2 Haziran 2010 Çarşamba

SAPANCA NATÜRKÖY

Geçtiğimiz Cumartesi günü '' Ne yapalım, nereye gidelim de şöyle İstanbul' un sıkıcılığından uzaklaşalım '' diye düşünürken ne zamandır aklımızda olan Sapanca gezisinde karar kıldık. Aslında biz karı-koca çok seviyoruz böyle gezelim görelim modunu fakat küçük adam hayatımızdaki yerini aldığından beri hep önceliğimiz ondan yana. İlk olarak onun da keyif alacağı aktivitelere yöneliyoruz haliyle. Bu Sapanca gezisi bu anlamda hem ona hem de bize yaradı. Günün sonunda '' Ne iyi ettik de geldik, ilk fırsatta tekrarlayalım bunu. Hatta toplayalım tüm milleti kalabalık grupla gelelim '' dedirti bize Sapanca. Hem bu kadar yakınımızda hem de kargaşadan bu kadar uzak, daha ne ister insan ?


Genelde hep böyle geziler öncesinde biraz plan biraz da araştırma yaparız biz. Nereye gidip ne yenilir, nereler mutlaka görülür de dönülür diye. Bu defa pek de öyle olmadı, tabiri caizse bodoslama attık kendimizi Sapanca' ya. Hava kapalı olacak diye düşünürken aksine inanılmaz sıcak ve boğucu olunca bir miktar bunaldık yolda. Sapanca' ya varır varmaz gölün çevresinde yer alan çay bahçelerinden birine girip biraz dinlendik ve çayımızı içtik göle karşı. Üstteki fotoğraflar o çay bahçesine ait, mekanın adını not etmemişim ama cidden çok temiz ve keyifle dekore edilmiş. İçinde çocuklar için de minik bir park olunca elbette orada mola vermemek olamazdı.


Gölün çevresinde kısa bir tur atıp sıcaktan erimeye (!! ) başlayınca hemen bize tavsiye edildiği üzere asıl durağımızı aramaya koyulduk. Büyük adamın oralarda yaşayan bir arkadaşının tavsiyesi üzerine Natürköy' ü aramaya başladık.



Natürköy, Sapanca’nın Mahmudiye Köyü’nde, yemyeşil bir vadinin tam ortasında, göletleri, şelaleleri, barbekü alanları, restoranı, kır düğünü alanı, çocuk parkı, yürüyüş parkurları ve mini futbol sahasıyla bir gününüzü unutulmaz yapacak kadar iddialı.



Biz oraya vardığımızda mekanda akşamki kır düğünü için hazırlıklar yapılıyordu. İnanın içim gitti, ahhh dedim burayı daha önceden görmeliydim. Orada oturduğumuz sürece hep gözüm o düğün mekanındaydı. Doğanın ortasında hayatın geri kalanı için sevdiğine o en anlamlı ''Evet'' i demekten daha güzel ne olabilir ki ? Napalım bizden geçti artık, bu yaz ya da sonrası için kır düğünü hayali kuranlara belki fikir verir diye paylaşmadan da edemedim.

Gölet kenarında alabalıkları izleyip yemek yerken yanınızdan geçen kazlar, ördekler ve diğer sevimli hayvanlar sizi şaşırtabilir. Tüm gün çocuklarınızla oyunlar oynadıktan sonra dere kenarında bir hamağa uzanıp yorgunluk da atabilirsiniz.


Bakın ördekçiler ailecek düğün mekanını kontrole gidiyorlar, öyle şirinler ki herkesin masasına bir bir uğrayıp sanki evsahibi gibi ilgileniyorlar.


Yine mekana ait chow-chow da en az onlar kadar güzeldi.

Elbette bütün gün açık havada olunca, mis gibi oksijeni ciğerlerimize çekince nasıl acıktığımızı anlatmama gerek yok. Mekanın çok geniş bir menüsü var, genelde alabalık tercih ediliyor. Ben alabalık sevmediğim için çoban kavurma tercih ettim, gerçekten harikaydı. Büyük adam da her öğün balık yese doymayanlardan olduğu için kaşar soslu alabalık yedi. Küçük beyimizin de dışardaki klasik menüsü ızgara köfte. Yemeklerin lezzeti çok iyiydi, fiyatlar da bana göre oldukça iyiydi.


Bakalım bir sonraki durağımız neresi olacak? Bu haftasonu için şehirden uzaklaşmak niyeti olanlarınız varsa ve Sapanca' yı da henüz görmediyseniz belki karar vermenize yardımcı olabilmişimdir.


Sevgiyle kalın....




15 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

bu kadar yakınında olmama rağmen bir türlü gitmek kısmet olamadı of of benim içinde eylenseydin arkadaşım

yasemincim bayıldım bayıldım inş. bende gitmek istiyorum.Bende hafta sonu rotamı altınoluğa çevirdim kısmet olursa oraya gideceğim..
sevgiyle kal

Anne İş'te dedi ki...

GERÇEKTEN ŞAANE GRÜNÜYOR AMA BİZİM İÇİ,N GÜNÜBİRLİK UZAK..BELKİ İSTANBUL'DA YATILI BİR PROGRAMA DAHİL EDERİZVE GÜZEL ARKADAŞIM NİKAH İÇİN GEÇ OLABİLİR AMA NİKAH TAZELEBİLİR MESELA:)))BEYLERE ÇITLATMALI VE BİZİM EZEL'İN DE FİKS MENÜSÜ HEM DIŞARIDA HEM İÇERİDE;KÖFTE/PATATES,BALIK IZGARA,MAKARNA...SEVİNEYİM Mİ ÜZÜLEYİM Mİ BİLEMİYORUM AMA BU SIRA BÖYLE... SEVGİLER CANIM
NOT;DERGİYİ BEN Mİ ZOR AÇIYORUM ANLAMADIM GİTTİ..

