17 Eylül 2008 Çarşamba

Revani



Benim gibi şerbetli tatlı yapma konusunda pek acemi birinin bile yapmaya korkmadığı bir tatlı.Yine geçen haftaki misafirlerime yapmak için bir önceki hafta annemlerde prova ettiğim tatlıdır revani.İsminin nereden geldiğinin merak edip bakındım biraz google'da ama hep tariflerle karşılaştım,kiminde 3 kiminde 4 hatta kimin de abartılmış 7 yumurtayla yapılır denmiş.Herkesin kendine göre bir tarifi var tabii,bir yerlerde yer tadını beğenirse o tarif alır yürür öylece.En azından benim için öyledir,bir şeyi yapıp da beğendiysem artık o tariften pek şaşmam.Bu revani aslında pek de öyle tarifinden şaşılmayacak birşey mi bilemiyorum ya neyse.


İlk defa annemin kumandasında onun mutfağında yaptığımda sonuç süperdi,hatta kendim bile inanamadım ''ben mi yaptım ayol bu tatlıyı?? '' diye gözlerim yaşardı.Geçen hafta da bu ilk tecrübenin bana verdiği özgüvene sığınarak tekrar girdim kendi mutfağıma,başımda Leyla kumandanım olmadan.Keki gayet güzel pişti,şerbeti gayet ayarında oldu ama gelin görün ki ikisi birbirini sevmediler vesselam.Nerde hata yaptım diye kendimi paralayacak kadar vaktim de yoktu,misafirlerim de samimi dostlar olunca açıklama eşliğinde servis edildi.İlginçtir ki herkes severek de yedi,artık kibarlıktan mı yoksa gerçekten iyi miydi bilmem ama geri kalan da ertesi gün yalanıp yutulduğuna göre demek ki o kadar da kötü değilmiş.Pes ettim mi revani konusunda,hayır denemelere devam edeceğim.Bu tarifi de buraya ekliyorum çünkü biliyorum ki bu tarif benim için tamamdır sadece tecrübemi arttırmam gerekiyor.Eeee bu kadar açık sözlülükten sonra deneyin bakalım kolaysa bu tarifi:))) Şaka şaka mutlaka yakın zamanda bir daha yapıp '' revani tamamdır'' diyeceğim buradan.

Malzemeler:

5 fincan un

2 fincan irmik

4 fincan şeker

3 yumurta

1 bardak yoğurt

2 paket kabartma tozu

vanilya


Şerbeti için : 4 su bardağı şeker ve 5 su bardağı su


Yapılışı:

1.Önce şerbet için şekeri ve suyu kaynatın ve soğuması için ayrı bir yere alın

2.Derince bir kapta şekeri ve yumurtalara iyice çırpın

3.diğer malzemeleri de içine katıp bir süre daha karıştırın

4.içini yağladığınız borcama döküp yaklaşık 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin

5.Keki sıcakken soğumuş olan şerbeti üzerine dökün.

6.Şerbeti iyice çektikten sonra baklava dilimi şeklinde kesip üzerini hinditancevizi ile süsleyin.

Afiyet olsun.


Yorum yaz.

3 yorum:

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Yasemincim iyi yapmışsın barbunyayı yayınlamakla. Çok güzel görünüyor.
Revani denince aklıma lise sıraları geliyor. Bir arkadaşımın marifetli elleriyle yaptığı revani tepsisi. Üstelik bir kere de değil,çok kez yapıp getirmiştir.Azmin sonu başarıya ulaşır. Tadı okey diyorsan okeydir :)

Mutfaknotlari dedi ki...

eline sağlık eminim çok güzel olmuştur
zamanla insanın eli alışınca hiç zorlanmıyor

zero dedi ki...

Ben burdan hissettim Yasemincim, tamamdır:) Benim de hiiç hakim olmadığım sulardır şu şerbetliler alemi.. Ben ilk seferinde senin kadar başarılı olur muyum bilmem, henüz böyle durumlarda hâla anneanneye başvuruluyor:) Ancak evlendikten sonra belki:)