17 Nisan 2012 Salı

Miniklerle Kurabiye Yaptık


Dün benim küçük adamımın, sarı papatyamın okuluna davetliydim. Tuğra ve arkadaşları ile beraber kurabiye pişirmeye gittim.  Sene başından beri çeşitli sebeplerle Şeker Hamurlu Kurabiye yapıp götürdüğümde öğretmenimiz Serpil Hanım okulda çocuklarla da birlikte yapalım diye rica ediyordu.

 Sene sonu yaklaşırken, çocuklar birbirlerinden ayrılmadan hep birlikte çok keyifli bir saat geçirdik. Benim için de oldukça eğlenceli oldu. Anne olmak başka birşey ama insan o kadar çocuğun içinde kendini bambaşka hissediyor. Sanki hepsi sizin çocuğunuz gibi ayrı parlıyor gözleriniz her birine baktığınızda.

Çocuklarla beraber her zaman yaptığım şeker hamurlu kurabiye tarifimi yaptık. Onların aklı gerçi şeker hamuruyla da süslemekteymiş fakat bunun için çok daha geniş vakit ve malzeme gerektiğinden sadece kurabiyesini yaptık.
 Hamuru ben yoğurdum sonra hepsine eşit paylaştırdık. Hamur hazırlanırken yüzlerindeki merakı görmeniz gerek. Bizim evde sarı papatyayla sıklıkla yaptığımız bir şey kek, kurabiye. Ama birçoğu hiç evde böyle bir etkinlik yapmıyormuş söylediklerine göre. Merdane ile hamurlarını açıp diledikleri kalıplarla şekillendirdiler.  Erkekler '' ben kalpli kalıbı istemem'' diye kalıpları çekiştirirken kızlar genelde kelebekli kalpli olanları tercih etti.
 Hazırladıkları kurabiyeleri  Serpil Öğretmenleri tek tek isimlerini yazarak yağlı kağıda yerleştirdi. Ve hepsi görevlerini bitirmiş olmanın heyecanıyla sınıflarının yolunu tuttu. Onlar kadar benim de çok keyif aldığım bir gün oldu.
 Kurabiyelerin fırından çıkmış hali de işte böyle. Akşam sarı papatya kendi elleriyle yaptığı kurabiyeleri getirdi, bir güzel de yedi.

5 yorum:

Burcu Kayhan dedi ki...

Merhaba,
Çok güzel bir etkinlik olmuş, çocukların mutlu olduğunu görmek her şeyden güzel.Sarı papatyanız çok şanslı, ellerinize sağlık.
Sevgilerimle:)

bırtutamkekik dedi ki...

çokk hoşş vakit geçirmmişler bellii.:)
sizinde emeğinize sağlık:)
sevgilerimle...

Ayhanca Bakışlar dedi ki...

Çocuklar için güzel bir etkinlik olmuş, çocuklara bu yaşlarda paylaşım ve birliktelik içeren etkinlikleri sıkça yaşatmak lazım, bu arada kurabiyelerde harika görünüyorlar, emeği geçen herkesin ellerine sağlık...

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Canım çok güzel bir etkinlik yapmışsın çocuklar için. Ne kadar mutlu olmuşlardır. Ellerine ve emeğine sağlık. Sevgiler..

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Harika birgün olduğuna eminim canım, birde okulda artık büyük çocuklar kategorisine giriyorlar :)
Tuğra'yı kocaman öpüyorum, yüzlerinden gülücükleri eksik olmasın. Senide özledim arkadaşım, kocaman sevgilerimi gönderiyorum sana...