Saglıklımutfak dedi ki...

Orada evimiz var . Bizimkiler gitsin bir an önce diye gözlerine bakıyorum ama kısmet bakalım

Yemekbahane dedi ki...

yasemincim,
ne iyi ettiniz de gittiniz, biz de sayenizde bir yer öğrenmiş olduk.
en kısa zamanda gitmek lazım :=)
sevgiler
Müge

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

aynennnn yaseminim,biz de emreye göre hareket eder olduk:)hafta sonları polonezköye kaçıyoruz bizde sık sık:)ama burayı da görmek lazımmış eminim bizde çok severiz
öpüyorum tatlı yanaklarından:)

sarımutfak-hande dedi ki...

harika bir yer iyiki gitmişsiniz arada değişiklik iyi oluyor canım
öptüm seni

Mimosa Café dedi ki...

yasemincim süper bir gezi olmuş. ben de senelerdir niyet ederim bir türlü gidemedik sapancaya. şimdi bu fotoları görünce daha bir motive oldum. ilk fırsatta inşallah :)

YeMeK vAkTi dedi ki...

çok beğendim ben burayı çookk araştırıp duruyorum bende nereye gitsek napsak en son ağva greenline ı bulmuştum şimdide seninkini gördüm rota belli sapancaya gititmizde:))

Kendimce dedi ki...

Resimlere bayıldım.Resmen kır düğününde aklım kaldı.evliliğimde 25. seneyi devirdiğimde (çok az kaldı)bir kez daha gelinlik giyeceğim :)giydiğimde yalınayak çimenlerde yürüyeceğim hayalim var
gülme bu da benim hayalim gelinlikle oraya mı gitsem acaba
Bu arada seni de özledim Yasemincim öpüyorum

Peritozu dedi ki...

Tek kelimeyle harika bir gezi olmus..Benim aklim ozellikle tabaklarda kaldi ama :)

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Bende Sapanca tarafını çok seviyorum. En son geçen yaz gitmiştik çok kalamadım ama sakinliğini bilirim. Sıcaklar bastırdıkça bana da bir tatil coşkusu vurmuyor değil, bu sene nasıl olacak inan hiç bir fikrim yok :)

Narince dedi ki...

Ne güzel vakit geçirmişsiniz. Bize de lazım böylesi, sınavdan sonra:))

pelince dedi ki...

Yasemin ne iyi yapmışsınız,benimde sapanca gezisi flickr fotoğrafları halen bekliyor..Bende bayılırım sapancaya,ama buraya daha önce gitmedim..
en kısa zamanda gidilecek=)

güzel bir hafta sonu diliyorum..

kckfrk dedi ki...

bu hafta sonu için rezervasyon yaptırdum umarım havanın gazabına uğramayız bende merak ediyorum naturköyü bi gidip görelim kahvaltı yapalım.

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar Pazar sabahı tutturdular sapanca maşukiye tarafına kahvaltıya gidelim diye. Naturköy diye bir yer varmiş sapancada çok beğenilen şahane mekanmış falan neyse gittik. Ulaştığımızda daha park alanını görünce hadi hayırlısı dedim içimden ben diyim 100 siz diyin 200 araba var dışarda e çarp bunları tabi dörtle!.İçeriye girdik geniş bi vadi, ortadan bi çay akıyor etrafta tavşanlar ördekler falan geziyor ortam on numara güzel ama etrafta en az 500 kişi var tüm masalar tıklım tıklım. Dedim herhalde buranın ya kahvaltısı çok güzel dillere destan yada fiyatlar çok ucuz. Yoksa bu kadar insan kızılay bedava yemek dağıtıyormuş gibi niye doluşsun. Neyse 4 kişilik kahvaltı söyledik daha baştan kahvaltının gelmesini en az yarım saat bekledik. Etrafa bakınca 500 kişiye çok az sayıda garsonla hizmet verilmeye çalışıldığını gördük. Neyse sonunda beklenen kahvaltı geldi yedi sekiz çeşidi geçmeyecek miktar olarak son derece az bi kahvaltı ve yanında iğrenç tadı olan termosta çay geldi. Küçücük porsiyonlu kahvaltı 2 dakika içinde bitti tabi. İlave bişeyler söyleyelim dedik garson sadece çay sınırsız dedi. Masada biten 1 tabak ekmek için bile 10 dakika bekleyince etraftaki kalabalığa bakıp kendimiz arandık diyerek ya sabır çektik. Neyse kahvaltı bitti hesabı istedik 4 kişiye 120 TL hesap geldi. İstanbulda Sarayda falan ancak kahvaltı tabağı olabilecek ve 7 TL yi geçemeyecek bi kahvaltıya ve iğrenç termos çayına adam başı 30 TL istenmesi bizleri oldukça şaşırttı. Haftasonu kahvaltısı için kesinlikle kimseye tavsiye etmiyoruz. Ne kafa dinleyebilirsiniz ne adam gibi hizmet alabilirsiniz. Bi dünya hesap ödeyip karnınızın doymaması da cabası.