25 Ağustos 2009 Salı

Şekerpare


Ramazan geldi, kaç gün geçti benden hala tık yok. Bugün artık ne olursa olsun birşeyler karalayayım diye karar verdim kendi kendime. İstanbul' a döndüğümüzden beri üzerimdeki kırgınlık sonunda geçen hafta bademciklerimin şişmesiyle son raddeye ulaştı. 2 gün dayanabildim ancak doktora gitmeden, tüm vücudum iyi bir dayak yemişim gibi ağrırken ve tepemde 3 yaşında performansının doruğunda bir küçük adam varken yatamadım elbette. Cumartesi günü sonunda pes edip doktora gittim. Bir iğne ve kan sayımı ile kurtardım paçayı. Bademciklerimdeki şişlik indi, vücudumdaki kırıklık da geçti ama bacaklarımın ağrısı maalesef geçmedi. 1 hafta daha antibiyotik tedavisi devam edecek, bu arada yine bir Yasemin klasiği olarak kansız çıktım. Yine meşhur kan hapları ile takviye etmeye çalışacağım. Sanırım kırmızı etle aramı düzeltmeden bu kansızlıkla baş edemeyeceğim. Ramazan' a böyle hastalıkla boğuşarak başladığım için öyle kallavi şeyler pişmiyor evde. İnşallah tam anlamıyla toparlayayım kendimi, birkaç denemek istediğim tarif var.
Yemekleri en kolaylarından seçip işi bu şekilde hallediyorum. Malum ay Ramazan olunca yemek sonrası mutlaka tatlı aranıyor. Başka zamanlarda hiç öyle bir alışkanlığımız olmasa da iftardan sonra tatlısız yapamıyoruz. Ben bu yılın ilk iftarı için tatlı konusundaki kurtarıcımdan yardım aldım. Marketlerde satılan hazır tatlılara pek rağbet etmem aslında hatta uzak dururum. Bir defasında Nevzat marka şekerpareyi denemek için alıp sonuçtan memnun kaldım. Ondan sonra evde sürekli bulunduruyorum aniden gelen misafirlere falan hazırlaması sadece 5 dakika. Yapmanız gereken tek şey paketten şekerpareleri çıkarıp bir servis tabağına almak ve paketteki tarife göre şerbeti kaynatıp üzerlerine dökmek. Yok ben marifetli ve eliçabuk bir ev hanımıyım, asla hazırını evime sokmam, misafirime hazır tatlı ikram etmem diyorsanız da karar sizin. Fakat çalışan, iftara dakikalar kala evine varan hanımlar bence bu önerimi dikkate alacaktır. Nevzat marka şekerpareleri Carrefour' larda ve BİM Mağazalarında bulabilirsiniz. Benden söylemesi.

14 yorum:

Unknown dedi ki...

öncelikle geçmiş olsun.umarım çabucak iyileşirsin.evde bu tatlıyı bulundurmak iyi fikir.

icimdeki yolculuk dedi ki...

geçmiş olsun kan için pekmez içilmesi iyi geliyormuş diyorlar şekerparede güzel görünüyor ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

çok geçmiş olsun kanlan canlan ye tatlıları da :))

Sevil Şahin dedi ki...

AH BALIM YA HEM ÇALIŞIP HEM İFTARI HEM SAHURU DÜŞÜNÜYORUM
DÜŞÜNMEK BİLE YORDU BENİ HELKE BU SICAKTA SUSUZLUK DAHADA YORDU BENİ ELLERİNE SAGLIK
BENDE GİDRKEN ALAYIM BARİ BİR PAKETTE YAPAYIM NE YAPALIM HER ZAMAN KENDİMİZ YAPAMIYORUZ DEMİ CANIM

ışılay dedi ki...

acil şifalar diliyorum.inşAllah çabuk atlatırsınız ..hazır şekerpareler acil zamanlarda çok iyi oluyor..tatlının her türlüsü kabulümdür..blogger kumanda panelinde izlediğim bloglarda resmini ilk gördüğümde maaşAllah ne kadar düzgün yuvarlamış,sırrı ne acaba demiştim ilk..
hayırlı ramazanlar..tekrar geçmiş olsun..

