7 Haziran 2010 Pazartesi

Zaman Akarken ve Biz Büyürken

Sanırım Allah benim içime hiç kıskanma duygusu koymamış, yani hayatım boyunca hiçbir insanı kıskandığımı bilmem. Ne kimsenin mutluluğunu, ne parasını ne evini ne kıyafetlerini hiç bir şeyini kıskanmadım. Bunların kıskanma sebebi olmasını kabul bile edemem. Hayattaki en önemli şey sağlıktır, eğer sağlıklı değilsem sağlıklı insanlara imrenirim sadece; asla kıskanmak değil o da. Bunları neden yazıyorum? Çünkü ufaktım, sadece 4 yaşındaydım, annemin kucağında bir başka bebek, onu emzirdiğini görünce çok kıskandığımı bugün gibi hatırlıyorum. Oysa ki henüz 1 yaşında iken annemi Nesli ile paylaşmaya başlamıştım, asla tek kalamamıştım. Ama o bebek öyle annemin kucağında iken nedense içim cız etmişti. Sonrasında Nesli ile ona oyuncak bebek muamelesi yaptığımız, mamasını yedirmek için yarıştığımız, kucağımıza almak için çıldırdığımız hatta ve hatta boklu bezlerini yıkamak için bile kavga etttiğimiz o bebek artık büyüdü ( burada açıklama yapayım bugün 30lu yaşlarda çocukları olanlar bilirler ki eskiden şimdiki gibi hazır bebek bezleri çok yaygın değildi, sadece gezmeye giderken, bayramlarda seyranlarda kullanılırdı ). Evet o bebek büyüdü ve sayılı günler kaldı kendi yuvasını kurmasına.



Dün Bora ve Ece' nin yeni evlerini yerleştirmeye gittik. Bizde adettir gelinin çeyizi alındıktan sonra her iki taraftan da gelenlerle yeni çiftin evi yerleştirilir. Dün biz de oldukça neşeli ve kalabalık bir ekiple harika bir ev yerleştirdik. Onların yanında, onların mutluluğuna içten ortak olan ve içinde fesat barındırmayan herkes hep birlikteydik. Gülerek eğlenerek keyifli bir gün geçirdik. Herşey çok güzel oldu, umarım içinde de mutlulukla, neşeyle, sağlıkla ve huzurla yaşarlar. Kötü sözlerden ve en önemlisi de kötü gözlerden uzak olarak. Binbir çaba ve hayalle kurulan yuvalarında Allah mutluluklarını hiç bozmasın.


*****************************************************

Veee sırada benim kendi küçük bebeğim var. Geçtiğimiz Cuma günü Tuğra' ya okulunda minik bir doğumgünü partisi yapıldı. Aslında doğumgünü ayın sonunda ama yuvanın bu ayki programının yoğunluğu nedeniyle böyle erken bir kutlama oldu. Biz de anne ve babası olarak davetliydik. Pastasını alıp büyük bir heyecanla Ponpon Çocuk Klübünün yolunu tuttuk. İlk defa bu yıl kendi arkadaşlarıyla kutlayacağı için de ayrıca heyecanlıydık.
Karşısında bizi görünce inanamadı miniğim, çok mutlu oldu, yanında arkadaşları ile çok eğlendi.Pastamız kendi isteği üzerine bu yıl da Örümcek adam baskılı oldu. Mumlarıını üfleyip şarkılar söylediler minikler. Biz de büyük adamımla çok duygulandık tabii, bizden bir parçanın büyüyüp de böyle kendi ortamında bizi misafir etmesi harika bir duygu. Allah isteyen herkese nasip etsin, zorlukları yok değil. Ama böylesine mutlulukların da bedeli yok.



Yanında Mediha Öğretmeni pastasını üflemeden önce nasıl da dikkatle inceliyor. Canım oğlum benim, Allahım herşeyi gönlünce versin sana ömrünce. Gözündeki ışıltıların hiç sönmesin, etrafından sevenlerin eksik olmasın. Bu arada masanın etrafındaki arkadaşlarının da isimlerini buraya yazıyorum, ilerde küçük adamım baktığında belki hatırlamak ister. Sol tarafta Defne, Işık Bahar ve Emre; sağda ise Rüzgar, Leyla ve Batu.

30 yorum:

Anne İş'te dedi ki...

Yasemin'ciğim;canım benim hayırlı olsun.

