2 Temmuz 2009 Perşembe

Çilekli Rulo Pasta

Çilek zamanı geçmeden vereyim bari tarifi de bir işe yarasın. Leziz Dergisi' nde yayınlanan tariflerimden biri bu rulo pasta. Hayatımda hiç rulo pasta yapmamışken İnci Hanım' ın '' bir de rulo pasta olsun mevsim meyveli'' demesi üzerine bana basan telaşı şimdi bile hissedebiliyorum. Onlarca farklı tarif okuduktan ve teyzemin asırlık (!!)tarifinde karar kıldıktan sonra tam dördüncü denemede bu rulo pasta işini başardım dersem sanırım çok da abartmış olmam. Belki bunu söylememem gerekti ama napıyım yani ben pastacı olacak insan değilim. En azından şimdilik kendimi öyle hissetmiyorum. Versinler bana kek malzemelerini, mikseri yapıyım en kralından kekimi ama pasta benim için üstün çaba sarfedilmesi gereken bir uğraş. Ne yapması ne de yemesi bana göre değil. Yine de sonucun bu kadar güzel olduğunu görünce kendimle gurur da duydum itiraf ediyorum. Sanırım arada sırada bu pastacılık mevzuuna biraz eğilsem iyi olacak.
Malzemeler:
Pandispanyası için
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1/4 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı limon suyu
1/2 çay bardağı sıcak su
Muhallebisi için
1/2 lt süt
3,5 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
125 gr margarin
süslemek için
taze çilek
taze nane yaprakları
Yapılışı:
1.Pandispanya hamurunu hazırlamak için tüm malzemeleri derin bir kapta mikserle karıştırın.
2.Hazırladığınız karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ince bir tabaka halinde yayın.
3.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında fazla kızarmasını beklemeden pişirin.
4.Pişen keki nemli bir bezin üzerine aktarın. Bezin her 2 tarafından dikkatli bir şekilde tutup rulo haline getirin ve bekletin.
5.Diğer tarafta muhallebisi için sütü, toz şekeri ve unu kısık ateşte sürekli karıştırmak suretiyle pişirin.
6.Ocaktan almaya birkaç dakika kala içine margarini ekleyin ve bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
7.Mikserle pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.
8.Rulo şeklinde sardığınız pandispanyayı tekrar açın ve soğumuş muhallebiden ince bir tabaka halinde sürün.
9.Bir kat katlayıp dilimlenmiş çilekleri yerleştirin ve dikkatli şekilde rulo yapıp kat yerini alta getirin.
10.Üzerine kalana muhallebiyi spatula yardımıyla sıvayın.
11.Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra isteğe göre dilimlenmiş çilek ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Not: Cumartesi sabahı erkenden Gökçeada' ya doğru yola çıkıyoruz. Geçen yılki Bozcaada tatilinden beri aklımızda olan bir yerdi Gökçeada. Umarım bol fotoğraf ve anlatılacak dolu hikaye ile geri dönerim. 1 hafta boyunca yorumlarınızı onaylayamayacağım ama siz yine de beni yorumsuz bırakmayın.

22 kİşİ fİkrİnİ söylemİş:

mujdenin denemeleri dedi ki...

Çok şık olmuş gerçekten.Zaten dergide görünce de bayılmıştım.Ellerine sağlık Yaseminciğim.
İyi tatiller.Herşey gönlünce olsun.Tuğra'yla birlikte sorunsuz bir tatil diliyorum. Sevgiler...

birdutmasali dedi ki...

İYİ TATİLLER SEVGİLER...
ELELRİNE SAĞLIK...
:)

Kitap Kurdu dedi ki...

