10 Aralık 2011 Cumartesi

Eymir Gölü - Ankara



Bu hafta kızkardeşim Neslihan iş dolayısıyla Ankara' da bizim misafirimiz. Haftaiçi çok yoğun çalıştığı için neredeyse hiç yüzünü göremedik. Bu sabah da erkenden kahvaltımızı yapıp günü nasıl değerlendirsek diye uzun uzun düşünüp Eymir Gölü' nde karar kıldık.  Ankara sınırları içerisindeki göl Oran' dan neredeyse yürüyüş mesafesinde şehrin merkezine çok yakın olmasına rağmen çok sessiz ve huzurlu bir mekan. Şehrin gürültüsünden ve kirliliğinden uzak tam bir kaçamak noktası.


Arazisi ODTÜ' ye ait ve ODTÜ Kürek Takımına ait bir çalışma alanı.  ODTÜ idari personeli ve öğrencileri kimlik kartlarını göstererek girebiliyormuş.ODTÜ mensubu olmayanlar da çok cuzi bir miktar ödeyerek içeri alınıyor.  Biz 5 tl ödeyerek girdik.



Gölün çevresi 13,5 km ve yürüyüş için süper. Biz biraz yürüdük fakat hava o kadar soğuktu ki tam tur yapamadık.Ayrıca yol tamamiyle asfalt olduğundan araçla da rahatlıkla gezilebilir. Gölün çevresinde yine ODTÜ' ye ait bir Bağevi var. Burada kahvaltı da yapabileceğiniz gibi et, balık, tavuk ne isterseniz menülerinde mevcutmuş. Hatta bu yılbaşı gecesi için bile göl kenarında havai fişekli, sucuk ekmekli harika bir program hazırlamışlar. Romantik bir yılbaşı gecesi seçeneği olabilir bence.  Biz orada yemedik, daha salaş bir yer aradık açıkcası.


Bu kadar zamandır niye gelmemişiz diye açıkcası hayıflandık. Soğuğa rağmen çok keyifli bir gezinti oldu, bol bol temiz hava aldık. Kurt gibi de acıkıp göl çevresindeki derme çatma kulübeciklerden birine attık kendimizi.
Balık ekmek, sucuk ekmek, gözleme ve sıcacık çaylarımızı yudumlayıp günü noktaladık.


Bir dahaki sefere mutlaka termosumuza çay doldurup göl çevresinde hoşumuza giden bir noktada kamp sandalyelerimizi bagajdan çıkartıp keyfimizi uzatacağız. Bu defa acemilik oldu, bu kadar güzel bir yer olduğunu bilseydim zaten bu kadar vakit beklemezdim gitmek için. Özellikle kışın donan göl çok hoş doğal bir görünüm kazanıyor.


Üstteki fotoğraftaki minik taşları görüyor musunuz? Yüzeyi donan göle attığımız taşlar nasıl güzel poz vermişler. Gölün neredeyse yarısı donmuştu ve dinginliğine bakmak bile insanı dinlendiriyordu. Bir de bisiklet severler için harika bir parkur burası, hele de İlkbaharda tam görülesi bir yer oluyordur. Şimdiden ikinci sefer için planlar yapmaya başladım bile. Termos, sıcak çay, kurabiyeler, kitap........

5 yorum:

Amethyst dedi ki...

Ankara'da gidilebilecek nadir dinlenme yerlerinden ve ODTÜ'lü olmanın ayrıcalıklarından birisidir:) Umarım yapılan planlardan vazgeçilir ve Eymir hep böyle sessiz sakin bir dinlenme alanı olarak kalır:)

Unknown dedi ki...

Bak gördün mü Yasminim Ankara da güzelmiş.Ya da şöyle diyeyim sen mutluysan her yer cennet zaten kocaman öpüyorum seni

Unknown dedi ki...

Bak gördün mü Yasminim Ankara da güzelmiş.Ya da şöyle diyeyim sen mutluysan her yer cennet zaten kocaman öpüyorum seni

DATLIM dedi ki...

Bir Ankaralı olarak o kadar çok özlem duyduğum yer var ki ama gezemiyorum...hafta sonu çalışmak zorunda olduğum bir işim var BU FOTOĞRAFLARI GÖRÜNCE ÇOK SEVİNDİM EYMİR GÖLÜNE HİÇ GİTMEDİM ÇÜNKÜ :( sevgilier....birtasimkaynasin.blogspot.com

sevil şahin dedi ki...

yaso benide götür bak ben hiç gitmedim oralara :(