Tuğra'cığım büyüyor,büyürken büyütüyor..Bir annenin sevincini,heyacını,gururunu bu satırlarda da olsa hissetmemek mümkün mü?Canım benim,gerçekten nasıl merakla bakıyor pastaya:))
O yürekten dualarına içten AMİN dememek mümkün mü?AMİN CANIM,AMİN.

Çeyiz serdiniz demek:))Biz de aynen sizde ki gibidir iki taraftan arzu edenler,gelinin kız arkadaşları gelirler.El birliği ile ,gülüş cümbüş halledilir.Beni de aldın götürdün..İlk evime..Ne tatlı heyecandır o:)))

Allah kıvandırsın canım gençlerinizi;Rabbim huzur,mutluluk ve dirlik versin.Gersi kendiliğinden geliyor zaten.

Sevgilercanım ve tekrar tebrikler..

İyi haftalar olsun:))

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Dijlecim canım benim çok teşekkür ederim güzel dileklerin için.
Evet canım çeyiz sermeye gittik, dediğin gibi gülüp gülüp iş yaptık.
Oğluşa gelince, satır aralarındakileri de okumuşsun demek:))

birsence dedi ki...

ayyy yaseminnnn ben bayılırım çeyiz sermeye...ne güzeldir herşey yepyeni özenle seçilmiş ne hayallerle alınmış cicileri yerlerine yerleştirmek...Allah mutlulukjla evlerinde oturmayı nasip etsin inşallah...keşke benide çağırsaydın bayılırım:))evlenme işinin en çok çeyiz kısmını severimde ben:)))

oğluşunun doğum gününüde şimdiden kutlarım Nice güzel günlerini görmeyi nasip etsin Allah...inşallah çok mutlu ve sağlıklı büyüsün oğluşun...öptüm seni...kocaman kocaman...

Saglıklımutfak dedi ki...

Yasemin'cim kıskançlık konusunda sende bendensin. Çok şanslıyız böyle bir duyguyu bu kadar gereksiz şeyler için hissetmediğimiz için. Gerçi bende hiç bir şeyde yok . Tuğra'cığma da Allah uzun ömürler versin sağlıkla yakışıklı bir delikanlı olsun. Sizlere ve bizlere de görmek nasip etsin.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Yaseminciğim bizde de çeyiz serme geleneği vardır ve ben bu geleneklerimizi çok seviyorum.Oğluşuna nice sağlıklı yıllar damatlıklarını göstersin onun da ceyizlerini serenleri seyretmek nasip etsin.Sevgiler..

Müge Hüner dedi ki...

Nasıl sıcak bir yazı bu böyle
Gözlerim doldu !

Senin hiç kıskanç olmadığını ben tanıdığım gün anlamıştım şekercim, çok başkasın sen.

Allah evladınla, eşinle upuzun sağlıklı bir ömür nasip etsin sana insallah, nice doüum günlerini ve mürvetlerini görürsün.

Öpüyorum.

Limonlu Kek dedi ki...

Yaseminciğim dilerim tüm sayfaların böylesine güzel sevinçli, güzel, kutlama haberleri ile dolsun-taşsın. Oğlunun yeni yaşını kutluyorum, ayrıca bu kadar sevgi dolu bir anneye sahip olduğu için de kutluyorum Tuğra'yı. Allah onu da damat edip çeyiz sermeye gitmeni göstersin sana canım. Bu arada tesadüf bu ya Mert Güler senin komşunmuş ya, gerçekten de o kadar güler yüzlü mü Allahaşkına :)adam sanki sadece gülen bir ağızdan ibaretti :)Şaka bir yana çok pozitif enerjili biri. Seni çok öpüyorum canım...

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

canım yasemin işte sende bu kıskançlık duygusu olmadığı için acayip seviyorum seni.öyle çok gördümki hiç kıskanmam deyip neredeyse çatlayanları:)senin için dışın bir,birtanesin sen:)

güle güle otursunlar mutlu yuvalarında inşallah.

hele tuğracığım,maşallah ona.
koca adam oldu o da.sonsuz başarılar uzun sağlıklı ömürler dilerim ona.hayırlı evlat olsun inşallah.mutlu yıllar dilerim

öpüyorum canımmmm

Berrin dedi ki...

minik adamın dogum günü kutlu olsun :)

