18 Kasım 2011 Cuma

Carte D'or Fondan


 Uzun bayram tatilini İstanbul' da yapıp yine yuvaya döndük. Hem koşturmacalı hem de keyifli bir hasret turu oldu bizim için. Büyük adamı Çarşamba akşamı Ankara' ya yolcu edip biz küçük adamımla Pazar' a kadar uzattık tatili. Bayram ziyaretleri yaptık, anneanneler, babaanneler, dedeler, dayılar derken epey de sarmaş dolaş ve yorucu oldu ama böylesine can kurban. İki de başsağlığı ziyareti eklersek biraz da buruktu.

Aynen yazın olduğu gibi Carte D'or yine bizim İstanbul' a gelişimizi haber almış gibi koca bir kutuyla şımarttı bizi. Macarondan krem karamele kadar çeşit çeşit ürün denenmek için bekliyor şimdi. İstanbul' da Perşembe akşamı teyzemler arayıp ertesi gün geleceklerini söyleyince bizi telaş aldı annemle ne yapsak diye. Hemen Carte D'or çeşitlerine göz atıp Fondanda karar kıldık. İyi ki de öyle yapmışız. O gün yiyen herkes bir dilim daha istedi. Islak kek sevenlerin bayılacağı bir lezzet oluyor hem de inanılmaz pratik. Hazırlaması birkaç dakikanızı alıyor sadece, masayı hazırlayıp çay demlenene kadar Fondan kokuları da mutfağı sarıyor zaten. Acelesi olanlara, çalışan hanımlara, öğrencilere ve beylere benden söylemesi.

Buradan da tarifin nasıl yapıldığına dair videoyu izleyebilirsiniz. Dilerseniz yaparken içine benim gibi granül kahve de ekleyebilirsiniz. Servis ederken de Carte D'or dondurma hiç fena olmaz yanında, bir dahaki sefere öyle denemek gerek.


5 yorum:

Ferkay dedi ki...

offf çok güzel görünüyor anım.Afiyet olsun..
Sevgiler..

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Pek güzel çok güzel olmuş Yasemincim:))

Ellerine sağlık canım

Yanına bir de kahve, benim kek te öyle oldu tam kahvelik:))

Öperim seni canım

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Creme Brulee çeşidiyle aranıza katılacağım efenim yarın itibariyle. Fondanı yeni evime saklıyorum.

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

çok güzel görünüyor. ellerine sağlık cnm. sevgiler...

Carte d'Or dedi ki...

Yasemin Hanım Merhaba,
Tatlı karışımlarımızı beğenmenize çok sevindik. Ürünlerimiz hakkındaki beğeni ve yönlendirmeleriniz bizim için çok kıymetli.İstanbul'a geldiğiniz tarihlere denk gelmek şahane.Umarız Ankara'da da bir araya gelebilme imkanımız olur.
En kısa zamanda yeni ürünlerimizle de mutfağınızdaki yerimizi almak dileğiyle,
Sevgiler,
Carte d’Or
www.dondurmaliblog.com