6 Nisan 2009 Pazartesi

Fasulye Turşusu Kavurması



Bu sabah oğluşu okula bırakıp uzun zamandır yapmadığım hatta yapmaya biraz üşendiğim birşeyi yaptım.Pazara gittim.Evimize pek yakın olmasa da yürüme mesafesinde olan Feneryolu Özgürlük Parkı yanındaki Pazartesi pazarı bahsettiğim.Soğuğa rağmen canım bu sabah pazarda gidip taze sebze almak,biraz tezgah gezmek istedi.İyi ki de gitmişim,ne zamandır canımın çok istediği fasulye turşusuna kavuştum.Daha önceden pazarda hiç dikkatimi çekmemişti turşu tezgahı ama çok renkliydi.Ben yine de tezgahın en renksizinde karar kılıp fasulye turşumu alıp koşar adım eve geldim.Canım anneannemin bizlere yıllardır yaptığı fasulye turşusu kavurması yapmaktı niyetim.Anneannem eskiden kendi turşusunu da kendi yaptığı için tadından yenmezdi ama ben artık bununla idare edicem.Tadı da hiç fena olmadı valla,kokusu bile beni cezbetmeye yetiyor.Karadenizli olup da sevmeyen var mıdır fasulye turşusunu acaba,hiç sanmıyorum.





Malzemeler:

Yarım kilodan biraz fazla fasulye turşusu
2 adet orta boy kuru soğan
6-7 adet sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
1.Soğanları biraz irice doğrayın ve tencereye alın.
2.Sarımsakları da ayıklayıp soğana ekleyin.
3.Zeytinyağını ekleyip soğanlar pembeleşene kadar soteleyin.
4.Fasulye turşusunu sudan geçirip suyunu süzüp soğanlara ekleyin.
5.10 dakika kadar kavurup ocağı kapatın.

Sıcak ya da ılık servis yapabilirsiniz.

17 kİşİ fİkrİnİ söylemİş:

laleninbahcesi.blogspot.com dedi ki...

bence de sevmeyen yoktur. Başkalarının komiğine gider belki ama şöyle geç bir sabah kahvaltısında bile çok güzel bir eşlikcidir. Sevgiler size

derya dedi ki...

Canımmm çok severim karadenize özgü
dür uzun zaman olmuştu yemeyeli ellerine sağlık öptüm...

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Bildiğim bir tat değil ama turşuyu çok sevdiğim için her hali güzel olur heralde, sen yapınca daha güzel olur tabiii.

Betül KÖROĞLU dedi ki...

evet canım bende çok severim hatta bayılırım. ellerine sağlık

sevgiler

*Mutfaktaki Deli* dedi ki...

O kadar güzel görünüyor ki fasulyeler.içindeki taneleri sayılıyor.ellerine sağlık süper.

Tijen dedi ki...

Ah ev turşusuyla tabii ki daha güzel. Ben hazır turşu yiyemiyorum, kullandıkları koruyuculardan mıdır bilmem ev turşusunun yerini tutmuyor asla.

Kendimce dedi ki...

Fasulye turşusu kavurmasını ilk kez büyük oğluma hamileyken karşı komşumdan gelen kokular üzerine çok da samimi olmamama rağmen direk kapısını çalıp ne pişiriyorsanız ben de tatmak istiyorum dediğim zaman keşfetmiştim.Gerçekten hala o kokuyu hatırlıyorum muhteşem birşeydi.Ellerine sağlık Yasemin'cim

aysema dedi ki...

Afiyet olsun. Çok güzel görünüyor. Birkaç kez tatmışlığım var. Şimdi canım istedi. Elinize sağlık.

pelin'ce dedi ki...

Ben hiç yemedim ama methini çok duydum:) Ellerine sağlık..
Oğluşunu da yeni gördüm,kocaman maşallah..Tam sarı kuş ama ....öpüyorum kocaman o minik ellerden..

Sevgiler.

Acemi Şef dedi ki...

Çok ilginç, tadını merak ettim doğrusu. Fasulye turşusu çok severim ama kavurmasını hiç yemedim. Fasulye turşusu kurarsam denemeyi isterim mutlaka.

Tuğba dedi ki...

Merhaba beğenerek takip ediyorum sizi.Bende buna dayanarak size bir ödül vermek istiyorum.Bloguma uğrayıp alırsanız sevinirim.

Sevgiler.

neslihan dedi ki...

Bir Karadenizli olarak: tabi ki sevmeyen yoktur:-)ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

nilay dedi ki...

Giresun'da yemiştim bende daha önce.
Ellerine sağlık. Sevgiler

Cafe Gusto dedi ki...

Yaseminciğim ben seni ihmal etmişim bloğunu gezdim hepsi yine çok güzel olmuş.Ellerine sağlık..sevgiler...

deafmute dedi ki...

Elinize saglık, bende bu h.sonu İstanbul'a geldiğimde Karadeniz yemekleri yapan bir restoranda tüm k.deniz yemeklerini denedim.Bunların içinde fasulye tursusuda vardı,az evvel görünce yeniden yemiş gibi oldum :)

mujdenin denemeleri dedi ki...

Ellerine sağlık Yaseminciğim.Hiç tatmadım ama eminim çok lezzetlidir.Sevgiler...

Leyla dedi ki...

Bu aralar turşu kurma mevsimi olduğundan herkes turşu kuruyor. Bu tarif işime yarayacak. Teşekkürler...

Ordan Burdan Hayattan Bizim Usul Makarna' da