Ellerine sağlık harika görünüyor. Zaten çilek bayıldığım bir meyve, boyle de hafif bir pasta, harika.

funda dedi ki...

harika görünüyor ben de bunun muzlusunu yapıyorum ev ahalisi onu seviyor ve ben de çok uğraşlar verdim parçalamadan keki yağlı kağıttan çıkarmak için :)

Zarpandit :) dedi ki...

benim yerimede gez :))))

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ellerine sağlık, iyi tatiller..

neslihan dedi ki...

valla bence pastacılık da olmuş canım.nefis görünüyor,ellerine sağlık.iyi tatiller,iyi yolculuklar diliyorum.sevgilerimle...

Anne ve kızları dedi ki...

Pasta nefis görünüyor!Çilekli pasta favorilerimden birisidir.Ellerine sağlık!Ayrıca da iyi tatiller!

*kelebek* dedi ki...

tarifi yazdım ..iyi tatiller bol bol fotoğraf çek bizde gezelim sayende ..sevgiyle kal ..

nilay dedi ki...

Ellerine sağlık canım.
Çoooook güzel olmuş...
İyi tatiller. Güzel güzel dinlenin
Sevgiler

lemanice dedi ki...

vıy vıy vıy canım çektiiii.ellerine sağlık götürdüm ben bunu.sevgiler.

Tijen dedi ki...

Yasemin'ciğim,
İlk gençlikte en sevdiğim pastaydı, çilekli veya muzlu rulo pasta. Nicedir yapmadım. Bir süre daha yapacağım yok, onun için size geleceğim tatil dönüşü...

Kendimce dedi ki...

yasemincim mutlaka deneyeceğim.Ellerine sağlık
Bu arada sana iyitatiller diliyor kocaman öpüyorum

İrma dedi ki...

ne kadar güzel görünüyor çilek zamanı geçerse muzlu yaparız çareler tükenmez:)
tatilinin çok çok güzel geçmesi dileğiyle...

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Ben telefonda da söylemiştim, görüntüye bayıldım tadı da eminim harikadır.

:)den dedi ki...

Yaseminciğim uzuuunnn bir aradan sonra merhaba :)
Nerelerdeydim?
Tatildeydim:)
Şimdi döndüm. Yakında blogumu da güncellerim.
Tatil dönüşü ilk ziyaretim senin sayfana oldu. Lezzetli tariflerini,iştah açıcı fotoğraflarını özlemişim doğrusu. Ben geldim sen gidiyorsun ya, olsun. Neşeli bir tatil geçirmen dileğiyle...
Çilekli pastan enfes görünüyor. Pastacılık bana da biraz uzak. Bu tarifi denemeye cesaret edebilir miyim bilmiyorum fakat her çilekli pasta gördüğümde aklıma geleceğin kesin :)
Sevgiler...

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerinize saglik cok güzel bir görüntü .Cilekler cok yakismis.Afiyetler olsun

* ஐ * : ) Stil Direktörü ( : * ஐ * dedi ki...

woww diyorum güzel bacım. pastanelerde en sevdiğim pasta budur ay bunu da yap bana hatta 1 dilim sakla kız :) gelince hüpletcem cicim.

Sibel dedi ki...

Yaseminciğim iyi tatiller, ben de bu arada senin merak ettiğin kitabı yorumladım, bir ara fırsatın olursa beklerim kahveye. Pasta da çok hafif ve az şekerli limonatayla birlikte yutulası görünüyor bu sıcak günlerde:) Eline sağlık..

pelin'ce dedi ki...

Yasemin inanmıyorum ya ben bu hafta döndüm Gökçeada dan ..Keşke oralarda buluşsaydık şahane olurdu...Neyse sana güzel bir tatil diliyorum...
Pasta ise şahane olmuş,ellerine sağlık..

Kocaman Öpüyorum..

Tijen dedi ki...

Harika olmuş Yasemin'ciğim! Biliyor musun ben daha görmedim Gökçeada'yı. O kadar da yakınız (gerçi tabii ulaşım için Çanakkale'ye gitmek lazım önce). Afiyet şeker olsun.

ramazan Çekiç dedi ki...

kolay gelsin nefis

Ordan Burdan Hayattan Bizim Usul Makarna' da