11 Mart 2011 Cuma

Sütlü Havuçlu Çorbası ( Tavşan Çorbası )


Havalar soğukken evde yiyecek hiçbir şey olmasın, tek bir tas sıcak çorba bana yeter, diyenlerden iseniz işte tam da size göre bir çorba bu. Hem çok doyurucu hem de bol vitaminli. Hele ki çocuğu çorbadan başka herşeye itiraz eden bir anneyseniz hiç durmayın, hemen havuçlar rendelensin. Havucu bol, sütü bol daha ne olsun?

Tarif Sevgili adaşımın Leziz Dergisi için yaptıklarından biri. Daha dergide ilk gördüğüm gün kalkıp denedim, küçük bey de gıkını çıkarmayıp içince tamamdır dedim. Çünkü benim küçük bey çorba konusunda biraz seçici, öyle çok denemeler yaptım ki, kimine bayıldı kimine de ağzına bile sürmedi. Ama bunu hem sevdi, hem de adını değiştirdi , Tavşan Çorbası dedi. Ama eğer çorba konusunda biraz klasik takıntınız varsa, hiç denemeyin derim. Geçen haftalarda annemler yemeğe geldiğinde babam daha çorbanın adını duyduğunda itiraz etti mesela; ona göre çorba ya mercimektir ya yayla, ya tarhana. Sütlü çorbalara da karşı biraz benim gibi önyargılıysanız onları kenara bırakıp deneyin derim ben.

 

 Malzemeler
3 adet orta boy havuç
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 litre süt
1,5 litre sıcak su
1 çorba kaşığı kuru nane
Tuz, taze çekilmiş karabiber

Yapılışı
1. Havuçların kabuğunu soyup rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
2. Çorbayı hazırlayacağınız tencerede zeytinyağını ve tereyağını ısıtıp havuçları ekleyin. Hafif yumuşayıp rengi değişene dek kavurun.
3. Unu ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Sürekli karıştırarak un topaklaşmadan sütü azar azar ilave edin.
4. En son kaynar su, tuz ve taze çekilmiş karabiberi ekleyin. (Çorbanın kıvamına göre kaynar suyu yavaş yavaş ilave edin. Çok duru olmaması için bir anda tüm suyu eklemeyin.)
5. Çorba kaynayıncaya kadar arada bir karıştırarak (taşmasını önlemek için) birkaç taşım kaynatın.
6. Ocaktan alın. Üzerine kuru nane serpin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.




5 yorum:

Saglıklımutfak dedi ki...

Süper . Görüntü nefis bu çorbayı Denize yedirdikten sonra 1 haf a havuç yedirmeme gerekli benim. ama deneyeceğim. çok seveceğine eminim.

Unknown dedi ki...

hmm ellerine sağlık görüntü bile güzel.şifa olsun küçük bey'e
sevgiler

Tümay Öztürk dedi ki...

Bende de yayınlanmayı bekliyor havuç çorbası. Biz çok sevdik beğenerek içtik. Ellerine sağlık canım kasesi ile beraber harika duruyor...:)

mutfakteyze dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel görünüyor.. denemeliyim ilk fırsatta ;)

durutarifler dedi ki...

Görüntü ve renk süperrrr Ellerine sağlık.
Sevgiler