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Birsencim ben ilk defa kendi evimin yerleştirilmesini saymazsam böyle bir olay yaşadım. Kardeşimin de evi olunca çok keyif aldım, darısı tüm dileyenlere diyelim.
******************
Hilalcim iyilik güzellik varken ne diye kıskanalım birbirimizi zaten hiç anlamam. Ben sevinirim diğerlerinin yaşadığı yapabildiği güzel şeyleri gördükçe. asla içimden hırsla kıskanmak geçmez. Çok şükür Allahıma. Tuğra için iyi dileklerine de teşekkür ederim canım.
*******************
Minecim çok teşekkürler iyi dileklerin için.
****************
Mügecim saol arkadaşım beni öyle gördüğün için teşekkürler. Doğru anlatabildiysem kendimi ne mutlu bana. Oğluş için iyi düşüncelerine de teşekkür ederim.
******************
Zeynebim cicim ben de çoook sevdim çünkü yüzünde o hiç sahte olmadığı her halinden belli olan mis gibi açmış gülümsemen var. Her ortamda olduğu gibi blog ortamımızda da var onlardan ama olsun, onlar da ayıklanıyor emin ol..
*********************
Nevalcim evet gerçekten benim komşum, çok güleryüzlü bir insan ama ne yazık ki çok tanımıyorum kendisini, sadece otoparkta ya da bahçede birkaç dk görebilmişimdir toplam 6 yılda, selam verip geçerken mutlaka ama. orda olup tanışabilmeyi isterdim ben de. iyi dileklerine teşekkürler
*******************
Berrin küçük adam teşekkürlerini yolluyor sana.

ece dedi ki...

Beni okadar mutlu ettın kı yazdıklarını okurken bile duygulandım.yardıların için sıcakkanlılıgın için ve beni neslihan ablayla ikiniz beni hiç ayrı tutmadıgınız için teşekkür ederim.tek istegim mutlulugumuz hep daim olsun.

Ballı Cimcime dedi ki...

Sevgili arkadaşım, daha nice yeni yaşları sağlıkla, sevgiyle, mutlulukla beraber kutlarsınız inşallah canım. Güzel dualarının hepsine amin, doğum günü kutlu olsun tatlı oğluşunun...

Bu arada bizde de çeyiz serme adeti vardır; her iki tarafdan sevdiklerin, isteyenler katılır. Nasıl da mutlu günlerdir, Allah mesut etsin evlenecek çiftinizi...

Sevgilerimle:)

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Ballı Cimcime teşekkürler güzel dileklerin için
***************
Ececim sen öyle olmasını istediğin sürece emin olabilirsin böyle devam edecek. Bu arada hem bak huylarımız da birbirine benziyormuş. Yardım konusuna gelince ben çok keyif aldım dün, artık nikahtan sonra bol bol keyfini de süreriz.

Sevil Şahin dedi ki...

Yasemin tatlım kardeşinin evlilik hazırlarını tamamlıyorsunuz ay ne güzel rabbim tamamını erdirsin ve inş. tüm hayatları boyunca mutlu olurlar
sizin adetler bizim adetler sanırım aynı :)
bu arda ben Ankara ş.koçhisar ilçesindenim.
Gelelim doğumgünü partisine tatlım
ee tuğranın doğum günüde böyle olmalı şaşalı
kim istemiyorki ben kocaman kadın oldum hala doğum günümü arkadaşlarımla kutlamak istiyorum :))
Allahım daha nice yaşlar nasip etsin sağlık ve mutluluk içerisinde ...
Pastada süper
aynı telaş bizdede var bu perşembe bakalım pastasını ben yapacağım inş. güzel olur of çok telaşlıyım çok :))

Unknown dedi ki...

Canım Rabbim hayırlısıyla tamamına er
dirsin inşallah.Ne özel ve mutluluk verici heyecanlar bunlar.Çeyiz serme
ye bayılırım tabii çok kalabalık olmadığı müddetçe:))Tuğra Paşaya sağ
lıklı,huzurlu,başarı ve mutluluk dolu güzel bir ömür dileirm.
Sevgiler...

çeşnici Handan dedi ki...

Sevgili Yasemin, öncelikle Allah kardeşinize mutlu mesut bir evlilik nasip etsin. Mutlulukları daim olsun.Oğluşun doğum gününü kutlarım. Nice mutlu sağlıklı yıllar dilerim.

Behiye Sönmez dedi ki...

Yasemincim,
daha nice mutlu güzel günlere.. Tuğra da çok tatlı maşallah:)

Stil Direktoru dedi ki...

