20 Eylül 2008 Cumartesi

Bir Taşla İki Kuş ; Aynı Tarif İki Farklı Kek

Meyveli Kek Ramazan'da kekler pastalar biraz rafa kalkıyor aslında.Onların yerine şerbetli tatlılar,güllaçlar falan alıyor.Ben de geçtiğimiz hafta kek yapmayı özlediğimi hissettim ve hemencecik bir kek yaptım.Benim meşhur klasik kekim 1 saat içinde misler gibi hazırdı.Pek de bereketli oldu,ertesi gün tek dilim bile kalmamıştı. İftardan sonra çayınızın kahvenizin yanına şöyle pofuduk bir kek yapmak isterseniz tavsiye ederim.


















Blogu uzun zamandır takip edenler bilir,benim kek tarifim asla değişmez,sadece içine katacağım ek malzemeler değişir.


Tarife buradan ulaşabilirsiniz.Asıl tarife ek olarak bu kek için geçen hafta Carrefour'dan aldığım meyve şekerlemelerini kullandım.Açıkcası bana biraz yapay geldi,denemiş oldum ama sanırım elimdeki bitince bir daha almam.



Bu arada Nautilius Carrefour'da önceden olmadığı kadar fazla pasta malzemesi dikkatimi çekti. Pasta şekerlemeleri,değişik tatlandırıcılar,baharatlar falan da bulunabiliyor artık. Malzemelerini toplu olarak almak isteyenler için iyi olmuş bence. Ben daha çok bakmakla yetindim,önce evdeki stokları tüketmem gerekiyor.


Havuçlu Zencefilli Kek


Yine kek tarifime sadık kalarak yaptığım ve bugüne kadar yapmış olduğum en lezzetli kek olduğunu iddia ettiğim kektir bu havuçlu zencefilli kek. Bunda da yine ana tarife ek olarak
2 orta boy havuç

1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz zencefil

1 küçük kase ceviz içi
kullandım.Zaten tarçın ve zencefilin kokusunu tahmin edebilirsiniz,sizi alıp başka diyarlara götüren bir kokudur o.Zencefili son zamanlarda yaptığım herşeye çok katar oldum ve beni hiç şaşırtmadı.Çok geç tanıştığım için üzgünüm ama arayı kapatıyoruz hızla.Henüz tanışmamış olanlarınız varsa elini çabuk tutsun,kurabiyelere keklere müthiş yakışıyor.

9 yorum:

zarpandit dedi ki...

işte böyle tarifi ben dun keşfettim annemin un bulanmıs klasik tarif defteri arasından :)

bu tarifler kurtarıcı resmen :) kekler cok guzel gozukuyorrrr:)

Adsız dedi ki...

Yasemin, iki tarifte şahane.. Ben meyve şekerlemeli olanı pek sevdim. Çayın yanında birşey olmadan çay içmeyenlerdenm. içerimde naz yaparım :)

senin kekler harika..

ellerine sağlık olsun.

sıcacık sevgiler

zero dedi ki...

Yasemincim oncelikle yeni banner'ın harikaaaaa:) bir an yanlış sayfa mı açtım oldum, sadece bir saniyelik:) O kadar yakışmış ki.. bayıldım.

Ben keklerden hiç ama hiç vazgeçmedim Yasemincim, ne ramazan dinlerim, ne bayram:) o yuzden sen hic vazgecme olur mu kek tarifi vermekten. Emin ol ki, en azından beni mutlu ediyorsun:) Ozellikle zencefilli tarçınlı keki muhakkak denicem:)

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Canım ellerine sağlık, sayende ne kadar uzun zamandır kek yapmadığımı farkettim.. Kahvaltıda ne de güzel olur, yanına da nescafeli bir bardak soğuk sütle.. Benim de değişmez kek tarifimde yoğurt vardır :)

sarımutfak-hande dedi ki...

kekler harika canım ellerine sağlık
güzel yorumun içinde teşekkür ederim
sevgiyle kal
iyi haftalar

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Yasemincim seni sobeledim :)

Adsız dedi ki...

Yasemincim harika tarifler bunlar. Keklere bayılırım zaten. En kısa zamanda deneyeceğim. Ellerine sağlık. Teşekkürler.

pelince dedi ki...

Kekler şahane olmuş,ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

Hımm plastik mini kutu değil mi mailde de sana onu yazdım bende aldım yapay diyorsan yapmayayım o zaman ben canım.Tadı nasıldı peki?