3 Kasım 2008 Pazartesi

Fırında Patates Püresi



Bir süredir yeni tarifler denemiyorum,birikmiş tariflerimi yayınlıyorum sırasıyla.O kadar çok koşturmaca ile geçiyor ki günlerimiz mutfakta günü kurtaracak yemekleri yapıp diğer bekleyen işlere yöneliyorum.Bir de malum evdeki küçük bey bir süredir ilgi delisi oldu çıktı,kendisinden başka bir uğraşı pek hoşnut karşılamıyor.Hal böyle olunca imdada da arşivde bekleyenler yetişiyor.Bu püreyi taaa Ramazanda yapmıştım.Tarif Lezzet Dergisi Eylül 2008 sayısından.
Malzemeler 4 kişilik
4 adet patates
50 gr tereyağı
1,5 su bardağı süt
50 gr sucuk
50 gr sosis
50 gr salam
üzeri için 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri



Hazırlanışı:
1.Patatesleri haşlayıp çatalla iyice ezin.İçine tereyağını ve sütü de ilave edip iyice karıştırın.
2.İçine sucuk,salam ve sosisleri küp küp doğrayıp ilave edin ve birkaç dakika pişirin
3.Karışımı fırın kabına alıp üzerini düzeltin.Üzerine kaşar peyniri rendesini serpip önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.


Püre sevenler için çocukların da severek yiyeceği bir alternatif.Et ve tavuk yemeklerinize uyumla eşlik edebilir.

8 kİşİ fİkrİnİ söylemİş:

♥ Craft Woman ♥ dedi ki...

Bayılırım sütlü sütlü ellerine sağlık canım.

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Ellerine sağlık Yasemincim
patates püresini çooook severimm


sevgiyle kal

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Şahane bir püre tarifi, mutlaka denemek istiyorum Yasemin'cim.. Küçük beyi benim için öp: )

Papatya Sofrası dedi ki...

Merhaba

Genelde patates püresini sade yaptığımız için farklı geldi bana bu tarif..Ama tadı sade olana göre eminim ki daha güzeldir..

Takipteyim sizi.Ellerinize sağlık..

nilay dedi ki...

Eminim çok güzel olmuştur. benim gibi patates delisi için süper bir tarif

:)den dedi ki...

Çok pratik ve lezzetli bir tarife benziyor. Patates püresini hep et yemeklerinin yanına garnitür olarak kullanırız genelde. Bu zengin bir püre:)
Deneyeceğim.
Ellerine sağlık canım.
Bir de oğluşuna ayırdığın alkolsüz vişne likörü nasıl oldu merak ettim.
Sevgiler...

zero dedi ki...

Ben de denemiştim bu tarifi ben deee:) Lezzet dergisini birkaç aydır kaçırmadan alıyorum. çok lezzetli olmuştu gerçekten. Ama bu malzemelerle nasıl olmasın değil mi:) ellerine sağlık Yasemincim:)

:)den dedi ki...

Yaseminciğim tarifi denedim, harika oldu. Paylaşımın için teşekkür ederim. Mutfağım sana çok şey borçlu canım benim:)

Ordan Burdan Hayattan Bizim Usul Makarna' da