11 Nisan 2011 Pazartesi

Adaşımın Lokantası Hayatın Ta Kendisi

Bu ara bol muhabbetli evlere konuk olup, güleryüzlü hanımlarla gülüşüp harika lezzetler tadıyorum. Evet bu ara cidden çok zor durumdayım. Tam da kilo vermek için kendimi hazır hissetmeye başladığım zamanda olacak şey değil:)) Ama şikayetçi miyim asla değilim. Taşınma öncesi tüm keyfini çıkarıyorum bunun. Sonra okur okur iç geçiririm.
Geçtiğimiz haftalarda da Sevgili adaşımın evine, pardon lokantasına, davetliydik. Öyle bir hazırlanmış, öyle enfes tatlarla donatmıştı ki masayı hala fotoğraflara bakıp bakıp yutkunuyorum.




Pırasalı Kruasan Börekler , benim gibi pırasayla arası hiç hoş olmayan biri bile 2 tane yemişse gerisini siz düşünün.



Portakal dilimleri üzerinde Yeşil Elmalı Kereviz Salatası, benim de daha önceden yaptığım bir salatadır. Yasemin de hem sunum olarak hem de lezzet olarak enfes yapmıştı.

Balkabaklı Cupcakeler,  o gün o masada yemediğim tek şey bunlar oldu. Haliyle yer kalmadı ama nasıl aklımda kaldı anlatamam size.


Kıymalı ve Mercimekli Muska Börekler, çıtır çıtır kaç tane yediğimi bile hatırlamıyorum bu güzellerden. Sonumu hiç iyi görmüyorum.



Börülce Salatası

Krokanlı Çikolatalı Pasta, o gün bu pastaya çok daha uygun bir isim verildi Aylincim tarafından ama neyse bizim aramızda kalsın. Görüntü sanırım lezzetine dair size ipucu vermiştir, benim dememe gerek var mı?



Bu kurabiyeler de benim giderken yapıp götürdüğüm Hurma Püreli Kurabiyelerim. Tarifi henüz blogda yok ama en kısa zamanda olacak.




Sevil'in Brownie Kurabiyeleri o gün masamızdaki lezzetler arasındaydı.


Ve de Ayşen' in Kadayıflı Mantarlı Böreği. Böylesine lezzetlerden tadıp da ertesinde diyete girmemek sanırım mümkün değil. Bir sonraki buluşmaya kadar yediklerimize dikkat edelim bari diyerek, günü sonlandırdık. Keyifli ve leziz gün için adaşıma sonsuz teşekkürler ediyorum tekrar. Bereketi, lezzeti ve kahkahası bol konukları hiç eksik olmasın yuvasından.

14 yorum:

Unknown dedi ki...

Yasemincim vallahi bende resimlere bakıp bakıp yutkundum :(

Limon çiçekleri dedi ki...

Görüntüleri,tarifleri içime sindire sindire okudum ve baktım.Böyle davete can kurban demekten öteye gidemiyorum.arkadaşınızın ellerine yüreğine sağlık.Herşey o kadar güzel görünüyorki.Özellikle pırasalı börekleri denemem gerektiğini düşünüyorum.Sevgiyle..

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Canım bu güzel gün için asıl ben size teşekkür ederim :) Bu gurbet ellerde beni yalnız bırakmayıp evimi neşeyle doldurdunuz :))

Sevgiler..

aslı dedi ki...

Sofra süppermiş, ben en çok kereviz salatasının görüntüsüne bayıldım. o nasıl sunum öyle, tebrik ederim. Allah içinize sindirsin, güzel bir gün olmuş.

Unknown dedi ki...

Canim arkadasin emeklerine saglik afiyetler olsun .hayirli aksamlar öptüm.

Saglıklı Mutfak Hilal dedi ki...

Of Allah'ım ne şanslıyım ki hepsinden yedim;)

yemekbiraşk dedi ki...

her şey çok güzel olmuş:) herkesin eline sağlık
sevgilerimle..

Aycan dedi ki...

Oy oy oy bu lokanta nerdeyse bizde gidelim valla :).Herşey süper olmuş.
Canım ellerinize kollarınıza sağlık herşey süper olmuş.


sEVGİLER;

xcelis dedi ki...

Herkesin eline koluna sağlık harika görünüyorlar ya işyerimde bayılıp düşücem şimdi =) krokanlı çikolatalı pastanın tarifini yayınlıcakmısınız,?

Nes-Kayfee / Nesli dedi ki...

Hepsi birbirinden güzel görünüyor bende orada olmayı isterdim ellerine sağlık arkadaşının sevgiler canım

Tümay Öztürk dedi ki...

Nefis ötesi bir masa! Bakıp yutkunacak kadar var yani. Ellerinize sağlık hepinizin:)

Ferkay dedi ki...

Bu güzellikleri görüpte diyet yapılırmı hiç hangisinden başlasam şaşırdım Yasemincim.
Sevgiler..

Gezi/yorum... dedi ki...

Tok insanı bile acıktırıcak cinsten görüntüler bunlar.. :)çekimlerde ayrıca çok güzel olmuş..
tebrik ederim sizi...

memolininannesi dedi ki...

ya allah aşkına bu nedir hepsınden tadasım geldı...muthıs ınce zevkle hazırlanmıs bır masa....rejım falan kalmaz tabıkı....

herkesın elıne saglık