11 Haziran 2012 Pazartesi

Çilekli Milföy Pasta



Yine özel istek üzerine yapılmış bir tarifle karşınızdayım. Özel istek derken isteyen kişi ne yazık ki tadına bakamayacak kadar uzakta. Mavi Jeans 'de çalıştığım çok kısa 2 yıllık  dönemde İhracat bölümünde sadece kızlardan oluşan inanılmaz çılgın ve keyifli ama bir o kadar da stresli bir ortamımız vardı. O zamanlar kimsenin aklına benim yıllar sonra yemek yapmakla bu kadar ilgileneceğim gelmezdi sanırım. Yeni evliyken ve hiç yemek yapmayı bilmez iken karşımda oturan Hande' den enfes yemek tarifleri dinlediğim çok olmuştur. Gün gelip de benim de onlara tarif veriyor olmam hoş tabii. Benim dahil olduğum 4 kişilik ekibin bence en çılgın ve şekeri Sevgili Evrim geçenlerde bana mesaj atıp da '' Yasemincim milföylü çilekli pasta yapmak istiyorum, var mı senin önerin ? '' diye sorunca deneyip ona sonucu bildireceğimi söyledim. Daha önceden birkaç kere yemiştim ama hiç denememiştim. Hemen birkaç tarif bakınıp sonra denemeyi yaptım. Aslında yaptık desem daha doğru olur. Güzel kuzencim Hande buradaydı ve o yaptı, ben sadece kremasını hazırlayıp fotoğraflarını çektim. Biz sonuçtan oldukça memnun kaldık, umarım Evrim de deneyince aynı fikirde olur.

Malzemeler:

5 adet milföy hamuru
2 su bardağı süt
1 kahve fincanı un
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı margarin
10-15 adet çilek
üzeri için pudra şekeri

Yapılışı:

1. Milföy hamurlarını ortadan ikiye kesip 10 adet hamur elde edin. Üzerlerini fazla kabarmamaları için çatalla delip önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
2. Sütü, unu ve şekeri bir tencereye alıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp içine margarini katın ve 5 dk kadar mikserle iyice çırpın  ve soğuması için kenara alın.
3. Çilekleri çok ufak olmayacak şekilde dörde bölün.
4. Pişen milföy hamurlarını ortadan ikiye ayırın  aralarına bir kaşık yardımıyla soğumuş kremadan sürün. Üzerlerine birkaç parça çilek koyup diğer milföy hamurunu üzerine kapatın.
5. Tüm milföyleri bu şekilde hazırlayıp servis tabağına alın, pudra şekeri serpiştirip çilekle süsleyin.

Afiyet olsun.



Bu tarifle ilgili tek bir uyarı yapmak istiyorum. Mümkünse hemen yenip tüketilecek kadarını hazırlamakta fayda var. Çünkü çok fazla bekletilecek bir tarif değil. Eğer bu şekilde değil de daha küçük lokmalık olsun derseniz milföyleri dörde bölüp de hazırlayabilirsiniz. Ve aynı tarifi muz ya da dilediğiniz başka meyve ile de yapabilirsiniz...

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok harika görünüyor ellerine sağlık. Çilekli tatlılara bayılırım gerçekten.Immmm Immmmm:)

Unknown dedi ki...

hemen yenebilecek çok güzel bir tatlı ama bekleyince hoş olmuyor milföy ellerine sağlık şekercim
sevgiler

ikisatirdokturmelik dedi ki...

Hem kolay,hem havali, tam benlik, en kısa sürede deneyeceğim....ellerinize sağlık...

Unknown dedi ki...

http://yemegedairhersey.blogspot.com/2012/05/milfoy-etkinligi.html milföy etkinliğimize sizi de bekleriz

Bizim Mutfak-Aysel dedi ki...

Bende tart kalıplarında yapmıştım milföyleri. Ama Cafe portakalın dediği bekleyince yumuşuyor, taze taze yapıp yenmeli. Ellerinize sağlık, sevgiyle...