25 Şubat 2009 Çarşamba

Pazı Kavurması



Farkettim ki uzun zamandır hiç yemek tarifi yayınlamamışım.Nedeni de basit çünkü yemeği genelde akşamüzeri yapıyorum ve çektiğim fotoğraflar da hiç öyle iç açıcı olmuyor.Geçen gün bu pazıyı erkenden pişirdiğimde baktım ki hava hala aydınlık hemen fotoğrafını çektim.Sonra da tadına baktım hmmm enfes.

Sebze seven bir aile olarak biz beğendik,hem çok faydalı hem de lezzetli.

Malzemeler:

1 bağ pazı

1 büyük boy soğan

3-4 diş sarımsak

2-3 domates ( ben domates yerine yazdan hazırlanmış domates soslarımdan kullanıyorum)

1 yemek kaşığı biber salçası

tuz

karabiber


Yapılışı:

1.İlk olarak pazıları yıkayıp bir süre sirkeli suda bekletin.

2.Yıkanan pazıları bir tencereye alıp üzerine 1 bardak kadar su ekleyip haşlayın.

3.Diğer tarafta soğanı yemeklik doğrayıp çok az zeytinyağında kavurun.İçine sarımsakları da ekleyin.

4.Domatesleri ve biber salçasını da katın.

5.Haşlanmış pazıları sudan çıkarın,suyu sakın dökmeyin tüm vitamin onun içinde

6.Pazıları çok ince olmayacak şekilde doğrayın ve soğanların üzerine ekleyin.

7.Haşlamadan kalan suyu da içine katın ve suyunu çekene kadar pişirin.

8.Piştikten sonra sıcak servis edin.


Afiyet olsun.


Not: Yanında sarımsaklı yoğurtla denemenizi tavsiye ederim.Bir de ben bir bağ kullandım bir dahaki sefere kesin 3 olacak,bu defa tadına doyamadık.

11 kİşİ fİkrİnİ söylemİş:

mujdenin denemeleri dedi ki...

Oh,ellerine sağlık Yaseminciğim.Ben de bayılırım pazı kavurmasına.Afiyet bal şeker olsun.Sevgiler...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ohh, mis gibi yeşillik.. Afiyetler olsun Yasemin'cim.. Ben de yazı iple çekiyorum, hava geç kararsınd da, eve dönünce rahat rahat fotoğraf çekebileyim..

pel!n dedi ki...

Bende bu şekilde hiç pişirmedim ,çok leziz gözüküyor...
Ellerine sağlık....

Betül KÖROĞLU dedi ki...

ellerine sağlık canım bende bayılırım pazı kavurmasına heleki yanında yoğurtla mmm..

sevgiler

*Mutfaktaki Deli* dedi ki...

Çok sağlıklı görünüyor. Pazının tadına bayılırımm. Ellerine sağlık...

Zarpandit :) dedi ki...

sen birtanesin ablacım ya inan cok seviyorum seni :) allah gonlune gore versin herseyi ne diyeyim..varlıgın yetiyor biliyorsun değilmi?


ps: küçüğümün fotografına bayıldım kocaman renkli gozlerine kızlar asık oldu bir tanesi benden guzel kirpikleri diye noktayı koydu:)cok şirin cıkmıs ama ya :) nazar degmesin maş maş maş :)

Keyif Sahibi dedi ki...

Bugunlerde sebzeye as erme durumum var ama hadi hayirlisi :))) cok guzel gorunuyor, bende evdekini borek mi yapsam yemek mi diyordum, yemek yapayim en guzeli...

MoonSun dedi ki...

Ellerine saglik sevgili Yasemin, annem pek sever bu yemegi :)) Afiyet olsun :)

neslihan dedi ki...

ellerine sağlık canım.çok severim ve sık sık yaparım.karabiber çok yakışıyor.ellerine sağlık.sevgilerimle...

Sibel dedi ki...

Ben de daha dün akşam yaptım Yasemin:) Bir dahaki sefere kuru biber de koymayı dene bak, nefis oluyor!
Sevgiler...

neva dedi ki...

Elinize saglık guzel gozukuyor, ben pazıyı hic haslamadan yapıyorum kavurarak.
Kızımın kıyma yemesi gerektigi icin soganı kavururken kıymada ilave ediyorum icerisine, guzel oluyor denemenizi tavsiye ederim.
http://lacivertgibi.blogspot.com/ Bir arkadasımın sitesi, orada pazılı borek tarifide mevcut.Yeni bir site, gozlemleyip destek vermenizi rica ediyorum.

Ordan Burdan Hayattan Bizim Usul Makarna' da