21 Aralık 2009 Pazartesi

Tavuklu Bulgurlu Gül Böreği

Geçtiğimiz haftaya nazaran bu hafta daha az yoğunum. Yani blogu bu denli boşluyor olmamın suçunu işe güce atamayacağım. İşe ilk başladığım haftaya göre biraz daha düzene girmiş ve programı oturtmuş olduğum halde bloga sıra gelmiyor yine de. Önceden gündüzleri öğle uykusuna yatan küçük adam artık biraz büyüdü ya öğle uykusunu rafa kaldırdı. Hal böyle olunca benim de gündüz ekran başına geçip kahvemi de elime alıp keyif yapma imkanım olamıyor ne yazık ki. Bir de ertesi gün evde olmayacaksam yemek pişirmekten başkaca da birşey yapamıyorum zaten. Beni tüm gün mutfakta gören de sanır ki evde 5 öğün yemek yeniyor. Kim yiyor tüm bu pişenleri bilmiyorum ama mutfakta hayat çok yoğun işliyor. Bu durumdan hiç şikayet ettiğim yok ama bir de diğer ev işlerini birileri yapsa benim yerime ne kadar da hoşuma gider. Mutfakta geçirdiğim her dakika bana terapi gibi gelirken evin diğer kısımları için maalesef aynı şeyi söyleyemiyorum. Ne var ki hayat sadece sevdiğimiz şeylerden ibaret değil, mecburiyetler de bizi bekliyor.

Bu tavuklu bulgurlu börek yaz sonunda yaptığım bir denemenin sonucudur. Kesinlikle çok keyifle yediğimiz bir börek olmuştu. Eğer sizin de evinizde tavuk yemeyi sevmeyen birileri var ise bu şekilde gizli saklı yöntemlere başvurmak durumunda kalıyorsanız çekinmeden yapabilirsiniz. Sonuç herkesi memnun ediyor çünkü; seveni de sevmeyeni. Hem içindeki bulgurdan dolayı da oldukça besleyici, çocukların beslenme çantaları için çeşit arayan annelere de duyurulur.


Tavuklu Bulgurlu Gül Böreği

Malzemeler:
2 adet yufka
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
1 çay bardağı bulgur
bir tutam maydanoz
2 adet yeşil biber
karabiber, pulbiber, kekik, tuz
üzeri için susam, çörekotu

sosu için:
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz

Hazırlanışı:
1. Tavuk göğsünü haşlayıp minik minik doğrayın
2. Bulguru yıkayıp haşlayın.(bulgur yerine eğer evde akşamdan kalmış pirinç pilavınız varsa onu da kullanabilirsiniz)
3. Tavuk göğsünü ve bulguru tavaya alıp az yağda soteleyin.
4. İçine ince doğranmış yeşil biberleri ve maydanozları da ekleyin.
5. Tuzunu, biberini, kekiğini de katıp soğuması için bir kenara alın
6. Diğer tarafta sosu için sütü, yumurtayı, sıvıyağı ve tuzu karıştırın.
7. Yufkaları üst üste koyup 4 eşit parçaya bölün.
8. Üçgen haline gelmiş her bir yufkanın üzerine önce fırça yardımıyla sostan sürüp geniş kısmına bulgurlu tavuklu iç harçtan koyun.
9. Çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapın ve bir ucundan başlayıp içe doğru kıvırarak gül şeklinde sarın. Bittiği noktayı altta sıkıştırın ki açılmasın.
10. Fırın kağıdı serilmiş ya da yağlanmış tepsiye börekleri yan yana dizin. Üzerine sostan sürün. Susam ve çörekotu serpin.
11. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Ilık ya da sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

12 yorum:

Hansa dedi ki...

Eline sağlık arkadaşım börek tam menülük börek olmuş.
Yoğun temponda başarılar bol eforlar diliyorum.
sevgilerimle.
Bu arada bahar bugun yorum bırakmış.umarım bahsettiği kırgınlık daha önce çözülmüş olandır yenisimi var yoksa ?

Küçük adama sevgiler.

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Hansacım tesekkurler arkadaşım, evet Bahar eski hediye etkinliği ile ilgili yorum bırakmış. benim yorumuma da alınmış sanırım. neyse gönlünü aldım umarım son yorumumla.sonuçta biz hallettik seninle olayımızı, bu bahaneyle de birbirimizi tanımış olduk fena mı oldu?

Unknown dedi ki...

Tam da sana ziyarete geliyordum cephede durumlar nasıl diye sormaya bir de baktım ki Yasemin nefis bir tarifle ekranıma düşüverdi ellerine sağlık çok öptüm

Saglıklımutfak dedi ki...

Eline sağlık. Yarızmanlıbile olsa çalışan anne olmak zor. Ben sabah 9 akşam 6 çalışsamda yinedeeve gidince oturup blogun başına geemiyorum . Ki annem benimle yaşıyor. bütüngün kızın peşinde helak oluyor kadın. Anne olmak ne zor işmiş sevgiler

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım ben yemek yapmaya bayılırım ama arlamdan toplayan olsa daha da zevk alırım. Bir taraftan yemek yaparken diğer taraftan bekleyen ütü insanın canını sıkıyor.
Börek hem nefsi hemde dediğin gibi çok besleyici olmuş canım
Ellerine sağlık
sevgilerimle

pelince dedi ki...

Canım işleri yoluna girmesine çok sevindim.. Vallahi banada ütücü lazım :) her hafta bir kadın gelse eve ne iyi olurdu... bende en çok ütüden şikayetciyim...
börek nefis olmuş,ellerine sağlık.
Sevgiler yolluyorum...

Narince dedi ki...

Benim de yemek dışında diğer işleri başkası yapsın önerim çocuklar tarafından şiddetle reddedildi. Evde başka birisini istemezlermiş. Onlarla daha az oynasam da olurmuş!

Stil Direktoru dedi ki...

Anne değilim ama Ömi'nin yanına yapabilirim şeker, ellerine sağlık

Tijen dedi ki...

Ne güzel şeydir şu gül böreği! Ama ben otlu-peynirli olanını severim en çok.

gönül/ gönlümce dedi ki...

hayatım ellerine sağlık harika görünüyor.....kalıbı sormuşsun kömbe için...valla ben bi arkadaştan istedim geri verdim..ama gaziantep ve adana hatay tarafında varmış bu kalıplardan artık ordaki arkadaşlar birer tane gönderirler belki....parasıyla tabi:)))) böyle bi duyuru yapsak sonuç ne olur acep....öpüyorum şeker

:)den dedi ki...

Böreğin böylesini hiç tatmadım doğrusu. Tavuk ve bulgur yanyana... Çok farklı geldi. Deneyeceğim. Ellerine sağlık canım.
Küçük adamı bolca öpüyorum:)

YeMeK vAkTi dedi ki...

Ellerine sağlık yasemincim ne derecede leziz olduğu malzemelerden belli