13 Eylül 2009 Pazar

Fırında Sebzeli Köfte

Blogda ağırlıklı olarak tatlı, kek, kurabiye tarifleri paylaştığımı farkettiğimden beri yemek dergilerinde ve programlarında yemek tariflerine bakar oldum. Hep tatlı hep kurabiye nereye kadar?
Bu Fırında Sebzeli Köfte annemin çok sık yaptığı, benim de çok sevdiğim bir yemektir. Yine geçen hafta iftarda annemdeyken bu defa ben yaptım ve hemen de fotoğrafladım. Fotoğrafı yemeği fırına vermeden önce çektim çünkü iftar saati fırından alıp da fotoğraflamam hem gün ışığı yetersizliğinden hem de sabırsızlıkla bekleyenler olduğundan mümkün olmayacaktı.

Malzemeler:
1/2 kg yarım yağlı kıyma
1 adet soğan
1-2 dilim bayat ekmek
1 yumurta
2-3 adet patates
2-3 adet domates
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
tuz, karabiber, kekik
sıvıyağ

Yapılışı:
1.Öncelikle kıymanın içine soğanı rendeleyin, bayat ekmekleri ufalayın ve yumurtayı kırıp, baharatlarını katıp yoğurup şekil verin. Dinlendirmek için buzdolabında en az 1 saat bekletin ( dilerseniz köfteleri minik toplar şeklinde de yapabilirsiniz )
2.Patatesleri soyup ince dilimler halinde doğrayın
3.Havuçları ince ince dilimleyin.
4.Bezelyeyi haşlayın.
5.Sıvıyağda sırasıyla patatesleri, havuçları ve köfteleri çok fazla kızartmadan diriliğini kaybedecek kadar soteleyin.
6.Fırın kabınızın içine köfteleri, patatesleri, havuçları ve bezelyeyi alıp üzerlerine domates dilimleyin ve kekik serpiştirin.
7.Salçayı sıcak su ile karıştırıp yemeğin üzerine dökün.
8.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında sebzeler pişene kadar yaklaşık 45-50 dk pişirin.
9.Fırından aldıktan sonra sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

muhteşem bir görüntü ellerine sağlık

Betül KAVAL dedi ki...

yasemincim ellerine sağlık canım nefis gözüküyor. heleki şu saatlerde nasıl canım istedi oruç oruç...

öpüyorum canım. site hayırlı olsun..