7 Ekim 2009 Çarşamba

Frambuaz Soslu Tavukgöğsü

Sırasını bekleyen Aşçıbaşı Çorbası biraz daha beklesin bence. Çünkü frambuaz soslu tavukgöğsünün tarifini çok fazla kişi bekliyor, biliyorum. Nedense tatlı, pasta tarifleri yazmak da bana daha çok keyif veriyor. Tıpkı yerken olduğu gibi. Hatta fotoğrafları bile başka bir güzel oluyor, o yüzden kusura bakma Aşçıbaşı Çorbası. Sıranı kaptırdın...


Geçtiğimiz haftasonu gelen misafirlerime yaptığım bu tavukgöğsü öylesine beğenildi ki bundan sonra sanırım hep bu şekilde yapacağım. Aslında tarif benim daha önceden paylaştığım kayınvalideme ait yalancı tavukgöğsü ile aynı ama üzerindeki ekşimsi frambuaz sosu ile daha keyifle yendiğini söylemeliyim. Ha bir de görünüm olarak daha albenili olduğu tartışılmaz.

Birkaç hafta önce Carrefour' da dondurulmuş gıdalar dolabını bir hayli inceledim ve birkaç yıl öncesine göre oldukça zenginleştiğini farkettim. Buzdolabımın dondurucu kapasitesi çok geniş olmadığı için kendimi frenlemem gerekiyordu ve ben de sadece bana fena halde göz kırpan dondurulmuş frambuazlara dayanamayıp aldım. Böyle olunca bir an önce frambuazlı tarifler denemem gerekiyordu. Daha önceden hiç kullanmadığım bir malzeme olduğu için yemekbiz grubundaki arkadaşlarımıa danıştım ve gruptan Sevgili Handan' ın tavsiyesine uyarak bir sos hazırladım.
Handan tekrar teşekkürler ediyorum, sonuç tahminimden de iyi oldu.

Tavukgöğsü tarifi aynen buradaki gibi.

Frambuaz sosu için ;

Malzemeler:
1 kase dondurulmuş frambuaz
2,5 bardak vişne suyu
3 tatlı kaşığı nişasta
süslemek için nane yaprakları

Yapılışı:

1. Vişne suyunu tencereye alın; ayrı bir yerde biraz su ile karıştırdığınız nişastayı yavaş yavaş vişne suyuna ekleyin.
2. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
3. Sosun kıvamı istediğiniz gibi olmadıysa yine bir miktar nişasta sulandırıp yavaş yavaş ekleyin.
4. Önceden kaselere konmuş tavukgöğüslerinin üzerine 3' er adet frambuaz koyun.
5. Sosu kaselere paylaştırın ve buzdolabına koyun.
6. Servis yaparken üzerlerini birer adet frambuaz ve nane yaprağı ile süsleyerek sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.


Not: Bu arada ben sosa şeker eklemedim çünkü tatlım yeterince şeker içeriyordu ve bu haliyle çok iyi dengelendi. Fakat arzuya göre isterseniz sosu hazırlarken şeker ekleyebilirsiniz.

12 kİşİ fİkrİnİ söylemİş:

meltem dedi ki...

EMİNİM TADIDA MÜKEMMELDİR AMA BEN GÖRÜNTÜSÜNE BİLE BİTTİM:)

Eylem dedi ki...

hayır denemeyecek bir lezzet olmuştur eminim.ellerine saglık.

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım nefis nefis. Nasıl canım çekti anlatamam
Bu saatte. Hoş değil yani:))))
sevgilerimle

birsence dedi ki...

frambuaz ve muhallebi asla hayır demem..ellerine sağlık arkadaşım çok nefis görünüyor....

zero dedi ki...

Bence bu görüntü bir sanat eseri. Ellerine sağlık Yasemincim. Ve sanırım ben böyle meyvelerle tatlandırılmış tatlıları daha çok seviyorum. Sütlü tatlıların üzerine böyle soslar inanılmaz yakışıyor. tekrar ellerine sağlık:)

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Sos tarifini deneyeceğim Yasemin'cim, tekrardan ellerine sağlık..

Esin (Huysuzbalık) dedi ki...

Off Allahım sana geliyorum. En sevdiğim iki lezzet bir arada. Görüntü şahane. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

swapmagnet.blogspot.com dedi ki...

hımmm yummmmyyy :))))

DİDEM dedi ki...

SUNUM SÜPERRRR.ELLERİNE SAĞLIK ÇOOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR CANIM...SEVGİLERİMLE...

pelince dedi ki...

Bitmeden bir kup benim olsun :) nefis bir görüntüsü var.. ellerine sağlık...

Sevgiler..

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Çok güzel görünüyor arkadaşım, biryerim şişecek bak.

Mimosa Café+Design dedi ki...

hmm çok şık olmuş bunlar. lezzeti de eminim nefistir. elinize sağlık.

Ordan Burdan Hayattan Bizim Usul Makarna' da