23 Mart 2009 Pazartesi

Sebzeli Tavuk Sote



Bizim evde en az pişen yemek tavuk yemekleridir.Evin büyük beyi sevmiyor maalesef,ben ne kadar sevsem de o iştahla yemeyince ben de artık çok nadir pişirir oldum.Size de öyle mi oluyor bilmiyorum ama ben eğer yaptığım yemek iştahla ve keyifle yenmiyorsa onu pişirmekten hoşlanmıyorum.Geçen hafta yine ne yapacağım diye buzdolabı keşfi yaparken tüm sebzelerden sadece birer adet kaldığını görünce dondurucudaki tavuk göğsünü çıkarttım.


Tamamen içimden geldiği gibi bir tavuk sote yaptım ve akşam büyük adam bayılarak yedi.Öyle olunca birkaç gün sonra tekrar pişirdim.Bundan sonra da daha sık pişecek sanırım.Özlemişim yahu tavuk yemeyi,içim dışım balık olacak yakında...
Malzemeler: 2 kişilik
1/2 kg tavuk göğsü
1 adet kabak
1 adet dolmalık yeşil biber
1 adet dolmalık kırmızı biber
1 adet havuç
2-3 kaşık krema
tuz,köri,
1 tatlı kaşığı muskat rendesi
Yapılışı:
1.Önce tavuğu güzelce yıkayıp üzerini geçecek kadar suda haşlayın.(Aslında hiç haşlamadan da yapılabilir ancak ben suyundan da küçük beye çorba yaparım diye önce haşladım)
2.Diğer tarafta biberleri ince ince halka şeklinde doğrayın.Havuç ve kabağı da jülyen kesin
3.Haşlanmış tavuğu kuşbaşı kesin.
4.Az zeytinyağı dökülmüş tavada önce havuçlar,sonra biberler en son da kabakları soteleyin.
5.En son tavukları katın.
6.Baharatları ve isteğe bağlı olarak kremayı ekleyip sebzeler çok pişmeden diriyken ocağı kapatın.
Afiyet olsun.
Ben yanında şehriyeli pirinç pilavı ve brokoli cacığı ile servis yaptım.Brokoli cacığın tarifi de bir dahaki sefere kalsın.Bu aralar ben bir de muskata fena halde takılmış durumdayım,utanmasam kahvaltıda peynire bile rendeliyeceğim yani.En sevgilim kekiği muskatla aldatıyorum artık...

8 yorum:

Betül KAVAL dedi ki...

mmm çok lezzetli duruyor yasemincim ellerine sağlık. bende çok severim tavuğu deniyeceğim bunu..

sevgiler

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Bizde de kıymalı sebzeler yenmez, o nedenle sebze yemeği pişirme zavkim kaçık. ben de aksi gibi kıymalıları çok severim. Tavuk sote yapmayalı yıl olmuştur herhalde, bir de ben deneyeyim bu hafta ;)
Sevgiler,
Esra

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Yasemincim tavuk etini kırmızı etten daha çok kullanıyorum. Hem ekonomik oluyor hem de sağlıklı. Senin tavuk sotende çok güzel olmuş. Ellerine sağlık.

pelince dedi ki...

Yasemin al benden de o kadar.Çocuklar için tavuk pişiriyorum ama akşama kadar o kokuyu evden mutlaka çıkartıyorum.Eşim hiç sevmiyor malesef.Bir tek mangalda sever :))
Bu tam benlik bir tabak ama,ellerine sağlık arkadaşım...

Sevgilerimi yolluyorum...

SMİLENA dedi ki...

RENKLER HARİKA .ELLERİNE SAĞLIK

Unknown dedi ki...

Yasemincim ellerine sağlık canım çok şık ve leziz olmuş.Bende tavuk
etini çok severim mutlu haftalar ko
caman sevgiler...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Muskatı çok merak ettim şimdi YasemiN'cim, kekiğin önüne geçtiyse iddialı bir tadı olmalı :)) Tavuk sote nefis, bu aralar benim de aklımda böyle bir yemek vardı, denemeli.. Brokoli cacığını da bekliyorum canım..

Adsız dedi ki...

Oğluşun çorbaları için tavuk suyu gerekmese bizim eve neredeyse hiç tavuk girmeyecek.Her hafta artan tavuk etlerini değerlendirebilmek adına ben de tavuğu genelde sote yapıyorum ama seninki çok canlı olmuş.Bir dahakine ben de renklendireyim bari.Ellerine sağlık Yaseminciğim.Sevgiler...