4 Mayıs 2009 Pazartesi

BEN


3 günlük tatilin rehaveti hala üzerimde bu sabah küçük adamı okula bıraktım. O da tatile pek bir alışmış ki hiç içeri giresi yoktu, dudaklarını büzdü, gözyaşları ha düştü ha düşecek baktı bana. Ben de bu seremoniyi fazla uzatmıyım diye kendimi dışarı attım. Bir süredir ihmal ettiğim blogum başta olmak üzere bir yığın maddeyle dolu yapılacak listem elimdeydi. Bir ucundan tutup başladım. Şimdi de mola vakti, kahvem elimde geçtim ekranın karşısına yine.


Sevgili Aslı mimlemişti beni kendimi anlatayım diye. Şöyle geniş bir vaktim olsun da o zaman yazayım dedim. Hadi bakalım becerebildiğim kadarıyla karşınızda BEN;


* Tipik bir Kova burcu kadınıyım,özgürlüğüne aşırı düşkün hep hayalleri idealleri olan biriyim.

* Çok titiz biri değilim ama temizliğe çok önem veririm, özellikle de kişisel bakım konusunda biraz takıntılıyım. Ter kokusu, pis kıyafetler, kıl-tüy durumları beni çileden çıkartabilir. Parfüm değil sadece su ve sabun yeterlidir temiz kokmak için.

* Kendimi ifade edemediğim zaman mahvolurum. Birinin beni yanlış anlaması ihtimali çılgına dönmeme yeterlidir. Hayatımda belki bir kere daha görmeyeceğim insanlar bile beni yanlış tanısın istemem.

* Çok çabuk ve sebepsiz ağlamaya eğilimim vardır. Hele ki anne olduktan sonra herşeye ağlarım.

* Hiçbir zaman korkunç hırslarım olmamıştır. Ne öğrencilik hayatımda ne de çalışma hayatında hırslı olmadım. Hala da değilim ve hırsın insanları ne hallere soktuğunu gördükçe kendimle gurur duyuyorum.

* Tok gözlüyümdür, hiçbir zaman doyumsuz biri olmadım çocukken bile. Her zaman elimde olanın kıymetini bilirim ve erişemeyeceğimi bildiğim bir şey için kendimi hırpalamam. Doyumsuz ve aç gözlü insanların görgüsüz ve sonradan görme olduğuna inanırım, mütevaziliğin ise paha biçilmez.

* Çok planlı bir yapım vardır. Sabah kalktığımda o gün neler yapacağımı, evden kaçta çıkıp kaçta geri geleceğimi, ne yemek yapıp, kimleri aramam gerektiğini planlarım. Özellikle tatil günleri geç saate kadar pinekleyip vaktimizi boşa öldürmeye tahammül edemem. Tüm günü en etkin şekilde planlama görevini severek üstlenirim.

* Evde görev paylaşımını hiç beceremem. Süper anne gibi her şeyi kendi başıma yapmaya kalkar, gücüm yetmeyince de isyan ederim. Kimseye emir veremem, kendi yapabileceğim bir şey için kimseyi yormak istemem.

* Ne başkalarına sitem etmeye ne de bana sitem edilmesine dayanamam. Sevginin ya da dostluğun sitem edilemeyecek kadar karşılıksız olduğuna inanırım.

* Oğlum konusunda aşırı hassasım, kimseye tam olarak güvenemediğim tek konu. Yanımda olmadığı zaman sürekli aklımdadır, anneme bile emanet etsem defalarca arayıp sorarım. Bu elbette oğluşun aşırı hareketli olmasından kaynaklanıyor. Bir de annelik içgüdüsü.


İşte ilk aklıma gelenler böyle. Ben de Sevgili Serpil'i mimliyorum, bakalım o kendini nasıl anlatacak?


Not: Üstteki fotoğraf küçük adamın çeşitli zamanlardaki komik anlarının kolajıdır.

12 yorum:

zero dedi ki...

Ya ama Yasemin haksızlık bu! Şimdi bu yumuk keratayı sıkıştırıp sevemicek olduktan sonra bu resimlere böyle bakmak gerçekten haksızlık:) şaka bir yana nasıl şeker bir çocuk, maşallah binlerce kere:) özellikle o kavunlu fotoya bayıldım:) sana nasıl benziyor, farkındasındır herhalde..

Unknown dedi ki...

Canımmm mutlu haftalar keyifle oku
dum seni daha yakından tanımak hari
ka.Kocaman sevgiler,mutlu haftalar.

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Canım okurken çoğunda kendimi gördüm, özellikle Tuğra ile yazdıklarınla ilgili. Minik Tuğranın resimlerine bakarken en çok hoşuma giden uyku halindeki duruşuydu :)Hepsi birbirinden anlamlı ve çok güzel çıkmışlar. Maşallah.
Sevgiler

pelince dedi ki...

Keyifle okudum yazdıklarını ,seni daha yakından tanımış oldum.Ben de senin tam tersiyim sanırım :) Hiç plansız programsız yaşarım.Çok rahatımdır :)
Düzenli olmak çok güzel bir şey,eşin ve yakışıklı çok rahat ettiriyorsun bu çok belli.

Sevgilerimi yolluyorum...

Not:Oğluşu kocaman öpüyorum,fotoğraflar harika..

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Yasemin'cim, teşekkürler cevapladığın için :) Tatil günlerinin plansız programsız heba olmasına ben de dayanamam :)

zuzuların annesi dedi ki...

Maşallah minik yakışıklıya çok şeker:)Ve ne güzel bir Mim.
Sayesinde daha iyi tanıdık sizi...

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Kova burcu favorim:-)eşim de dahil en yakınlarım hep kova olmuştur:-)seni tanımak çok keyifli canım.sevgileirmle...

manii dedi ki...

Küçük adam çok şirin fotoğraflarda maaşallah...Yazdıklarınıda bende elime kahvemi alarak okudum keyif aldım :)
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Sevgili Yasemin kendini ne güzel anlatmışsın gerçekçi hayal peşinde koşmayan,ayakları yere basan bir hatun buldum karşımda.Bu arada çocuk deyince her anne için akan sular durur.Benimkiler çok şükür delikanlı olmalarına rağmen hala giydiklerinden yediklerine kadar ıcık cıcık irdelerim.Bazen kimsenin annesi böyle değil derler bana ama ne anlanda hala çözemedim :)
Bu arada küçük delikanlının nasıl büyüdüğü de resimleri ile apaçık ortada.Allah sağlıklı güzel bir ömür versin inşallah

:)den dedi ki...

Plancı, programcı, detaycı, iyi eş, iyi anne...
Ne diyeyeim her eve lazım, kopyalanıp, çoğaltılası arkadaşım benim:)
Bir de olur olmaz şeylere ağlama eğilimim var diye yazmışsın ya, işte orada koptum. Ne güzel bir tanımlama bu dedim. Eğilim!
Sevgiler...

:)den dedi ki...

Bir de meraklıymışsın yeni öğrendim:)
Zaten bir merak ve öğrenme isteğin olmasaydı bu blogda olmazdı sanırım.

(Oğlumdan daha önce ismen bahsettim. Evet yakışıklı bir oğlum var:)

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Aynen öyle,tanıyorum ben arkadaşımıııı.