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Canım çok çok geçmiş olsun. En yakın zamanda sağlığına tam olarak kavuşursun inşallah. Ev hanımı da olsan bazen ufak tefek böyle hazır kaçamaklar yapıyor insan. Ellerine sağlık.

pelince dedi ki...

Canım hazır kullanmak bazen hepimizin işine yarıyor..bende canımız tatlı istediğinde hazır pudinglerden yararlanıyorum :) özellikle eşim çok ama çok seviyor. ters adam işte,ev yapımını sevmiyor :(
Öncelikle çok ama çok geçmiş olsun..yazın hastalanmak en kötüsü,o kadar iyi anlıyorum ki..benimkilerde 24 saat tepemde,inan oruç oruç çok zor oluyor...
kansızlığın için bol bol siyah üzüm ye ve ramazan sonrası her hafta bir kadeh kırmızı olabilir :)

kendine iyi bak....kuzucuğuda öperim...

SMİLENA dedi ki...

yasemincim geçmiş olsun.
ah neden aranır yemekten sonra bu tatlı anlamam.ne güzel kilo vermiştim yine alıcam...

birsence dedi ki...

yaseminciğim geçmişler olsun...sıcak perüze yapıp içersen bademciklerine iyi gelir..kansızlığada siyah üzüm pekmezi birebirdir..
şekerparende nefis ellerin dert görmesin şekercim...

Anne İş'te dedi ki...

Yasemin'cim;tekrar geçmiş olsun.Kansızlık için keçiboynuzu pekmezinin çok faydasını görmüştüm.Umarım kısa sürede toparlarsın.Vallahi ben de senin gibi lezzetli ama pratik yemeklerden yanayım.Çalışmasam da böyle olurdu eminim;hani senin bir yazında dediğin gibi saatlerce uğraşak herkes lezzeti yakalar önemli olan bu kadar uğraşmadan lezzeti yakalayabilmek.Nevzat marka mı demiştiniz???Beyyy,beyyy tez zamanda markete uğrana!!

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Çok geçmiş olsun Yasemin'cim, tatlılar iyi gelir de toparlarsın inşallah :) Ellerine sağlık, şekerpareler çok güzel olmuş.. Nevzat'ı aklıma tutacağım..

zeynep topçu dedi ki...

geçmiş olsun
allah acil şifalar versin
iftar sonrası tatlı mutlaka isteniyor bu da güzel bir öneri
teşekkürler

HUYSUZBALIK dedi ki...

Yasemincim geçmiş olsun. Kansızlık önemli bir sorun. Erik pekmezi de iyi geliyor bildiğim kadarı ile. Hazır şekerpare tam benlik. Malum tembelim :))) Ellerine sağlık. Sevgiler...

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Eylemcim teşekkürler canım
****************
İçimdeki Yolculuk pekmezle aram yok ama mecbur yemem gerek artık
****************
Funda teşekkürler, keşke tatlıyla kan olsaydı şimdi kan depom dolu olurdu ::)
****************
Sevil aynen öyle, çalışanlara Allah ayrıca kolaylık versin.
***************
Işılaycım valla kendim yapsam asla böyle yuvarlayamam yalan değil.
*****************
Sedacım teşekkürler canım, ev hanımlarının canı yok mu ama??
*************
Pelincim evet eşin oldukça tersmiş, çocuklara gelince zaten sana hayranım ben bunca şeyi onlara rağmen yapıyorsun ya bravo sana. maaşaallah
**************
Sevgili Semra aman kilo deme bana
*************
Birsen evet siyah üzüm hep var ece ama ben pek yemem, küçük adam bitirir hepsini
***************
Dijlecim bence de hemen markete gitsin beyin:))
*************
Aslıcım evet sakın unutma:)))
**************
Zeynep teşekkürler, tatlısız Ramazan olmaz gibi sanki
***************
Esincim hepimiz biraz öyle değil miyiz?