16 Şubat 2009 Pazartesi

Tahinli Kek



Bu defa kekimin tarifi,kek arşivi oldukça geniş olan kayınvalidemden.Hiç çekinmeden gazeteden okuduğu tarifleri deneyip cidden leziz kekler yapar kayınvalidem.Bu tahinli kekin tarifini de gazeteden bulup bulmadığını bilmiyorum ama bu keki bir yiyen bir de yemeyen pişman.Şiddetle tavsiye edilir tüm kek severlere.




Geçtiğimiz aylarda minik kuşum Batu ile annesi canım arkadaşım Evrim bizi ziyarete geldiklerinde yapmıştım.Ama telaştan daha soğumadan kalıptan çıkarmaya kalkınca parçalamıştım keki ( o yüzden paylaşamadım burada da). Evrim parçalanmış olmasına rağmen çok sevmişti keki yine de.Yakın zamanda tekrar geleceklerinde de önceden siparişi verdi '' Sadece tahinli kek yap'' diye.Meğerse ilk yediğinde evde eşine anlatmış,onun da canı çekmiş ve '' Hani bana getirmedin mi?'' diye sormuş.Bu defa keki parçalamadan kalıptan çıkarmayı başardım,Evrim dayanamayıp 2 dilim yedi (şimdi bunu okuyunca beni topa tutacak tüm aleme kaç dilim yediğimi duyurdun,diye.Evrimcim yanlış anlama kekin ne kadar güzel olduğunu ifade etmek için yazdım arkadaşım). Bu defa Barış'a da bir paket yapıp gönderdik unutmadan.





Benim de en favori keklerimden biri bu,zaten içinde tahin olan herşey kabulümdür.Malum kilo yapıyor ya,ben de çok zayıfım ya ihtiyacım var:))





Malzemeler:
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
kabartma tozu
4 yemek kaşığı tahin
2,5 su bardağı un
ceviz



Yapılışı:

1.Önce şekeri ve yumurtaları mikserle köpürene kadar çırpın.
2.Sonra diğer malzemeleri -tahin de dahil- de içine katıp karıştırın.
3.Kek kalıbını yağlayıp karışımı kalıba dökün.
4.175 derecede ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.İçinin pişip pişmediğini kontrol edin.
5.Kalıbı fırından alıp kek henüz sıcakken üzerine birkaç kaşık daha tahin dökün ve irice dövülmüş cevizleri de serpiştirin.
6.Kek oda ısısında soğuduktan sonra kalıbından çıkarın ve servis yapın.


Afiyet olsun.



Kendime Not: Ortası delik yuvarlak kek kalıbında pişirirken pek sorun yok ama dikdörtgen uzun kalıpta pişirken kekin ortası çok geç pişebiliyor.Ona göre bir dahaki sefere dikkat...

10 kİşİ fİkrİnİ söylemİş:

mujdenin denemeleri dedi ki...

Ellerine sağlık Yaseminciğim.Tahinli kek benim de favorilerimdendir.Hele de kenarları biraz yanık olursa yeme de yanında yat.Sevgiler...

Betül KÖROĞLU dedi ki...

Benimde en favori keklerim arasında olurlar kendileri. Çok lezzetli oluyor.

Ellerine sağlık canım sevgiler

Zarpandit :) dedi ki...

benim en sevdiğim yumusak kek bu kek:))
ablacım ödüle layık görülmüşüm coook tesekkurler :) ayrıca en kısa zamanda blogdada bir tesekkur faslı olacaktır bilginize :))

küçüğümün parmakları annesinin yanakları öpüldü :)

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Yasemin'cim acaip merak ettim bu keki :) Mutlaka yapmalıyım.. Ellerine sağlık canım..

neslihan dedi ki...

ellerine sağlık canım,kurabiyesini yemiştim eminim keki de nefis olmuştur.harika görünüyor.afiyet olsun.sevgilerimle...

pel!n dedi ki...

Çocuklar için çok leziz bir kek ,hemde benim gibiler için :))ellerine sağlık...

Sevgiler..

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Coştun sen coştunnnnnnnnnn. Ellerine sağlık.

Serap dedi ki...

Keki tarifini pişirdim. Çok lezzetli oldu.Teşekkürler...

ORDAN BURDAN HAYATTAN dedi ki...

Müjdecim zaten benimki de uzun kalıpta olduğu için geç pişti ve dolayısıyla da kıtır kıtır oldu üzeri
********************
Betülcüm cidden favori ama değil mi...
********************
Gökçecim biz de seni öptük.
********************
Aslıcım dene mutlaka,pişman olmayacaksın
*******************
aynı fikirdeyim Neslicim.
*******************
Pelincim umarım sen yedirmeyi başarırsın seninkilere,benim oğluş pek ağzına sürmüyor kek börek
*******************
Bayan Baykuşum hem çoşarım hem de çoştururum ben:))
*******************
Serap hn,denemenize sevindim,afiyet bal şeker olsun

:)den dedi ki...

Tahinli tatları çok severim. bu tarifini de hemen not aldım. Yapılacaklar listesinde de ilk sıraya koydum. Teşekkürler canımcım. İyi ki varsın:)

Ordan Burdan Hayattan Bizim Usul Makarna' da