7 Mayıs 2009 Perşembe

Lavaş Pizza


Yemek yemeyi sevmeyen çocuğu olanlar bilir; onlara yemek yedirmek için bazen fazlasıyla yaratıcı olmak gerekiyor. Ola ki dışarda severek yediği birşey varsa hemen eve gelip onu evde de pişirebilmenin yolları araştırılır. Bizim küçük adam da uzun süre önce farkettik ki tam bir pizza hastası. Hem anne hem de baba iştahlı olunca iştahsız çocuk pek keyifsiz ama gelin görün ki Tuğra Bey pizza söz konusu olunca oldukça keyifli oluyor. Koca koca ısırdığı dilimleri ağzına sokuştururken görmeniz lazım. Ben evde mayalı hamurdan pizzayı pek sevmediğimden hiç denemedim, ama lavaş benim bu konuda kurtarıcım oldu.


Birkaç ay önce BİM'de alışveriş yaparken lavaş ekmekleri dikkatimi çekti, düşünmeden sepete atıverdim. Oğluşun yine bir keyifsiz anında bu pizza fikri ortaya çıkıverdi. Öyle ki daha fırında pişerken sevinmeye başladı. Bir süredir de haftasonları mutlaka yapıyorum kahvaltıya.

Benim nacizane tavsiyem buzdolabınızdan lavaş ekmeğini eksik etmeyin, acil durumlarda çok işinize yarayacaktır. Dondurucudan çıkarttığınız köftelerinizi yanında garnitür ve lavaş ekmekleri ile çok şık şekilde servis edebilirsiniz. Ya da çok hafif ve lezzetli bir kaşarlı tost yapabilirsiniz. Ya da oğluş gibi pizza sevenler için çeşit çeşit pizzalarla gönüllerini alabilirsiniz.



Malzemeler :

2 adet lavaş ekmeği
1 adet rendelenmiş domates
1 kaşık zeytinyağı
kekik
dilediğiniz malzeme

Yapılışı:

1. Lavaş ekmeğinin birini tart kalıbına ya da fırın tepsisine yerleştirin.
2. Üzerine bolca kaşar peyniri rendeleyin.
3. Diğer lavaş ekmeğini üzerine kapatın.
4. Bir kasenin içinde domates rendesi ile 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın ve lavaşın üzerine fırça yardımı ile sürün.
5. Üstüne biraz daha kaşar rendeleyin ve dilediğiniz malzemeleri yerleştirip üzerlerine biraz daha kaşar rendeleyin.
6. Önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin ve sıcak servis yapın.






Bizim evde artık çok sık yapılıyor. Hatta bu sabah kahvaltı için küçük beye yaptım. Peynirle arası pek iyi olmadığından bugünkü pizzasını bol hellim peynirli ve sosisli yaptım. O yedikçe ben mest oldum.

11 yorum:

manii dedi ki...

Bizde ailecek pizzaya bayılanlardanız lavaş ekmeği ile de denemedim daha önce,hemen bende denemeye karar verdim çok güzel görünüyor...Tuğra yedikçe bende mest oldum burda aferim ona afiyet olsun...Seninde ellerine sağlık annesi :))

Pembe Tatlar dedi ki...

Kesinlikle süper bir fikir ellerine sağlık canım....

Unknown dedi ki...

benim ufaklığında peynirle hiç arası yok maalesef.bende deneyeyim belki bu sayede peynir yer.

Unknown dedi ki...

Canımmm harika bir fikir süpersin
ellerine sağlık kocaman öpüyorum..

pelince dedi ki...

Yasemin şimdi anlatmasam olmaz,anlatsam öğretmenim kızıcak ne yapsam bilemedim :))
Şimdi lavaş özellikle biz de çok tüketilir :)) kebapları içine sarıp sarıp yeriz :)
Ben de börek,ve sigara böreği için çok kullanırım.Pizzası ise şahane olmuş,yakışıklıma afiyet olsun...
Gözleri renkliymiş,kocaman maşallah...

Sevgiler.

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Yasemincim maşallah iştahı her yemekte yerinde olur inşallah. Lavaşlı pizza güzel bir fikir gerçekten. Bende lavaşlı tostu çok severek yapıyordum. Bir de Ayberk'in bu aralar favorisi olan bol yumurtalı krep tavsiye edebilirim. Yarısını sade yarısını da çikolata sürerek yanında sütle verebilirsin. Zamene çocukları hep aynı sanırım. Bize de yeni tarifler ortaya çıkarmak kalıyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler

lemanice dedi ki...

oyy ben de mest oldum vallaha canım çekti:))tuğrayı da öpüyorum çok tatlı.sevgiler byy.

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık yasemincim çocuklar sözkonusu olunca insan gerçekten yaratıcı oluyor.Benimkiler de tam bir pizza delisi

neslihan erzincan özgür dedi ki...

çok güzel bir fikir canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ellerine sağlık Yasemin'cim, lavaştan hiç denemedim, ama öyle pratik ki, yapmak şart oldu bana :)Tuğra'ya afiyet bal şeker olsun..

asya yusof dedi ki...

Selamlar afiyet olsun kucuk beye pekte istahla yiyor masallah..
bizim burdada lavas bulmak cok zor ama ben eski pizzaciyim onun icin evde kendim hamurumu yapiyorum ve sosumu yapiyorum.
Ama baktim hamurum yok yada cok cabuk cocuklara bir seyler yapmam gerekli burda tortila ekmegi var teflon tavaya cok az yag birakiyorum cay kasiginin ucuc ile peynirlerimi icerinse alip pizza gibi yapiyorum oda kitir ve cok lezzetli oluyor.. ellerinize saglik sizinkiside cok super..