6 Kasım 2009 Cuma

Fıstıklı Kakaolu Muffin / PDÇS-47 Etkinliği


Çok uzun zaman olmuş herhangi bir etkinliğe katılmayalı. TuzBiber Dergisi etkinliğini saymıyorum tabii, artık orada yazdığım için belki de, keyifle yapıyor olmamım dışında o bir anlamda da sorumluluk gibi geliyor bana. Bu haftanın başından beri rejimdeyim henüz hiç liste dışı bir şey yiyip de bozmadım. Hatta bu muffinlerden bile bir tane olsun ağzıma sürmedim. Pazar akşamı küçük adam için pişirdim ama kokusu, görüntüsü beni çok zorlasa da bu defa kararlıyım kilo vermeye. Sanırım şimdiye kadar pişirip de ağzıma tek lokma koymadığım ilk kek olarak tarihe de geçmiştir bu muffinler.

Küçük adam ne zaman markete ya da bakkala girsek mutlaka hazır keklerden istiyordu bir süredir hani topkek şeklinde porsiyonluk olanlardan. Benim evde yaptığım kekleri de ağzına sürmüyordu, ben de bu defa bari muffin yapayım da görüntüsü belki cezbeder dedim. Gerçekten de öyle oldu, kalıptan çıkartıp dilimlediğim keke pek yanaşmazken böyle şekilli olunca hemen sıcak sıcak yedi.
Tarif daha önceden yaptığım Çikolatalı Muffin tarifi ile aynı aslında, sadece bu defa çikolata yerine toz fıstık kullandım.

Malzemeler: ( 15 adet muffin için )
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı tuz
3/4 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta
250 ml süt
1/3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz fıstık
2 yemek kaşığı çikolatalı süsleme şekeri ( üzeri için )
2 yemek kaşığı pudra şekeri ( üzeri için )

Yapılışı:

1. Fırını 150 dereceye ayarla. Muffin kalıplarınızı tepsiye dizin ya da kağıt kalıp kullanacaksanız muffin tepsisine yerleştirin.
2. Bir kasede unu, kabartma tozunu, tuzu, şekeri, kakao ve vanilyayı karıştırın. ( muffin yaparken ana prensip kuru malzemeler ayrı yerde, ıslak malzemeler ayrı yerde karıştırılıp sonra birleştiriliyor !!! )
3. Başka bir kapta yumurtaları çırp, sütü ve yapı ekle.
4. Islak karışımı kuru karışıma kat ve iyice çırp.
5. Kalıpların yarısına gelecek kadar karışımdan dök.
6. Üzerlerine çikolatalı süsleme şekerlerinden serpiştir.
7. 25-30 dk. pişir.
8. Fırından çıktıktan sonra tel ızgarada soğutup üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.

Bu soğuk havalarda ( gerçi bugün yine bahar havası var İstanbul' da ) sıcacık çayınızın ya da kahvenizin yanında size iyi bir eşlikçi olacaktır. Ya da okuldan dönen minikler için evde hazırlanmış, içinde katkı maddesi olmayan anne keki yanında bir bardak sıcak süt ile mutluluk verecektir.

Bu tarifimi ben de ayrıca Sevgili Ferah arkadaşıma gönderiyorum P.D.Ç.S- 47 Etkinliği için. Kolay gelsin Ferahcım.


Yıldız şeklindeki muffin kalıpları Paşabahçe' den. 12 'li olarak satılan silikon kalıpların fiyatı 10 YTL.

7 yorum:

Narince dedi ki...

Çocuklar hazır keklere daha çok pas verseler de almıyorum. Elden geldiğince süsleyip püslemek sorunu çözmeye yardımcı oluyor. Çikolata ise sihirli kelime. Ellerine sağlık Yasemin.

lemanice dedi ki...

oh!ne güzel bişe bunlar ellerine sağlık.sevgilerimle.leman

pelince dedi ki...

Yasemincim sende kilolumusun ?? fotoğraflarını gördüm, zayıflama çabası yoksa 2-3 kilo için mi... sen beni görsen moralin yerine gelir :)) benim kilo fazlalığım bir insan kilosu kadar fazla çünkü :))

kek şahane olmuş,oğluşuna afiyet olsun...

Unknown dedi ki...

süper gorunuo cnm emınım tadı da ooledir.bu arada desteğin için de saol cnm.svgler

HUYSUZBALIK dedi ki...

Yasemincim hayranım sana. Ama keşke bir lokma alsaydın. Diyetisyenim öyle der bana. içinde kalmasın bir çatal al der. Muffinler nefis görünüyor. Yıldız desenli kalıp almak şart oldu. Ellerine sağlık. Sevgiler...

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık canım çocuklar böyle yaratıcı yapıyor anneleri afiyet olsun delikanlıya

Damak Tadı dedi ki...

Çok nefis görünüyor ellerine sağlık..


Sevgiler..