10 Mart 2011 Perşembe

Tahinli Cevizli Sarma


Cumartesi öğle saatlerinden beri inanılmaz bir baş ağrısı ile boğuşuyorum. Hayatım boyunca öyle çok sık başı ağrıyan biri olmadım. Migreni olanları o kadar iyi anladım ki, nasıl bir işkenceymiş bu, tarifi mümkün değil. Yatıyorum, kalkıyorum hiç bir dakika bile beni terketmiyor. Başımdan başlayıp boynuma doğru inen bu ağrı yüzünden inadımı da kırıp Salı günü sonunda bir nörologa gittim. Nedense sevmiyorum doktor doktor gezinmeyi, kendini çok dinleyen biri olmadığım için artık dayanılamaz hale gelince doktorun kapısında buluyorum kendimi. Bu defa da aynen öyle oldu. İnatçı baş ve boyun ağrılarım beni terketmeyince başka çarem kalmadı. Aslında basit bir kas spazmı gibi görünüyor şimdilik, elim kolum ilaçlarla dolu döndüm eve. Tam olarak geçmedi hala, Cumartesi günü kontrolüm var, eğer devam ederse sanırım MR gerekecek. Bakalım içimi ferah tutayım da iyi şeyler olsun.

2 gündür bir de karla boğuşuyoruz ağrıların yanı sıra. Büyük adam Ankara' da yalnız başına, çok sevdiği kara kavuştu. Biz de burada küçük adamla kendi çapımızda kar keyfi yapıyoruz. Yuvaya gider gelirken keyfine varıyoruz ancak. Bu soğuk havada şöyle içimi ısıtan bir tarif paylaşayım istedim. Daha sevmeyenine rastlamadım bu tahinli cevizli sarmaların. Geçtiğimiz haftalarda annemdeki aile buluşmamızda annem yapmıştı. Masadaki tüm tarifleri açık arayla geride bıraktı bu çıtırlar. Bir yiyen bir daha bir daha yedi. Yoğun lezzetinin aksine yapımı da bir o kadar pratik.

Malzemeler
4 adet yufka
1 su bardağı tahin
1 su bardağı ceviz içi
1 çay bardağı tozşeker ( isteğe bağlı )
üzeri için
toz şeker
yumurta akı

Yapılışı:
1. Yufkaları açın ve her tarafına tahini yumurta fırçası yardımıyla sürün.
2. Tozşekeri ve ceviz içini tahinin üzerine serpiştirin. ( şekersiz de yapabilirsiniz )
3. Yufkayı bir tarafından rulo şeklinde sarın ve dilediğiniz şekilde kesin.
4. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine yerleştirin.
5. Yufkaların üzerlerine yumurta akını sürüp toz şeker serpiştirin.
6. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.


10 kİşİ fİkrİnİ söylemİş:

sevda dedi ki...

hep denemek istediğim bir tat.harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.

Limon çiçekleri dedi ki...

Çok geçmişler olsun.Migreni sık sık yaşayan biri olarak nacizane tavsiyem stresten uzak durmanızdır.Denedim ve tek kaynağı o bende..Bu arada bu kıtırlar o kadar herkesin dilindeki benimde yapmamın zamanı geldi sanırım.Ellerinize sağlık.

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Geçmiş olsun yasemincim.İnş. mr gerek kalmadan ilaçların faydasını görürsün.
Tahinli sarmalar çok lezzetli görünüyor.
Ellerine sağlık

xcelis dedi ki...

Geçmiş olsun umarım ciddi birşey değldir.Rabbimden acil şifa dliyorumTarifinde kolay ve harika görünüyor ellerine sağlık

Cafe Portakal dedi ki...

çok geçmiş olsun.çok sık başağrısı çeken birisi olarak çok iyi anlıyorum.
çıtırlar nefis ellerine sağlık.çayın yanına da alınmış ohh.afiyet olsun.

Zeynep dedi ki...

:(((çok geçmişler yasemincim:(
çıtırlar nefiss anneciğinin ellerine sağlık
çok öperim:)

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Yasemincim çoook geçmiş olsun. Yıllar önce benimde böyle bir sıkıntım olmuştu. Dr hiç birşey bulamadı. Psikolojik dedi. Hakikatende öyle çıktı. Vücut öyle ara ara nedenli nedensiz yaparmış. Benimki nedensiz öyle birden oldu. 1 ay sürdü. Sonra çok şükür geçti:)
Senin de öyle olacak. İçini ferah tut...
Aslında ctesi görüşsek hiç ağrın sızın kalmaz ama neyse...
Tarif süper canım. Bizde ailecek bayılırız.
Ellerinize sağlık
Çok öptüm seni

Pastane'den dedi ki...

geçmiş olsun arkadaşım başağrısı çok fenadır yaşayan bilir
inşallah önemli bir sağlık sorunun yoktur
tahinli sarmalar çok lezzetli oluyor ellerine sağlık arkadaşım

Kendimce dedi ki...

Kuzum dikkat et kendine bu çıtırlar da tam çıtır çıtır ellerine sağlık

Eylem dedi ki...

yıllar migren hastası olan ben seni ve baş agrını çok iyi anlıyorum.umarım biran önce geçer.ama doktoru ve ilacı ihmal etme.bu arada tahin ve ceviz benim vazgeçemedigim o yüzden kilo almama sebep olan ikili.ellerine saglık.muhakkak deneyecegim.

Ordan Burdan Hayattan Bizim Usul Makarna' da