12 Eylül 2009 Cumartesi

Damla Sakızlı Tavukgöğsü

Tarifi kayınvalideme ait olan bu tavukgöğsü aslında şu yalancı tabir edilenlerden; yani içinde tavuğun göğsü falan yok. Ancak şimdiye kadar yemiş olduğum tüm yalancılar içinde en gerçek lezzetlisi budur. Ben Tuğra' nın doğumundan sonra lohusa iken kayınvalidem sürekli bunu yapıp getirirdi bana, bol bol yiyeyim de küçük adamımıza süt olsun diye. Ben de bayılarak yerdim, hem süt olarak hem de kilo olarak geri dönmüştür sonra bana o yediklerim ama neyse ki geçti o günler.
Şaka bir yana o zamanlar bize bebek görmeye gelen tüm arkadaşlarımın aklına yer etmiş olan bu tavukgöğsü sonraları benden çok fazla talep edilmiştir. Her ne kadar kayınvalidemin bana kendi elleriyle yapıp getirdikleri kadar lezzetli olmasa da ben de defalarca yapmışımdır. Geçen haftasonu da annemlerde iftar için ne tatlı yapsak diye düşünürken aklıma geldi bu tavukgöğsü ve blogda şimdiye kadar yayınlamamış olmama şaşırdım. Hemen yapıverdim ve annemin o en sevdiğim İngiliz yemek takımının kasesi ile fotoğrafını çekiverdim. Blog yazmaya başladığımdan beri her gittiğim yerde gördüğüm tabak çanak daha fazla ilgimi çeker oldu, bunda şu ne güzel sunulur, bunda şu ne güzel fotoğraflanır diye düşünmeden edemez oldum. Bir ara habire tabağa çanağa para veriyordum ama evde koyacak yerim tükenince sıra anneminkilere geldi. Annem de sağolsun bunun farkında olduğundan elinden gelse tüm evdeki takımları bana verecek. Hiçbirini almam ama eğer evde koyacak yerim olsaydı bu yemek takımına asla hayır demezdim. Zaten küçüklüğümden beri '' evlenince bu takımı ben alıcam anne ona göre'' diyen ben şimdilik sadece yaptıklarımı fotoğraflamak için kullanmakla yetiniyorum. Eee buna da şükür, ne diyeyim. Bu arada fotoğraftaki gümüş kaşık da anneannemin çeyizinden kalma; tek kalan bu kaşığa da annem el koymuş zamanında. Sanırım onu yürütmem daha kolay olacak:)
Malzemeler:
1 lt süt
2 kahve fincanı un (normal boyutlarda bir Türk kahvesi fincanı olmalı)
3 kahve fincanı toz şeker
1/2 paket ( 125gr ) margarin
2-3 adet damla sakızı ( içinde damla sakızı olan sakızları da kullanabilirsiniz )

Yapılışı:
1.Önce margarini ve unu tencereye alıp kavurun
2.Sonra üzerine yavaş yavaş sütünü ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak içine şekerini ve damla sakızını da katın.
3.Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
4.Son olarak ocağı kapatıp mikserle 5-6 dk çırpın.( Bu süre ne kadar uzun olursa tavukgöğsünün kıvamı o kadar güzel oluyor )
5.İster dikdörtgen bir servis kasesine isterseniz de kuplara paylaştırıp oda ısısına gelince buzdolabına koyun.
6.Üzerinde çikolata rendesi, tarçın ya da hindistancevizi ile soğuk servis yapın

Afiyet olsun.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM,ÇOK LEZZETLİ VE ŞIK GÖRÜNÜYOR..ÇOK SEVERİM..MUHTEŞEMLER..

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım damla sakızının yakışmadığı bir sütlü tatlı olmasa gerek. Çok güzel olmuş.
Benim evimde senin tek parça tabaklar doldu. Nereye gitsem mutlaka bir tane tabak alıp geliyorum. Ama sanırım DUR deme vakti geldi de geçiyor.
Dolaplar bağırıyor artık.
Tatlın da gel beni ye diye bağırıyor
Eline koluna sağlık canım
İyi haftasonları

pelince dedi ki...

Yasemincim bende bayılırım tavuk göğsüne,damla sakızlısıda nefis olmuştur eminim.. tabaklar gerçekten çok şık,vallahi tepe home da gördüm küçücük bir kase bir dünya para :) bende de yayınlayacak ne kase kaldı ne bir şey.. sürekli tekrar ediyorum ....bize sponsor züccaciye lazım bence :))....
Afiyetler olsun..

Sevgiler.

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Yasemin'cim bayılırım tavukgöğsüne, ben de dün akşamki misafirler için yapmıştım.. Tıpkı senin gibiküçükken ben de "anne daha sonra bunu ben alıcam ona göre" derdim, nedense evlenince demezdim :) Tabii kızım, kime vereceğim zaten derdi o da :)

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık çok leziz su
numda çok şık öpüyorum...

müjde dedi ki...

Ellerine sağlık Yaseminciğim.Çok leziz görünüyor.Bu tabak hastalığı bende de aldı başını gidiyor.Eşim isyan bayrağını çekmiş durumda.:((

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Teşekkürler Didem,
**********
Tijencim aynı dediğin gibi, yer kalmadı ben artık mağazalara girmiyorum ya da evdekilerin kırılmasını bekliyorum
***************
Sponsor züccaciye fikri harika yaa, diğer firmalar gibi tabak çanakcılar da bizleri görse ya biraz.
*************
Aslıcım anne evindeki herşey bir başka güzeldir hep, sağolsun istesem hepsini hemen verecek ama kocaman mutfağı olan bir ev almamız gerek önce.
**************
Deryacım beğenmene sevindim
*********
Müjdecim saolasın,benim eşim karışmıyor ama ben kendimi durduruyorum