Ne güzel yazmışsın canım, ben de hayatta kıskanç olmadım doğamda yok. Keyifli anlar geçmiş ne güzel. Tuğra'cığa nice başarı ve sağlık dolu senelere hep mutlu bir birey olsun canım

Stil Direktoru dedi ki...

Ne güzel yazmışsın canım, ben de hayatta kıskanç olmadım doğamda yok. Keyifli anlar geçmiş ne güzel. Tuğra'cığa nice başarı ve sağlık dolu senelere hep mutlu bir birey olsun canım

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

merhaba yaseminciğim, merhaba.
2 ay sonra ,koşa koşa ilk yorumlaımı yazmaya geldim !!! :)))

küçük adamımız artık büyüyor, büyümüşler yavaş yavaş küçülüyor,
hayat hep tekrarlarını bıkmadan bizlere getirip götürüyor !
dilerim hepsi yerli yerinde,
baht açıklığı ve şans ve huzur dolu yıllarla hayatı keyifle turlarlar.
sanada bu güzellikleri yaşamak kalır..
iyi günlerini görmen dileklerimle çok sevgilerrr canım

Cocukla Cocuk dedi ki...

zaman oyle cabuk geçiyorki bir bakmışız bizim miniklerimiz de yuvadan uçmaya hazırlanıyor olacaklar...kardfeşine mutluluklar bebişine de nice ice yıllar dileriz...tüm dualarınız kabul olsun..

Betül KAVAL dedi ki...

yasemincim hayırlı olsun canım dün ondan ulaşamadım demekki sana :) negüzeldir yeni evlenecek çiftin evini kurmak yerleştirmek sevinçlerine ortak olmak. Allah tamamnına erdirsin inşallah.

Tuğracığımın da doğum günü kutlu olsun.. Ömrü boyunca başarı mutluluk yanında olur inşallah.

öpüyorum sevgiler..

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Yasemin'cim hayırlı uğurlu olsun canım, kardeşine ve eşine mutluluklar diliyorum, Allah ağızlarını tadını bozmasın, nazarlardan saklasın.. Küçükbey'in de doğumgünü kutlu olsun, nice yaşlara!

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

İnsan eğer kendini bilirse ve istediği amaç edindiği şeyelere sadece kendi çabası ile gelecekse kıskanma nedir bilmez canım...
Bu yüzden bu duygu bizde yok canım. Allah da böyle duygusu olan insanları bizden uzak etsin inşallah...
Umarım oğluşunla ilgili buraya ekleyeceğiniz daha nice güzel paylaşımlar olur canım. En kötü gününüz böyle olsun canım
Çok çok öptüm
sevgiler

Ayla dedi ki...

Sağlıklı, mutlu ve sevdikleriyle ile birlikte uzun ve güzel bir ömrü olur inşallah.

Narince dedi ki...

Önce, yeni evlenecekçifte ömür boyu mutlu bir yuva dilerim. Sonra küçük adamın doğum gününü kutlarım. Evden dışarda ilk kutlamalar, pek güzel oluyor. Bizim oğlanın da dündü doğum günü. Ne kutlama istedi, ne pasta. Büyümüş! Zorla bir pasta yaptım, evcek kutladık. Dha büyüdükçe neler göreceğiz acep?

MAVİ TUTKU dedi ki...

Oğlunuz için olan dileğinize yürekten katılıyorum.
Bende oğluma hep canım oğlum derim.
Çok güzel bir yazıydı..

pelince dedi ki...

Yasemincim evlenecek çifte bir ömür boyu mutluklar diliyorum...
Oğluşuna bayıldım,kreş ne güzel öyle.. az çocuk varmış,daha da hoş...
Pastası şahane,nice mutlu senelere...allah daima mutlu etsin sizi,nice güzelliklerinde hep birlikte olun...

sarımutfak-hande dedi ki...

canım çiftinize mutluluklar dilerim ne güzeldir yeni ev yerleştirmek
oğluşunun da doğum gününü kutlarım sağlıklı mutlu upuzun yıllar dilerim ona
sevgiler canım

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Sevgili Yasemin,
Genç çifte ömür boyu mutluluklar, yuvalarında sağlık, huzur ve bereket dilerim.
Rabbim ağızlarının tadını hiç bozmasın.
Tuğra'nın da doğum günü kutlu olsun.
Sağlıkla ve huzurla daha nice yaşlara...