9 Aralık 2011 Cuma

Çikolatalı Sufle Kek


Bazen ne yaparsanız yapın ne kadar özenirseniz özenin ortam şartları size muhalefet edebilir. Fakat işin özü güzelse ne olursa olsun sonuç memnuniyet verici olabilir. Geçtiğimiz haftalarda çok cici bir misafirimiz oldu küçük adamımla benim. Onun için neler yapacağımı düşünürken evde Carte D'or dan denememiz için gönderilen kek karışımları geldi aklıma.  Çikolatalı Sufle' de karar kılıp yaptım. Buraya kadar herşey çok güzeldi. Hem pratik 5 dk içinde çırpıp karıştırıp fırına atabiliyorsunuz hem de lezzeti garanti. Fakat Elektrik İdaresi kıskandı kekimizi ve tam da puffff diye kabarmışken elektrikler kesiliverdi. Öylece kalakaldım fırının karşısında kabarmış kek sönerken.  Yaklaşık 15 dk kadar sonra tekrar fırın çalıştı ama olanlar oldu. O haliyle de ikram ettik misafirimize, o da kibarlık etti yedi. İnce bir tabaka halinde olması dışında lezzeti çok güzeldi.  Aslında paylaşmayacaktım da dedim bu defa bir farklılık olsun. Haftasonu kahvenizin yanına sufle tadında bir kek isterseniz hiç üşenmeyin hemen girin mutfağa ama dua edin de elektrikler kesilmesin.  İyi haftasonları.

6 yorum:

ebru dedi ki...

Eh Yaseminim olur böyle şeyler arada sırada. Bunlarda hayatın cilveleri dermişim. Ellerine sağlık. Kesin lezzeti güzel olmuştur.

Zeynep'in Evi dedi ki...

bazen de okadar güzel olur ki yaptıkların ama birtane misafir olmaz yiyecek:) olsun yeterki tatlı olsun kabarmasa da kabuldür:)

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

hehehe yarın fondan yapacaktım,bak korkuttun beni vazgeçtim:)))pazartesi yapayım en iyisi:))))
öperim seni daçminimmmm:)))

İnci Yemek dedi ki...

Tadı güzel olmuş işte ellerine sağlık yaseminim:)paşamda yemiştir inşallah,afiyet,şifa olsun.
sarılıp öperim seni paşamıda.
mutlu hafta sonları dilerim.
en kısa sürede görüşmek üzere..

zeymurancafe dedi ki...

ellerıne sağlık canım harıka olur

YeMeK vAkTi dedi ki...

olsun olsun tadı yerindedir onun ellerine sağlık canım