sevgiler

Leylak Dalı dedi ki...

Gar Lokantası diye yazınca dün twitterda, bildiğimiz Ankara garındaki tarihi lokantayı algıladım ben ve şaştım, onca zaman gittim bu kadar ilginç sunumlar görmedim diye, meğer başka bir yerdeymiş. Şubesi midir acaba? Limon sunumları ve dünkü meyva tabağı harikaydı...

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Nilüfer bence denemelisin arkadaşım, biz bundan sonra o tarafa yolumuz düştükçe gideriz, çok memnun kaldık.
******************
Leylak dalı acıkçası ben de adını duydugumda öyle mi diye düşündüm ama değil farklı bir yerde. Diğeriyle bir bağlantısı olup olmadığını ise hiç bilmiyorum

Hayatın Tatları dedi ki...

HEM BALIK HEM ET YEMİŞ BİRİ OLARAK KESİNLİKLE BENDE SANA KATILIYORUM CANIM :) GERÇEKTEN YAPILAN HERŞEYİN AYRI BİR LEZZETİ VAR ORDA :)

Gisi Tasarım dedi ki...

Bize çok da uzak olmamasına karşın, bende ilk kez sizden duyuyorum.
Farklı yerler ve farklı lezzetler meraklısı olarak, en kısa zamanda ziyaret etmek isterim burayı.
Teşekkürler paylaşımınız için.
Sevgiler...