31 Ocak 2011 Pazartesi

Ankara' dan Bildiriyorum...


Evettt Ankara' dan bildiriyorum. Sömestr tatilini fırsat bilip büyük adamı ziyarete geldik. Gelmemizle kar da geldi peşimizden. Cuma akşamı çok büyük bir heyecanla otobüsten inip de babamıza sarılınca gözümüz hiçbir şeyi görmez oldu. Ne soğuk, ne uzak, ne İstanbul hiçbir şey umurumuzda değildi. Biz yanyana idik ve şükretmek için daha fazlasına gerek yoktu. O mutlulukla uyuyup da Cumartesi güne karla merhaba deyince daha bir mutlu olduk. Küçük adam bol bol yuvarlandı karlarda, kendi deyimiyle karpotu oynadı. Hava soğuk diyip de evde de oturmadık. 2 günde 2 kez tiyatroya gitti küçüğüm, İstanbul' da olsa haydan huydan başka iş çıkardı kesin. Burada en çok keyfi o yapacak anlaşıldı. Armada ve Panora AVM' leri gezinip yeni şehrimizi solumaya alışmaya çalıştık. Soğuktan iç mekanlara mecbur kaldık ama nasılsa daha bol vaktimiz olacak yakında. Cumartesi günü doğumgünümdü, büyük adamın şu anda evinin olduğu sitenin altında çok güzel bir balık lokantası var, Kalbur Balık Restaurant. Ankaralı olanlar bilirler, çok minik ama tıklım tıklım dolu bir yer. Cumartesi akşamı çekirdek aile yemeğimizi orada yedik, enfes mezeler eşliğinde ve muhabbetle. 35 yaşıma yeni şehrimde girdim, bakalım kaç yıl daha Ankara' da kutlamak nasip olacak? Ama şunu anladım ki insanın evi, eşi, çocuğu neredeyse yüreği de orada atıyor, oraya ısınıyor. Daha tam olarak buralı olmadık, vaktimiz var ama güzel olacağına dair hislerim kuvvetlendi. Umarım öyle de olur.

Bu arada doğumgünümde beni telefonla arayan, mesaj gönderen, mail yollayan, yorum bırakan herkese çok teşekkür ederim. Hatırlanmak, sevilmek, bunun belli edildiğini görmek bambaşka. Kocaman bir teşekkür de büyük adamıma. Beni Ankara' da Cuma akşamı eve girer girmez koca bir paketle karşıladı; Nikon D3100 fotoğraf makinesi. Hediyenin büyüğü küçüğü olmaz ama ne kadar istediğimi, ilk aldığımızı daha elimize ulaşmadan çaldırdığımızda yaşadığım hayal kırıklığını biliyordu. Beni ne kadar mutlu ettiğini söylememe gerek yok sanırım. Cuma akşamından beri ağzım kulaklarımda geziniyorum. En yakın zamanda bir kursa gidip makineyi kullanmayı  iyice öğrenip güzel mamalar eşliğinde sizlerle de paylaşmak niyetim.

Not : Üstteki fotoğraf Or-An ' da evin camından cici oyuncağımla çekilmiştir :)

15 yorum:

Saglıklımutfak dedi ki...

Canım benim doğum gününü gecikmeli olsa da kutlarım. makineni güle güle kullan. öperim

aslı dedi ki...

Geçmiş doğum gününüz kutlu olsun. Güzel hediye almışsınız :) Yeni şehrinizde hayırlı olsun.

Sitare dedi ki...

yeni şehir yeni heyecan .umarım iyi gelir çekirdek ailenize.hayırlısıyla biz de 1,5 yıl sonra ankaralı olacağız.izlenimlerini yaz lütfen hep.ben de istanbulluyum bursadayım ama hiç sevemedim acaba bir ist lu ankarayı ne kadar sever.yaz okuyalım olur mu :)

Adsız dedi ki...

memleketim Ankara'yı çok özlemiştim, bu fotoğrafı ve yazıyı okuyunca daha da özledim. mutlu yaşların ve Ankara'da çok güzel günlerin olsun sevdiklerinle. Ankara'ya selam söyle benden :)

sihirlirloklava dedi ki...

Mutlu yıllara...ben de memleketim Ankara ya uzun zamandan sonra bu yıl tekrar döndüm...ve de çok mutluyum.Ankara yı seviyorum:))

Narince dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun, hediyeni de güzel günlerde kullan. Hele bi yerleş bak ne fotoğraflar çekeceksin Ankara'da, sonbaharını görmedin daha sen!

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Yasemin'cim "Ankara'dayım eşimi ziyarete geldim" diye mailleştik ama ilk defa şu yazında anladım neden orada olduğunu. Aramızdaki mesafe bizim için zaten uzaktı şimdi iyice uzaklaşıyoruz ama gönüller bir olsun. Dediğin gibi ailen yanında olduktan sonra her şeyin var demektir. Çocuklara bakmaktan haberim olmadı yaşananlardan ama yazılarını takip ediyordum, aradan kıyıdan da olsa. Bunu nasıl göremedim. Hakkınızda hayırlısı olsun arkadaşım.
Bu arada şu kardan bir karpotuda bize atar mısın ? Ayberk' de çook istiyor.

çeşnici Handan dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun. Yeni şehrinde yeni cicinle çekeceğin fotoları bekliyorum. Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Evrene doğru enerji göndermeye devam et .Bak makinayı çok istiyordun geldi.Ankara ile ön yargıların biraz kırıldı.Hadi sıradaki neyse ona yoğunlaş.
Yasminim güle güle kullan makinanı hep güzel şeyler çek inşallah
Ankaranın da tadın çıkar
sevgiler

Behiye Sönmez dedi ki...

ooo bizi çok güzel fotoğraflar bekliyor :)güle güle kullan cnm..

Nehir Butik Pasta dedi ki...

doğumgünün kutlu olsun arkadaşım
sevdiklerinle birlikte nice seneler dilerim
Ankaralı olarak seveceğini umuyorum hayat düzenlidir belli bir rutinde akar ben çok severim Ankarayı
umarım sizde güzel günler,güzel anılar biriktirirsiniz

Ferkay dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun canım.Ankara sizi bembeyaz karşıladı. Makineni güle güle kullan canım. Güzel resimlerini bekliyoruz.
sevgiler..

YeMeK vAkTi dedi ki...

yasemincim makinanı güle güle kullan sonrada gel banada öğret zira elimde patladı makina nice zamandır :)

KArla karşılaşman ne hoş küçük adam sanırım birden ısınmıştır ankaraya karı görünce:)

hayattan kareler dedi ki...

geçmiş doğum günün kutlu olsun ailenle beraber nice yıllara:)

hayattan kareler dedi ki...

geçmiş doğum günün kutlu olsun ailenle beraber nice yıllara:)-sevinç-